Fotbal intern

Meme Stoica: „Puțină lume știe cine a fost cu adevărat Ilie Balaci”. Elogii aduse de oficialul FCSB

21.10.2018 | 14:50
Meme Stoica Putina lume stie cine a fost cu adevarat Ilie Balaci Elogii aduse de oficialul FCSB

Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB, a vorbit despre trecerea în neființă a lui Ilie Balaci, la numai 62 de ani. Meme susține că l-a cunoscut pe Balaci încă la începutul carierei sale și a vorbit foarte frumos despre calitățile ca om pe care le-a avut fosta glorie a Craiovei.

„Sunt șocat pentru că am fost primul om de valoare inestimabilă pe care l-am cunoscut, când am intrat în fotbal. L-am cunoscut chiar la începutul carierei mele și am fost uimit să descopăr un om de mare calitate. Prea puțină lume știe cine a fost Ilie Balaci cu adevărat. Câți oameni a ajutat, câți foști colegi a ajutat. Era genul de om care nu a făcut niciodată bravadă. Pur și simplu stăteai și ascultai până se făcea dimineață. Sunt mai mult decât șocat. Nu pot să cred că a murit Ilie. Am tot sperat să nu fie adevărat”, a spus Meme, la un post de televiziune.

Meme Stoica, despre Ilie Balaci: „Ca să înțelegeți ce fel de om era”

Meme a povestit că l-a cunoscut pentru prima dată pe Ilie Balaci când își începuse cariera la Galați: „A venit o dată la Galați. Am avut o noapte de povești și presa din Galați i-a luat interviu și el a vorbit frumos de mine și de Marius Stan. Atunci mi-am dat seama că am reușit în carieră.”

Stoica susține că Balaci și Dobrin sunt doi dintre cei mai mari fotbaliști români: „Nu îmi vine să cred că s-au dus Ilie Balaci și Nicolae Dobrin. Balaci spunea că ‘ce fel de fotbalist am fost eu de m-am retras la 26 de ani’. Ca să înțelegeți cât de modest și ce fel de om era el.”

Ilie Balaci a trecut în neființă astăzi, 21 octombrie 2018, la vârsta de 62 de ani. „Minunea Blondă” a suferit un infarct.