Fotbal intern

Episodul 2 al interviului eveniment cu rebelul MM. Mesaj pentru Şumudică

Interviu exclusiv cu Mihai Stoica despre Steaua, transferuri, Nicolae Dică, Dinamo, Alibec, Marius Şumudică, Gigi Becali. Dezvăluirile lui Meme, pe FANATIK.RO.
16.11.2017 | 14:39
Episodul 2 al interviului eveniment cu rebelul MM Mesaj pentru Sumudica

În prima parte a mega-interviului EXCLUSIV pe care Mihai Stoica l-a acordat pentru FANATIK.RO, oficialul Stelei a dezvăluit cele două oferte primite de la Dinamo, a discutat sincer despre relaţiile cu Dan Petrescu şi Gică Popescu, dar şi despre perioada de detenţie (vezi detalii). Urmează în episodul doi culise despre cum se fac transferurile la Steaua, ce spune Meme despre falimentul lui Dinamo, ce crede despre titlul luat de Şumudică, în 2016, cu Astra şi cum e acum relaţia cu Alibec.

De ce te-ai opus ca jucători foarte buni să vină la Steaua?

– Mă distrează teribil treaba asta. Eu m-am opus la Sânmărtean, dar el a venit la Steaua! Ori m-am opus, ori nu m-am opus? Ori hotărăsc tot la Steaua, ori nu hotărăsc? Când vrea cineva să mă critice, se scriu multe minciuni. Spre exemplu este adevărat că m-am opus venirii lui Wesley. A fost bine sau a fost rău, întreb eu acum. Era clar că dacă venea Wesley, nu juca Rusescu. Garantează cineva că, avându-l pe Wesley pe teren, titular, echipa putea să câştige en-fanfare campionatul, să scoată Ajax? Cu Rusescu am făcut asta şi Rusescu a marcat 26 de goluri în sezonul ăla. Poate cineva să-mi garanteze că, dacă venea Wesley, marca 40 de goluri şi o scoteam şi pe Chelsea, câştigam Europa League şi mai ştiu eu ce făceam? Nu cred că poate să garanteze. Eu consider că a fost o intervenţie bună a mea la momentul respectiv.

„Nici Reghe, nici Gigi nu-l ştiau pe Keşeru”

Cum l-ai convins pe Keşeru?

– Când l-am adus pe Keşeru, nimeni din club nu-l ştia. Nu-l ştia nici Reghe, nu-l ştia nici Gigi, era arestat la momentul ăla. Eu urmăream meci de meci pe Bastia, juca şi nu juca. Am insistat, îl sunam după meci. Dar îl sunam după meciurile în care nu juca sau o făcea mai slab, nu când era totul ok. „Ce faci Claudiu, eşti bine?”. Refuzase în vară să vină şi am stat pe capul lui până l-am convins să vină în iarna aia. Când a venit, eram în pregătire. Nu putea nimic. Mi-o asumasem, asta era situaţia. Ce puteam să fac? A dat, în anul cât a stat, 28 de goluri, ceva de genul. Oricum, uită-te la el, golgheterul Bulgariei, venind din liga a doua din Franţa. Am fost la meciuri în liga a doua din Franţa. Eu ştiu nivelul de acolo, am fost la un meci să văd un jucător, îl chema Yohann Riviere. Mi-am găsit hârtiile când am mutat biroul şi încercuisem doi fotbalişti. Era un meci Le Havre-Grenoble, parcă, nu mai reţin bine meciul. Ştiţi cine erau fotbaliştii? Mahrez şi cu Mendy! De Mendy m-am interesat că nu aveam dublură la fundaş stânga. Avea 18 ani şi am zis: „Aoleu, ce jucător!

„Stanciule, de ce-ţi faci reclamă pe numele meu?” De ce nu a ajuns la Steaua „bomba Falcao”

Mendy pe care l-a luat Guardiola la City?

– Da, Mendy, care s-a accidentat, luat de City de la Monaco. Este o chestie extraordinară. Am fost la un alt meci ca să-l iau pe Maurice Dale, la un meci de baraj pentru promovare în Ligue 1, la Arles Avignon, am văzut un jucător şi am zis: „Gata, ăsta este!”. Andre Ayew era! E o satisfacţie imensă când vezi că te confirmă timpul. Am fost la un meci la Modena, am văzut un fundaş dreapta şi am zis: „Mamă, cât de bun e ăsta!”. Nu trebuie să fii un mare artist să vezi un mare jucător. Ayew era prea bun, dar te verifici cumva. Mendy era fundaş stânga şi era un copil. Iar Mahrez a ajuns cel mai bun jucător străin din Premier League şi a luat titlul cu Leicester. Spune-mi şi mie ce conducător din România se mai ocupă de aşa ceva.

Crezi că ai rămas singurul pasionat?

– Am citit un interviu al lui Daniel Stanciu. Am rămas blocat, pur şi simplu am rămas blocat. Cum să spui asemenea chestie? Că Arlauskis mi-a fost propus de Viorel Moldovan şi de Narcis Răducan. Păi Narcis a venit după Moldovan la Unirea Urziceni. A venit în locul lui Viorel Moldovan la Unirea Urziceni. Viorel Moldovan a fost director sportiv. Este adevărat că l-am rugat pe Vio să meargă şi să-l vadă o dată la o acţiune a echipei naţionale. I-am spus eu lui Stanciu atunci. „Ce meci să mergem să vedem? Hai să mergem la Edinburgh, că joacă Scoţia cu Lituania. Poate vom găsi ceva pe la lituanieni”. El mi-a zis: „Cunosc eu un lituanian care are jucători, să-l întreb?”. De ce să-ţi faci reclamă, Stanciule, pe numele meu? Cum să spui o asemenea bazaconie, că am fost în Argentina şi l-am refuzat pe Falcao? Am fost în Argentina o singură dată în viaţa mea, în 2008. Falcao era deja bombă, ştiam că e de vânzare în Europa şi vrea salariu două milioane jumate, ceva de genul ăsta. Juca deja la echipa naţională a Columbiei. Cum să spui o asemenea prostie? Cum să minţi în halul ăsta? Am foarte multă lume în cap care abia aşteaptă să mă prindă cu ceva. Dacă scriu ceva, mă uit de zece ori înainte de a da enter ca nu cumva să fac vreo greşeală, ca tocmai eu care o fac pe stăpânul limbii române să o comit. Chestia asta că nu am folosit cratima din viteză, hai să o lăsăm căzută. Ştii să scrii sau nu ştii, ştii să vorbeşti sau nu ştii.

„I-am spus lui Gigi: !”

Se poate reîntoarce Keşeru la Steaua?

– Nu se pune problema, el a ajuns la un nivel salarial foarte ridicat, iar eu am o chestie foarte clară. În primul rând trebuie să stabilim un singur lucru. Gigi este cel care are ultimul cuvânt.

La Costache spune că tu l-ai avut…

– Hai să lămurim şi chestia asta cu ce a spus Gigi de Costache: „Cine m-a oprit pe mine să-l iau pe Costache o să plătească”. E total fals. Gigi m-a întrebat de Costache, i-am zis că e un jucător foarte interesant, are forţă, are viteză. Nu mi se pare un jucător cerebral, dar este unul care are nevoie de spaţii, lucru confirmat şi de Nicolae Dică care a zis că este jucător de echipă care joacă pe contraatac. “Merită să dai două-trei sute de mii de euro pe el”. Aşa am zis eu, asta cred eu. Dacă Gigi voia să-l ia pe Costache, îl lua fără niciun fel de discuţii. M-am rugat de Gigi să nu dea atâţia bani pe jucătorii de la Viitorul.

Sunt prea mari sumele care s-au plătit pe ei?

– Pentru fotbalul românesc, da.

Vinde Becali cu 40 de milioane? „Simte că preţurile vor creşte”

Se va ajunge la un jucător vândut de Steaua cu 40-50 de milioane de euro, cum zice Gigi?

– Doar dacă într-adevăr este un jucător miraculos. Gigi crede şi are destule argumente în favoarea lui. Simte şi crede că preţurile vor creşte exponenţial. Ce s-a întâmplat cu Neymar şi ce se va întâmpla cu Mbappe. Nu ştiu ce să spun. Bernardo Silva a plecat de la Monaco la City pentru 50 şi de milioane. Nu ştim cu exactitate. Sumele reale nu se dau, doar la cluburile cotate la bursă. Silva vine dintr-o altă cultură fotbalistică, are conaţionali care au făcut furori. Nu ştiu, e posibil orice. Când Gigi a ieşit într-o emisiune şi a zis că va juca în Champions League cu Real Madrid, toată lumea a râs. Era Sorin Cârţu şi i-a zis să termine. De ajuns, a ajuns. Nu pot să fac comparaţie, echipa din 2012, echipa din 2006. E complicat, trebuie să se facă performanţe ca să putem face comparaţii. Deocamdată nu suntem nici măcar la jumătatea drumului.

„Bă, da’ urât mai sunt, zici că sunt maimuţă”

E o utopie o nouă semifinală de Europa League?

– E o performanţă mare deja după patru meciuri. Tu, Lazio, Arsenal, Zenit, te califici deja în primăvară. Mari răutăţi apar, că e grupa slabă. Nu e o grupă slabă. Dacă grupa era slabă, Plzen nu făcea 13 victorii din 13 în campionat. Aţi văzut Slavia Praga cine este? Nu vorbesc neapărat de ce s-a întâmplat la Craiova. Vorbesc de investiţia care s-a făcut la Slavia şi ce jucători are. Sparta Praga, care este ridiculizată în campionat de Plzen, este antrenată de Stramaccioni. Poate puţini ştiu cine este Stramaccioni. Dacă el are salariu în Cehia de un milion şi jumătate, trebuie să dea de gândit multora. La Sparta joacă Mavuba, care a fost căpitanul lui Lille, care a câştigat campionatul în Franţa, cu Cabaye, Gervinho, Hazard şi aşa mai departe. Nu ştie nimeni în România. Ştiţi voi, care sunteţi disperaţi după fotbal, dar nu ştiu conducătorii ăştia care vin şi spun că ăla e un golan şi aşa mai departe.

Nici tu nu eşti vreun model…

– Poate că nu sunt un model şi nu o să ies niciodată să fac pe sfântul, pentru că nu sunt. Dacă aş fi ştiut să mă comport şi aş fi ştiut să-mi cenzurez emoţiile din anumite situaţii, atunci, da. Mă uit şi îmi spun când mă mai bucur la un gol marcat pe final de echipă: „Bă, da’ urât mai sunt, zici că sunt maimuţă!” Dar ce să fac, asta este! Îmi pare rău, aste este situaţia, nu este niciun fel de problemă. Mă distrează că mai dau unii o poză de un milion de ori cu mine plângând. Dar în poza aia plângeam de fericire că luasem campionatul cu Unirea Urziceni.

„Le spuneam celor de la Viitorul că e nasol să iei campionatul şi eşti în pagina 8! Steaua e Steaua, Steaua vinde!”

Nu se compară însă cu impactul de a lua titlul cu Steaua.

– Nici vorbă! Eram pe primul loc cu Unirea şi mi se făcea rău când vedeam 700 de spectatori în tribune. Am jucat şi am câştigat 4-1 în deplasare pe Ibrox Park, cu Arlauskis infirm, cu Daniel Tudor în poartă. Am luat gol în minutul 2 şi credeam că ne dau opt! Când ne-am întors, rezultatul nostru era pe pagina a patra în ziare… Pe prima pagină era Steaua cu nu ştiu ce scandal. Pe a doua era ceva frumos de Steaua, pe a treia era ceva de Dinamo. Vorbeam cu cei de la Viitorul. E nasol când câştigi campionatul şi eşti în pagina a opta. Asta este. Steaua e Steaua, Steaua vinde!

Ce transferuri ar trebui în iarnă pentru performanţă în Europa League?

– E stupid să te gândeşti la semifinale când ai în faţă 16-imi, unde poţi să întâlneşti un monstru. Noi am picat în 2012-13, în 16-imi, cu Ajax. Nu faceţi o confuzie între Cupa UEFA 2005-06 şi Europa League 2017-18. Riscaţi să vă faceţi de râs! Acolo am dat de Heerenveen, Betis, Rapid şi de Middlesbrough, cea mai slabă echipă dintre toate astea, în semifinale. S-a întâmplat ce s-a întâmplat. Pentru noi a fost o performanţă formidabilă. Nu există noroc la tragerea la sorţi. Noroc există după calificare. Când am picat cu Rosenborg era cel mai slab cap de serie din urna coeficienţilor, toată lumea a zis că am avut noroc. 1-1 acasă şi am pierdut calificarea. Ce noroc? În 16-imi poţi să prinzi Arsenal, Dortmund din Champions, Napoli de acolo. Nu poţi să spui de acum semifinale. Gigi, ăsta este stilul lui. Dan Petrescu ne-a luat peste picior. Merge, ironii. Ok, ironii.

„Îi recunosc două performanţe lui Şumudică. Şi niciuna nu e titlul!”

Şumudică nu vă ia peste picior când spune că grupa asta a voastră parcă a tras-o la sorţi Argăseală? Sau că şi Argăseală ar fi tras, totuşi, şi un adversar tare?

– Nu e fair! A câştigat şi Dorinel Munteanu campionatul şi nu l-am auzit vorbind atât. A câştigat şi Rednic campionate şi nu l-am auzit vorbind atât. A câştigat Dan Petrescu, care este icoana Stelei. Pentru mine cei mai mari stelişti din istorie sunt Dan Petrescu şi Ilie Dumitrescu. Pe Dan Petrescu nu l-am auzit o dată vorbind atât de mult şi punând sub semnul îndoielii performanţele unui antrenor. Dică are prea mult bun simţ să răspundă la atacurile lui Şumudică şi bine face. Eu nu pot să-i răspund!

De unde a pornit rîca asta dintre tine şi Şumudică?

– E problema lui, nu-i problema mea. Eu nu fac niciun comentariu legat de nivelul campionatului din Turcia. E foarte frumos dacă reuşeşte performanţe acolo, e extraordinar pentru fotbalul românesc. Îi recunosc doar două performanţe, chiar ambele calificări în dauna lui West Ham, chiar dacă West Ham nu prea avea chef să meargă în Europa League. Cea mai mare performanţă a lui nu este câştigarea campionatului… Sunt mulţi care au reuşit asta. Faptul că a mers în primăvara europeană este o performanţă extraordinară. Că l-a scos o echipă din Belgia e altceva. A lucrat în condiţii speciale acolo, are un merit extraordinar. Nu e corect ce face faţă de noi. Vorbeşte continuu de noi, de jucători, de Dică. Repet, nu e corect!

„Dică are exact aceeaşi vârstă ca Reghe când a venit la Steaua”

Tu l-ai propus pe Dică, ai mare încredere în el. Fiind un antrenor tânăr, poţi să-l influenţezi mai uşor, să-i dai unele idei?

– Eu nu încerc să influenţez niciun antrenor! Dimpotrivă, îmi place să aibă ei personalitate. Câţi ani avea Reghe când a venit la Steaua? Exact cât are Dică acum. Dică are un an şi jumătate la Steaua ca secund şi are promovare cu Piteştiul. Este foarte bine că şi el, ca şi Reghe, ca şi Dan Petrescu au înţeles că trebuie să plece de jos. E complicat să vii direct.

Care e relaţia ta cu el?

– Mă leagă multe de el. Am vrut să-l iau la Galaţi când avea 17 ani, când nu exista la Piteşti ca fotbalist, era la juniorii lui FC Argeş. Am vrut să-l iau fotbalist la Steaua şi până la urmă am reuşit. Florin Halagian l-a convins pe Victor Piţurcă de faptul că Dică e jucător de Steaua. Am pierdut jumătate de an, dar nu a contat, pentru că a venit şi a jucat din prima senzaţional. Eu am avut concedii cu el când el era jucător şi eu conducător. Eram în Antalya cu familiile, cu el, cu Rădoi, cu Paraschiv, cu Iacob, gaşcă mare eram. Prin 2006, îţi spun exact, jucau nişte turci bowling şi mi-a zis: „Ştii cine e ăsta?” Eu habar nu aveam, nu avea faţă de fotbalist. Era Gokdeniz Karadeniz. I-am spus: „Du-te de aici, îl ştii tu pe Karadeniz? De unde îl ştii?”. Când m-am uitat la numele celor care jucau bowling, el era. Şi l-am întrebat de unde ştie. Dică se uită non-stop la fotbal.

„Îi spusesem lui Gigi că e riscant să-l luăm pe Tănase! Acum cred că va fi ca Ronaldo!”

Dică e un caz special din acest punct de vedere?

– Nu, am mai lucrat cu fotbalişti care stau şi se uită la fotbal. Maftei, Chipciu, Florin Tănase. E o încântare să lucrezi cu astfel de jucători. Înseamnă că sunt cuminţi, că nu au altceva decât fotbal în cap. Florin Tănase o să fie precum Cristiano Ronaldo la fizic! E liderul grupului care se antrenează, d-asta este căpitan de echipă. Rămâne după antrenamente şi lucrează, face finalizare, îl roagă pe Viorel Tănase să-i dea centrări. Am vorbit cu un internaţional de la noi de la echipă şi l-am întrebat cum se prezintă Florin Tănase la naţională. Mi-a zis că rupe sala şi acolo. Exista riscul să facă asta doar de ochii noştri, acum ştiu că o face pentru el şi sunt convins că va fi vândut pe o sumă bună şi va ajunge să joace pe bani mulţi.

Ce s-a schimbat la el după accidentare?

– Nu-l ştiu înainte, practic prea puţin am lucrat cu el înainte de accidentare. Auzisem multe vorbe. I-am spus lui Gigi că e riscant să-l luăm de la Viitorul pentru că auzisem multe lucruri. Am auzit vorbe pe care am ajuns să le verific şi s-au dovedit a fi false. Mulţi care bat câmpii şi care vor să facă rău. Noi suntem datori să aflăm cât mai multe detalii ca să reducem riscurile.

„Gigi a zis să-i luăm pe Horj şi pe Szukala. Eu, nu şi nu! Să mai încercăm la Planic! Ne-a ieşit!”

Care sunt jucătorii pe care i-ai propus în ultimul timp şi au ajuns la Steaua?

– M-a întrebat Gigi dacă-l ştiu pe Andrei Vlad, pe portar. I-am spus nu doar că-l ştiu, dar că va ajunge bun tare. L-am văzut la echipa a doua la Craiova. L-am văzut la echipa naţională. Pare foarte bun. Înainte de a apăra el cu Viitorul, în meciul ăla. Apoi l-am propus pe Momcilovic. Eram arestat, sunam şi le spuneam să facă tot posibilul să-l cumpere că este un jucător foarte bun. Pe Arthur Jorge am considerat, împreună cu Dică, că merită să riscăm să-l aducem un an împrumut fără să plătim nicio sumă de transfer. A venit într-un moment, ştiţi foarte bine, mă rog. Planic este un jucător pe care l-am urmărit foarte mult. A fost întotdeauna varianta 1. Au fost şi alţii, dar nu am reuşit să-i luăm. Gigi spunea la un moment dat să-i luăm pe Horj, pe Szukala. Şi am spus nu şi nu, hai să mai încercăm cu Planic. Norocul a fost că a vrut Gigi să dea bani pe un jucător necunoscut. Puteam să ştiu vreodată că vine Planic şi joacă bine? Nu! Ne-a ieşit!

„La Larie m-am opus! Ni s-a propus şi Katsikas. Îl ştia Dică, jucaseră împreună la Iraklis”

Cam presiune în vară cînd „nu vă pricepeaţi la fundaşi”, cum spunea Becali…

– Mă făcea presa zob că Dinamo l-a luat pe Katsikas, care este senzaţional şi noi nu am putut să luăm un fundaş. Mi-a fost frică! L-am avut propus şi pe Katsikas, îl ştia Dică, au fost colegi la Iraklis. Nu era ce căutam noi. Planic părea că este ceea ce căutăm noi. Putea să vină şi Planic şi să nu fie soluţie pentru noi. De exemplu, la Larie m-am opus. E prea frumos fundaş, nu are agresivitate, eu vreau altceva de la un fundaş. Evoluţiile lui la început au fost mai ezitante, dar acum a jucat excepţional. Meciuri foarte complicate. Acum pot să spun că am greşit când m-am opus, pentru că este un super jucător de echipă. Dacă stă în tribune, sau stă pe bancă, sau joacă, el se comportă la fel. Este senzaţional băiatul şi parcă a devenit mai bun. A jucat senzaţional cu Craiova, a mai dat şi assist la golul lui Coman.

Ţie îţi place Enache, unul dintre cei mai contestaţi jucători ai Stelei?

– Pentru unii, care au o problemă cu el, Enache este cel mai slab la fiecare meci. De când s-a accidentat Benzar, Enache a fost în top 3 evoluţii la fiecare meci al nostru. A jucat Enache senzaţional, i-a omorât pe adversarii direcţi. Nu are calitate să finalizeze mereu. Anul trecut ne-a dat un gol la Craiova foarte important. A scăpat singur cu Sporting şi a ratat dintr-o poziţie foarte bună. A scăpat acum la Craiova singur şi a ratat. Ce alt fotbalist vine din fundaş dreapta în deplasare să dea gol? Doar Enache poate. Şi vin formatorii de opinie şi-l ironizează. Eu ţin la Enache. Mai citesc prin ziare că mai am şi o problemă cu Enache.

„Nu mai discut cu Alibec! Nu mă respectă, dar e problema lui până la urmă!”

Dar cu Golofca?

– Nu am nicio problemă. I-am spus lui Golofca: „Ai mare grijă, ştiu că ai ieşit şi acolo, şi dincolo. Să nu cumva să mai ieşi. Dacă îţi vine vreodată cheful de ieşit, asta în condiţiile în care a doua zi eşti liber, că nu poţi să ieşi şi să încalci regulamentul, vii şi-mi spui că vrei să ieşi”. Atunci mă duc la Gigi şi-i spun: „I-am lăsat eu să iasă, asta este, trebuie să se descarce şi ei”. Nu pot să fiu atât de inconştient să lucrez un jucător, pentru că orice jucător poate să fie important pentru echipa asta. Păi ce fac? Eu dau în interesul echipei? Păi dacă dau într-un jucător, automat dau în echipă. Şi dau în mine, pentru că pe mine mă ţin tot rezultatele. Dacă nu avem rezultate, cine este vinovat?

Ce relaţie este acum între tine şi Alibec după ce te-a persiflat la Viitorul?

– Am avut foarte multe discuţii în trecut, acum nu mai avem nicio discuţie. Nu trebuie neapărat, nu am pretenţii să mă respecte toţi jucătorii. El nu mă respectă, e problema lui până la urmă. Eu sunt directorul sportiv al acestui club, am dublul vârstei pe care o are el, el a ales să se comporte aşa. Pe mine mă interesează doar ca el să joace fotbal, să-şi ajute echipa şi atât.

Şi-a cerut scuze faţă de ce s-a întâmplat atunci?

– Nu mai discutăm subiectul. Am avut o discuţie. Nu are niciun sens.

„Pentru mine Nemec nu e interesant, dar patronul decide”

Există vreun jucător la Dinamo care să te intereseze?

– Pentru mine, nu. Nu există niciun jucător interesant din ce-i acolo.

Nici măcar Nemec?

– Nemec nu este un jucător interesant pentru Steaua, din punctul meu de vedere, atâta timp cât este aproximativ de acelaşi profil cu Gnohere. Iese mai mult din careu, e mai combinativ, dar Bizonul este mult mai puternic şi mai marcator. Uitaţi câte goluri a marcat Nemec anul ăsta, e adevărat, la Dinamo, şi câte a marcat Bizonul, câte minute a jucat. Şi uitaţi-vă la cariera lui Nemec până acum… Nu, pentru mine nu este interesant, dar decizia aparţine patronului.

Te bucură dacă Dinamo ar da faliment?

– Mi-aş dori din toată inima (vorbeşte rar, apăsat, aproape silabiseşte), din toa-tă i-ni-ma, credeţi-mă, ca la momentul ăsta în Liga I să fie Dinamo, să fie Rapid, să fie Timişoara, să fie Craiova, să fie Cluj, şi CFR, şi Universitatea, să fie echipe de tradiţie care să aibă şi forţă financiară, pentru a avea o competiţie echilibrată. La momentul ăsta eu consider că măcar două echipe sunt în plus, ar trebui să fie doar 12 formaţii. Nu ştiu… am uitat Braşovul… adică să vină echipe din oraşe cu forţă financiară. Cum să te bucuri să n-ai adversari de tradiţie, tari? Păi emoţiile pe care le trăieşti într-o zi de derby sunt inegalabile. Pe mine mă înjură dinamoviştii de mă rup, au melodie cu mine, n-am niciun fel de problemă, trecem peste astea, astea-s vorbe, nu contează, mai arunc şi eu câte una, na, mi-o caut, şi asta face deliciul… Bobonete n-a înţeles un lucru, eu nu făceam referire la Craiova, eu dacă am ceva, am numai cu Dinamo.

„Trebuie să fii bolnav psihic, chiar dacă stelist, să-ţi doreşti să dispară Dinamo!”

Nici cu Rapid?

– Nu urăsc Dinamo, nu sunt antidinamovist, nu urăsc Rapidul, nu sunt antirapidist, eu am fost de mic stelist, am fost crescut stelist, clar, ce s-a scris altceva au fost nişte bazaconii de-ale lui Borcea, şi-mi place concurenţa, şi-mi place adrenalina, emoţiile alea sunt extraordinare, e ca la un meci de cupele europene, vin 30.000, 40.000 de spectatori, cum să nu-ţi placă asta?! Ce vrei să faci, să joci cu o echipă care nu suscită niciun fel de interes şi vin 3.500 de spectatori într-o hardughie de stadion? Şansa fotbalului românesc este în mâna guvernanţilor, ei pot face ceva pentru fotbalul românesc. Şansa poate să fie şi organizarea meciurilor de la turneul final european din 2020. Uite ce s-a făcut în Polonia, ce emulaţie, stadioane bune… poate se face şi la Târgovişte, poate se bagă bani să intre şi echipa aia de-acolo.

Craiova?

– Da, uite ce s-a făcut la Craiova, fantastică treabă, la Cluj, păcat că n-are Universitatea forţă să vină în Liga I, vine Sibiul, poate se face şi la Sibiu, mi-aş dori să se bage bani acolo. Eu n-am mai ţinut cu o echipă în afara Stelei în România, poate ţin cu jucătorii cu care am lucrat sau cu care sunt prieten. Acum în fiecare week-end sunt pe televizor să văd Hermannstadt, să văd Sibiul. Sunt şi prieten cu un om care investeşte acolo, dar e oraşul meu până la urmă, acolo m-am născut, vreau să văd meciuri de Liga I la Sibiu, vreau să mergem să jucăm la Sibiu. Cu tot respectul pentru Mediaş, unde într-adevăr a fost o chestie frumoasă, dar una e Mediaş şi alta-i Sibiul…

Deci vrei să-şi revină Dinamo?

– Cum să te gândeşti, cât de… de… de… trebuie să fii bolnav psihic, chiar stelist să fii, trebuie să fii bolnav psihic să doreşti ca Dinamo să dispară! Aaaa, sincer mi-ar conveni să fie slabi, să-i prindem să-i paradim (râde în hohote!), dar cu noi joacă mereu bine, oricum ar fi, orice ar face, îi omoară toţi şi cu noi joacă bine. Că şi noi, la meciul cu Dinamo, am intrat în pauză 1-0 cu mare şansă, au jucat mai bine decât noi prima repriză. Aaaa, repriza a doua într-adevăr i-am subordonat.

„Chiar credeţi că Borcea a furat? S-ar întoarce în fotbal doar dacă-i vreun masochist extrem… Nu!”

Şi care ar fi şansa lui Dinamo să-şi revină? Mai au vreo şansă?

– Nu ştiu… Din ce văd e complicat… Trebuie bani, trebuie bani foarte mulţi.

Borcea a spus că nu…

– Aaaa, aia e sigur! Cine a ajuns la puşcărie investind în fotbal, nu câştigând… eu am fost un om care şi-a câştigat existenţa din fotbal, e normal să mă întorc în fotbal că nici nu ştiu altceva să fac, facultatea a fost demult de tot… Dar oameni care au dat bani… Chiar credeţi că Borcea a furat din fotbal? Hai să fim serioşi… Nu comentez deciziile instanţelor, o spun a mia oară, dar un om care a băgat bani de la el şi a ajuns la puşcărie, nu cred eu că se mai întoarce vreodată în fotbal. Doar dacă-i vreun masochist extrem… Nu… Borcea, nu!

Vezi cum l-a salvat puşcăria pe Meme: „Eram dependent!”

Vezi cine este antrenorul român despre care spune că este „un geniu”

Vezi cîţi bani i-a oferit Borcea lui Stoica să vină la Dinamo

Vezi pentru cine a devenit Meme mentor după ce l-a bătut

Vezi unde ar vrea Stoica să muncească „doar pentru bani”

Vineri, 17 noiembrie, episodul 3: momentul zero al sezonului, poeziile lui Budescu, cine e “boss” din vestiar şi cine-l bate pe Derulo la dans