Sport

Episodul 3 al interviului eveniment cu rebelul MM. „Dică a spart uşa vestiarului!”

Interviu exclusiv cu Meme Stoica despre momentul zero la Steaua, relaţia Dică-Becali, culisele vestiarului, naţionala lui Contra. Totul pe FANATIK.RO.
17.11.2017 | 11:20
Episodul 3 al interviului eveniment cu rebelul MM Dica a spart usa vestiarului

Mihai Stoica a vorbit, în al treilea episod al mega-interviului, în special despre vestiar, povestind momentul care a unit grupul, dar şi detalii neştiute despre cei mai importanţi jucători. În primele două părţi ale exclusivităţii FANATIK.RO, Meme Stoica a dezvăluit multe informaţii de culise, vorbind despre ofertele primite de la Dinamo (episodul 1, vezi detalii) sau despre relaţia cu Alibec şi înţepăturile lui Şumudică (episodul 2, vezi detalii).

În cât timp s-a format echipa de acum? Doi ani?

– Nu… nu, nu, nu… s-a schimbat foarte puţin… Au plecat jucători înainte de a ne aştepta noi să plece. Stanciu era un jucător foarte important la noi, nu ne aşteptam să plece în momentul ăla, dar era o ofertă de nerefuzat. Păi Niţă, Filip sunt vechi, dar în rest toţi sunt noi.

Te-ar mira să ajungă Nicuşor Stanciu la Cluj în iarna asta?

– Un miliard la sută nu ajunge Stanciu la Cluj! Ce face cu salariul, cine plăteşte un milion salariu? Ştiţi ce înseamnă un milion cu taxe în România? Ce credeţi, că Anderlecht îi plăteşte salariul ca să joace Stanciu la CFR Cluj? Haideţi să vă spun ceva… În Serie A, deci Serie A, da?, 20 la sută… poate şi mai puţin, 10 la sută din jucătorii care activează în Serie A nu au salariul lui Stanciu, sunt destui jucători care au două, trei sute de mii în Serie A. Nici nu se pune problema…

„Nu vorbesc la telefon decât cu Gigi. În rest, scriu şi păstrez tot!”

Pe Mailat de ce nu l-aţi luat? Părea ca şi transferat.

– N-a fost niciodată interes mare pentru Mailat… E adevărat că s-a făcut ofertă pentru el. Iar eu nu mă ocup de transferuri, nu mă pot ocupa strict de un transfer. Eu pot să recomand un jucător din punct de vedere sportiv, pot să răspund la o întrebare tot aşa, din punct de vedere sportiv, dacă mi se pune, şi atât. Pot să-i spun lui Gigi „Hai, te rog frumos, că l-am văzut pe Mihalcea jucând la Clinceni şi parcă a scăpat de frica aia de care nu eram convins că o să scape şi poate să facă şi el pasul. Hai să-l luăm cu noi în iarnă să-l mai vedem”… şi aşa mai departe… Dar ca să spun că mă întâlnesc cu agenţi pentru a discuta… niciodată nu fac asta până când se termină pedeapsa complementară. După aia, dacă o să am verde de la Gigi, o să mă ocup, dar deocamdată nu fac asta sub nicio formă. Şi nimeni nu poate să vină să mă acuze… Am păstrat în scripturi, de la zeci de… Eu nu vorbesc la telefon, doar cu Gigi vorbesc, altfel cu nimeni nu vorbesc la telefon, nu înţelege lumea de ce… pentru că scriu şi păstrez ce scriu, ca nu cumva să se trezească apoi cineva să spună că, domne, am discutat cu MM nu ştiu ce… Uite, mă, că n-ai discutat, pentru că eu ţi-am spus clar că nu mă ocup de transferuri, vorbeşte cu Valeriu Argăseală, vorbeşte cu Gigi Becali. Punct. Nu risc. Nu risc pentru că am o familie, nu pot să risc siguranţa ei…

„Băieţii de la naţională spun că este o schimbare de 180 de grade cu Contra”

Ce a schimbat Contra la naţională după Daum?

– Eu îl cunosc pe Contra mai mult ca om decât ca antrenor, n-am avut ocazia să lucrez cu el. Ne-am cunoscut când juca în Spania şi mi-a făcut o părere extraordinară. Un băiat foarte, foarte OK. Eu vă spun ce mi-au spus băieţii care au fost la lot: că este o schimbare de 180 de grade! Ştie ce să le ceară, cum să le ceară. Se vede că a fost acolo, ştie ce înseamnă echipa naţională. Pentru mine Daum a fost un eşec de la meciul cu Muntenegru, când avea în Europa fotbalişti români de marginea terenului, Adrian Popa, Alex Chipciu… mă rog… şi el a ales să joace 4-3-1-2… cu Chipciu atacant?! Mi s-a părut că n-are nicio legătură… Şi cu trei mijlocaşi în condiţiile în care tu trebuia să ajungi la poarta adversă şi el a jucat cu Săpunaru, Bicfalvi şi Hoban, atunci am zis că n-are absolut nicio idee. Aşa de slab mi s-a părut Daum cum nu cred că a avut echipa naţională. Foarte slab! Am văzut că urmărea jucătorii, dar eu ştiu la ce se gândea el în timpul meciurilor…

Episod cu Daum: „Nu puteţi veni să vă vedeţi jucătorii”

Acum mergi la meciurile naţionalei?

– Acum s-a schimbat totul. Au şi jucătorii altă atitudine… Sigur, nu sunt meciuri… au fost meciuri cvasiamicale, nu mai sunt meciuri amicale că orice meci contează… Mă duc la partidele naţionalei că acum e Contra, e Mutu, e Jerry Gane, cu care-s prieten, sunt oameni la care ţin şi cărora le doresc binele. Nu pot să spun că nu doream binele naţionalei pentru că era şi binele Stelei, dar nu-mi plăcea de Daum de fel. Vă spun un singur episod. Am vrut să mergem să-i vedem pe jucători. Eram cu Reghe sau cu Dică? Cu Dică… cred… Îi spunem lui Pintilii „Vorbeşte şi tu cu Daum, vrem şi noi să venim până la bază, la Mogoşoaia, să vă vedem”. Aveam mai mulţi jucători… Mi-a scris team-managerul, nu-i ştiu numele sincer să fiu: „Vă informăm că din cauza… datorită… nu mai ştiu cum, pentru noi era din cauza, datorită pentru ei, programului nu puteţi să veniţi să vă vedeţi cu jucătorii”. Am rămas blocaţi, n-am vrut să facem scandal, dar mi-a venit să ies în presă să-i contrez… Auzi, nu se poate… în condiţiile în care mergea cine voia şi cine nu voia la echipa naţională la Mogoşoaia, intrau, ieşeau reprezentanţi ai jucătorilor, prieteni de familie, incredibil… Am zis „măi, omul e neamţ, hai să procedăm şi noi nemţeşte”. Dar aşa ceva, vă întreb, se poate?!

Te-ai intersectat vreodată cu Daum?

– Nu! Ce discuţie puteam să am cu el? Pe ce teme, că doar nu pe fotbal… Nu… Cu Contra şi cu Mutu am discutat deja, dar nu despre jucători, pur şi simplu hai să facem cumva să… că fusese deja o neînţelegere legată de prezenţa lui Nedelcu la o acţiune a echipei naţionale, fusese un scurtcircuit undeva, şi el ar fi trebuit să meargă imediat după meciul cu Beer Sheva în cantonament şi n-a mers. Şi am discutat normal, „băi băieţi, discutăm din timp noi, direct, că n-are rost să discutăm prin intermediari, că suntem oameni care ne cunoaştem de-o viaţă, ne respectăm şi nu va fi niciun fel de problemă niciodată, interesul echipei naţionale primează”. Ăsta-i adevărul adevărat.

Îi face Gigi echipa lui Dică? „Ce-i aşa de grav? Vrea să ştie tot!”

Te deranjează când Anamaria Prodan declară că Dică vorbeşte doar cu Becali?

– Nu mă interesează.

De ce se spune mereu că lui Dică îi face Becali echipa şi schimbările?

– Eu vă spun, ştiţi foarte bine că sunt foarte sincer. După fiecare meci discutăm despre cum se va face echipa la următoarea partidă. Gigi are pretenţia să ştie tot, care este starea jucătorilor şi să se ia deciziile împreună. (pare că brusc se enervează, singurul moment de enervare, ridică tonul…) Ce-i aşa de grav? (se calmează la fel de brusc) Ce-i aşa de grav? Nu vine Gigi să-i spună lui Dică „Băi, eu vreau să-l văd pe Budescu fundaş dreapta şi faci cum îţi spun eu!”. Pentru că Gigi înţelege fenomenul. Gigi poate spune: „Vreau să-l văd şi eu pe-ăsta. E bine să joace sau nu şi de ce?”. E bine pentru că… A, B, C, nu e bine pentru că… D, E, F… discutăm împreună… Gigi este foarte implicat în viaţa echipei… foarte implicat. Eu vorbesc cu Gigi la telefon de cel puţin cinci ori pe zi, mă sună şi avem convorbiri care depăşesc uneori şi o oră. Iar majoritatea subiectelor sunt legate de Steaua. Gigi a ajuns în ultima vreme, de unde înainte nu se uita la niciun meci de fotbal, să se uite la… Chiajna – Sepsi să zicem… sau la Suedia – Italia… ăsta hai că era meci interesant… să se uite la Grecia – Croaţia, deşi fusese 4-1 în tur… A început să-i placă. E consultat de toată lumea în absolut orice subiect.

„Am făcut eu un pariu în 2007 şi nu am mai luat niciun ziar”

Cum ai receptat declaraţiile lui Gigi Becali după scandalul din club?

– Mi-a picat foarte prost tot ce a declarat… foarte prost. Şi i-am zis. Ce o să declare mai încolo nu contează… el vorbeşte cu presa, eu am decis să nu mai vorbesc cu presa decât foarte rar. Nu vreau să mă mai duc la emisiuni, dar o să trebuiască să mă mai duc din când în când pentru că sunt nişte chestii care nu… nu… nu se evidenţiază corect şi este ceva ce vreau neapărat să pun la punct. Dar m-am dezobişnuit. Nu mă uit. Aaaa, citesc, citesc pe net, nu tipărit, de fapt în afară de voi şi Gazeta nu mai e nimic tipărit… nu mă interesează, am făcut eu un pariu cu mine însumi în 2007 şi n-am mai luat niciun ziar niciodată. Mă uit pe net, mă interesează dacă Plzen a pierdut cu Slovacko în cupă, dacă au jucat cu prima echipă în cupă şi dacă a jucat Krmencik, dacă a jucat la echipa naţională, dacă a jucat Kopic sau nu ştiu care, astea mă interesează. Mă uit la adversarii pe care-i întâlnim, mă uit la meciuri…

Apoi discuţi cu Dică?

– Nu vin să-l înnebunesc de cap, nu… Îi spun „La ce meci te uiţi?, „La ăsta”, „Bine hai că mă uit eu la Ludogoreţ cu Beer Sheva să văd cine joacă”, şi dup-aia dacă mă întreabă îi răspund, dacă nu mă-ntreabă nu-i răspund… Dar ce este foarte important, vedem fotbalul la fel. Dacă spunem „Domne, Moruţan e un jucător bun, e un număr 10… nu-i un număr 10 gen Rusescu, marcator sau chiar Stanciu, care vedea mereu poarta, ci un număr 10 care vede şi jocul, care poate să joace şi în spatele a doi atacanţi într-un anumit sistem, dar nu-i un jucător care să facă diferenţa unu la unu, n-are o viteză extraordinară de deplasare, are viteză de gândire, are viteză de execuţie, nimic de spus, are doar 18 ani”, îl vedem la fel. Ne-am contrazis într-o singură chestie, dar până la urmă ne-am dat seama că nu vorbim de acelaşi lucru.

„Am vorbit cu Dică de Bălaşa când a venit la mine, la arest”

Hai să vorbim despre jucători. Niţă?

– E un fenomen, şi ca băiat, şi ca portar.

Benzar?

– Foarte rar mi-a fost să văd o metamorfoză cum am văzut la el. Îl ştiu de la echipa naţională care a jucat turneul final la Chiajna şi Berceni. Juca mijlocaş central, avea picior bun şi ţin minte că mi-a spus Gică Hagi că va face fundaş dreapta din el. Nu vedeam vreodată ca Benzar să aibă calităţi de fundaş dreapta, dar ce vede Hagi nu văd oamenii de rând. Picior extraordinar, un băiat care mie îmi place foarte mult. Îmi place că vine la antrenamente mereu zâmbitor.

Bălaşa?

– Este un jucător pe care l-am propus de trei ani de zile. Mi-a adus aminte de el Dică, când a venit la mine în arest. L-am rugat să vorbească el cu Bălaşa ca să vină la noi. N-a vrut sub nicio formă să vină atunci. Pur şi simplu mi-am adus aminte că există Bălaşa, nici nu mai ştiam dacă a rămas la Crotone sau nu. I-am zis lui Reghe că trebuie să-l luăm. Nu m-am gândit niciodată la el ca fundaş central, doar ca fundaş dreapta. E unul dintre favoriţii mei la echipa asta.

„Planic este cel mai complet fundaş central cu care am lucrat. Va fi la Mondial!”

Planic?

– Aştept să-l văd în lotul Serbiei la Campionatul Mondial din 2018. Nu are cum, e prea bun. Este de departe cel mai complet fundaş central pe care l-am avut în toată cariera mea. Are viteză, talie, e inteligent, pasează vertical. Nu văd niciun defect.

Momcilovic?

– Îi spun „bătrânul” că este tot timpul sobru, mai rar jucători de echipă ca el. Mă bucur mult că am insistat atunci. A fost unul dintre cei mai constanţi jucători din sezonul trecut. A venit Junior Morais şi a fost rezervă câteva etape, la început, el se antrena cel mai bine dintre toţi. Era o încântare să-l vezi cum se antrenează. Nu a avut niciun moment intenţia să dea un pas în spate şi să spună: „Dar de ce m-aţi scos din echipă. Am făcut eu ceva ca să mă scoateţi din echipă?” După aia a venit chestia aia când nu aveam tot lotul şi a trecut Junior Morais mijlocaş central, a intrat Marko, şi apoi a jucat Marko fundaş central excelent. Îţi doreşti să ai jucători de genul ăsta.

Cum cântă „Boss” Morais imnul României: „Bărbaţii de titani!”

Junior Morais?

– La un antrenament i-a sărit mingea în mână şi a prins-o. O ţinea lipită de el şi ţipa: „Stop, stop!” Orice zice te binedispune… Nu se poate să fii atât de simpatic. I-am spus să cânte imnul dacă tot devine cetăţean român. Cântase cineva, care vroia şi el să obţină cetăţenia, un străin, şi râdeau ei, brazilienii, că ăla a zis „barbarii de ţigani”.  „Ia cântă, mă, Junior”. Şi a început: „Bărbaţii de titani”. „Băi, ce spui tu acolo?”. Senzaţional, este super simpatic. I se spune „Boss”!

Pintilii ce mai e atunci?

– Pinti o să stea mult aici. Îmi doresc să apuc să lucrez cu el nu numai în calitate de fotbalist ani buni de acum încolo.

Ca oficial?

– La foarte puţini jucători, în viaţa mea, în cariera lungă pe care am avut-o, am insistat să se întoarcă la echipă. Vali Ştefan şi Ioan Viorel la Galaţi, Dică, Pintilii la Steaua. E foarte important pentru noi.

„Nedelcu are ceva din Lupescu, nu din Gică Popescu”

Nedelcu?

– Are calităţi să ajungă un jucător mare. Vede foarte bine jocul, un băiat echilibrat, e o achiziţie bună.

Ar avea ceva din Gică Popescu?

– Nicio legătură cu Gică Popescu! Ca profil, este ceva din Busquets, deşi Busquets pasează scurt. Problema e că la Barcelona nici nu sunt spaţii să spui că verticalizează Busquets, când Messi e destul de aproape de ei, spaţiile sunt comprimate. Nu e „noul Gică Popescu”. Păi când Gică juca închizător şi pleca, nu-l prindea nimeni, cu fuleul ăla al lui. Stau şi mă întreb cum pot unii să spună că este al doilea Gică Popescu. Nu se va naşte vreodată al doilea Gică Popescu. Gică a fost căpitan al Barcelonei, despre ce vorbim noi aici? Să dea Dumnezeu să se nască, dar de profilul lui e greu să vezi un jucător. Hai să spunem Lupescu. Nedelcu se apropie de Lupescu, discutând ca profil de jucător. Inteligent, ştie să acopere spaţiile, pasează bine, nu-i vreun golgheter, joacă departe de poartă.

Ovidiu Popescu?

– E adevărat că m-a întrebat Gigi odată „Băi, dar ăsta e 94?”. A venit la Steaua fiind accidentat, dar a fost o poveste specială. Când a auzit de interesul Stelei – mi-a spus cineva care a fost de faţă -, s-a dus peste agentul pe care îl avea la Timişoara şi a început să plângă. „Renunţă la orice, vreau să ajung la Steaua!” A fost o chestie impresionantă şi am spus „hai să-l luăm”. Are calitate fizică şi tehnică, cum puţini jucători o au. Trebuie să înţeleagă jocul mai bine, în momentul în care va face asta, atunci poate să ajungă jucător de echipa naţională. Fizic şi tehnic este de echipa naţională.

„Man? Taică-su e lipit de el! Nu-l lasă să mişte!”

Dennis Man?

– Când l-a vândut Gigi pe Stanciu, a zis: „Nu găsim şi noi un copil pe care să-l luăm?”. Se mai discutase de Dennis Man la Steaua, dar norocul lui a fost că tocmai dăduse cu Brăila trei goluri, avea patru meciuri cu cinci goluri marcate în sezonul care abia începuse. L-am rugat pe Gigi să vină să-l vadă la Voluntari. Calitate avea, nu poţi să marchezi 20 de goluri în Liga a doua dacă nu ai calitate. Nu e ok ce a spus Duckadam, că Man a pierdut un an de zile din cauza lui Reghe. La momentul ăla era foarte greu pentru el să se impună. Obligaţi de regula U21, aveam Tănase, Ovidiu Popescu şi Bălaşa. Man e un copil foarte inteligent în teren, execuţiile lui nu sunt întâmplătoare, încearcă să aşeze mingea. Ce a făcut la meciul cu Lugano este ieşit din comun. „Va fi un jucător important pentru echipa naţională”, am zis când nu juca deloc. Este un jucător foarte bun.

E cel mai cuminte din lot?

– E tatăl lui lipit de el, nu-l lasă să mişte! Am fost cu taică-său la un meci la echipa a doua, pe sintetic, la Metaloglobus şi Dennis a avut o atitudine proastă. Eram şi cu Reghe la meci. „Hai că mă plimb puţin pe teren, că nu am eu chef de meciul ăsta”. Şi spre final a venit taică-său la mine şi mi-a spus: „Să vedeţi ce bătaie îi dau!”. Şi eu am zis: „Alo, nu! E şi băiatul meu acum. Nu te las să-l baţi, n-ai cum! Lasă-l în pace că o să vorbesc cu el şi o să-i explic. Dar nu facem aşa. N-ai cum”. Cu ochii injectaţi era taică-său. Dacă ai un părinte ca Man, îţi este uşor să ajungi fotbalist. Dacă ai un părinte care se ceartă cu antrenorii, că nu te bagă, atunci ai o problemă. Şi am avut multe cazuri de genul ăsta.

Budescu, one man show, dedicaţie pentru Gnohere: „Când e ziua ta? / Să-ţi iau o curea!”

Budescu?

– Dacă vrei să începi să vorbeşti de jucători trebuie să începi cu el. Budescu este one-man show. Nu înţeleg de ce nimeni nu a zis asta, înţeleg că au fost probleme în trecut cu Budescu, dar acum… Ce să zic? Şi faptul că face presing şi bagă alunecări, ceea ce nu a făcut niciodată în cariera lui până a ajuns la Steaua spune totul. O singură poveste. Jur că nu mă aşteptam să batem în Israel niciodată! Echipă bună aia. Fusesem cu Budescu, în dimineaţa meciului, la un mall acolo şi îi luase fiului său un microfon haios. Din momentul în care s-a terminat meciul şi a intrat după interviurile de la flash în vestiar, Budescu a cântat la microfonul ăla. A cântat în autocar, compunând versuri pe moment. I-a făcut nişte versuri lui Vali Argăseală de ne aruncam pe jos de râs, cu prima să vină la băieţi şi chestii de genul ăsta. La masă am stat cu toţii, am băut o bere. Budescu a cântat non-stop, a făcut versuri pentru fiecare. Ăsta e Budescu. Zicea că nu-i mai dă fiului său microfonul.

Dar o dedicaţie pentru Gnohere care făcuse „dubla”?

– Ah, ba da! Cânta în vestiar şi se schimba „Bizonul”, care avea o haină mai fistichie. Cânta muzică populară. A făcut două versuri pe loc. „Când e ziua ta? / Să-ţi iau o curea!”. Eu nu l-am văzut vreodată ieşind din vestiar fără să cânte ceva. Este senzaţional ca băiat de vestiar, el este cel care a unit tot vestiarul.

Momentul zero al sezonului. „Dică a spart uşa şi s-a tăiat la mână!”

Cu Dică nu-şi permite Budi de-astea?

– Cu Dică, Budescu şi tot vestiarul am alta. Este un episod incredibil. Ăla a fost pentru mine momentul zero. După eşecul cu Viitorul, Dică s-a închis într-o sală, aici sus la cantonament, doar el cu jucătorii. Uşa aia e spartă de Dică, care s-a tăiat la mână şi după aia a arătat pe tablă cu mâna tăiată şi aşa mai departe. Au stat vreo oră şi jumătate, eu nu am intrat. A spus fiecare ce are de spus, iar din momentul ăla noi am avut 10 victorii şi 3 rezultate de egalitate, în condiţiile în care un rezultat de egalitate a fost ăla de la Cluj, cu penalty la Benzar la 1-1, un rezultat de egalitate a fost cu porcăria asta cu Beer Sheva, când trebuia eliminare şi penalty. Este inuman ce s-a întâmplat acolo. Singurul rezultat de egalitate unde nu avem nimic de comentat a fost 0-0 la Voluntari. Când am ratat, dar se mai întâmplă. Avem 38 de goluri marcate şi 8 goluri primite, astea sunt rezultatele echipei de la momentul ăla. Dică a făcut atunci o chestie extraordinară, iar echipa asta a început să sudeze relaţiile şi să fie o prietenie între jucători. Parcă a fost altceva decât a fost până acum datorită unui singur fotbalist, Constantin Budescu. El a fost catalizatorul acestei echipe. Un om care se bucură de fiecare clipă de viaţă pe care o trăieşte.

„I-am zis lui Alibec: . E atât de simpatic când zâmbeşte!”

Nu-l antrenează Budescu şi pe Alibec în această bună dispoziţie?

– Chiar dacă am relaţia rece pe care o am cu Alibec, eu i-am spus lui Alibec o singură dată o chestie: „Te rog frumos să ieşi la antrenament zâmbind”. Atât de simpatic e Alibec când zâmbeşte! Acum, ce să spun? Alibec nu e genul de om căruia să-i placă să i se dea exemple. Dar nici eu nu sunt genul de om care să nu spun ce gândesc şi cred că e mai bine. Budescu este un exemplu pentru toată lumea. Budescu se bucură de fotbal, de familie, de momentele pe care le petrece cu echipa chiar şi în cantonament. Vine de la Ploieşti aici în fiecare zi. Şi nu conduce. Nu se poate certa cineva cu Budescu. Nu l-a văzut cineva vreodată nervos la antrenament. După antrenament vine şi face tot felul de faze imposibile. O să vină odată să dea mingea de pe Naţional Arena până aici în poarta de la cantonament… Ăsta este! Se mai bagă el şi la tenis, dar nu e prea bun. Stăncioiu e bun rău, mai ales la fileu.

„Florinel Coman e bombă. Când râde, parcă nechează!”

Florinel Coman?

– Mie îmi pare foarte simpatic, pentru că atunci când râde parcă nechează! E bombă şi Coman, continuu îl vezi cu Tănase. A început să vină la sală, ceea ce e foarte important. Despre Coman mi-a zis Marian Lupu, un om foarte important în staff-ul nostru, pentru că nu există doar antrenori principali. Mi-a zis Marian că nu a întâlnit jucător de fotbal cu calităţile atletice pe care le are Florinel Coman. Încă nu are o alergare foarte corectă, încearcă să i-o corecteze, dar nu a întâlnit în viaţa lui aşa ceva şi are o experienţă mare. L-am avut pe Marian Lupu şi în primul mandat al lui Oli, a rămas şi când a venit Piţurcă. E un om care se preocupă foarte mult de meseria lui.

Teixeira?

– E foarte adevărat că Gigi a vrut să-l cumpere de foarte mulţi ani. Acum cinci ani când a zis să-l luăm, eu ziceam că e prea bătrân. L-am văzut şi eram sceptic: „Nu e prea bătrân?”. Acum i-am propus lui Gigi să-i prelungească. În semn de recunoştinţă i-am prelungit contractul. Este jucătorul cu cel mai mare aport în dubla cu Plzen, cele mai importante meciuri ale noastre. Cum au fost cele de anul trecut cu Sparta Praga. Pe Sparta Praga i-am scos cu Aganovic, Golubovic şi cu Tudorie titulari, iar pe bancă îi aveam pe Mario Mihai şi Popescu…

„Bizonul îl bate pe Derulo la dans, e fenomen în vestiar”

Gnohere?

– Eu cu Făinişi şi cameramanul pe care îl avem angajat la Academie facem un material pe care o să-l prezentăm la banchet, după meciul cu Viitorul. Cu imagini de vestiar. „Bizonul” o să fie foarte prezent în imaginile alea. „Bizonul” îl bate pe Derulo la dans, e bun de tot şi fenomen. A marcat şi a alergat la Alibec, care este contracandidatul lui pe post şi este jucătorul care l-a ţinut rezervă în majoritatea jocurilor de când a venit la Steaua. S-a dus să se bucure împreună cu Alibec ca să-i arate cât de mult ţine la el! Eu mă uit şi cu coada ochiului. La Craiova a intrat Alibec în locul „Bizonului”. Gnohere dăduse gol şi în minutul 50 l-a schimbat Dică. Altul ar fi spus: „Ia stai puţin, ţi-am deschis scorul, eşti nebun?”. M-am uitat la el să-i văd reacţia pe bancă. A avut Alibec o ocazie şi şi-a pus mâinile în cap, adică el se ruga şi-l încuraja pe Alibec! Asta e o chestie formidabilă.

Pariul lui Meme: „Benzar, golgheterul campionatului!”

Ar mai fi…

– Da, ar mai fi Filip, care e foarte important în vestiarul ăsta pentru că a prins şi generaţia aia şi este un exemplu. A muncit enorm ca să ajungă iar la nivelul ăsta şi poate să joace oricând, a demonstrat-o. Are un caracter extraordinar. Prea cuminte, tot timpul. Aş vrea să-şi mai schimbe freza aia de inginer… Acum a venit cu ceva care semăna cu un cozonac şi cu o tăietură în lateral. S-a enervat acum două zile la antrenament, ceea ce e bine. L-a enervat „Bizonul”! Nu am crezut că pe Filip îl poate enerva cineva. E un jucător la care ţin foarte mult.

Pariul tău?

– Pe Daniel Benzar l-aş propune ca pe un pariu al meu personal. Joacă pe post cu Budescu şi Tănase, e adevărat, dar e o chestie absolută ce spun. Dacă el ar fi jucat titular meci de meci la noi, cum joacă Moruţan la Botoşani, care este un jucător de perspectivă, Benzar ar fi fost golgheterul campionatului, fără niciun dubiu! Are 14 goluri marcate la echipa a doua. E jucător care dă goluri la fiecare antrenament. Puzderie de goluri! Asta spune multe. E adevărat, fizicul poate nu-l recomandă. Nu-i vreun dribleur niciodată, gen Coman, dar este marcator pur sânge. Sper să-l văd mereu, măcar pe bancă. Are concurenţă mare.

Toată schimbarea asta a ta ca om este pentru că ai trecut prin prăpastia din închisoare?

– În momentul în care te bucuri că ai de două ori pe săptămână apă caldă câte o oră, e normal că preţuieşti altfel viaţa. Că după aia s-a reglat şi a fost în fiecare zi, a fost şi mai bine… Normal că te… schimbi… ai altă abordare. Şi realizezi că ţi-ai pierdut vremea cu pariuri insignifiante.

Vezi cum l-a salvat puşcăria pe Meme: „Eram dependent!”

Vezi cine este antrenorul român despre care spune că este „un geniu”

Vezi cîţi bani i-a oferit Borcea lui Stoica să vină la Dinamo

Vezi pentru cine a devenit Meme mentor după ce l-a bătut

Vezi unde ar vrea Stoica să muncească „doar pentru bani”

Vezi ce dinamovist a fost refuzat pentru transferul lui Planic!

Vezi condiţia pusă de Meme lui Golofca pentru a-i da liber la distracţie!

Vezi uimitorul răspuns al lui Meme la întrebarea „Vrei să falimenteze Dinamo?”

Vezi ce crede Stoica despre transferul lui Nemec

Vezi despre ce jucător de la FCSB spune Meme că „va fi ca Ronaldo!”