Fotbal intern

Bombă! “Meme se ruga de mine: ia-mă cu tine la Dinamo!”

Dezvăluire incredibilă făcută de Ioan Andone despre Mihai Stoica, actualul director sportiv al "roş-albaştrilor"! "Fălcosul" spune că evenimentele s-au petrecut în toamna lui 2010, după ce Meme s-a despărţit de Unirea Urziceni şi ar fi insistat să vină la Dinamo.
04.03.2018 | 08:17
Bomba Meme se ruga de mine iama cu tine la Dinamo

Meme Stoica este de ani de zile în război cu fanii dinamovişti din Peluza Cătălin Hâldan, care l-au înjurat ultima oară la Dinamo-FCSB 2-2 din urmă cu două săptămâni. Meme Stoica este aplaudat la scenă deschisă de suporterii “câinilor” la ultimul derby cu Steaua şi cântă alături de ei, de Torje şi de Nistor în peluza de la Arena Naţională!

Cum vi se par cele două fraze? Prima este realitatea anului 2018, a doua este SF, dar putea fi (nu garantează absolut nimeni!) realitatea din zilele noastre dacă actualul oficial “roş-albastru” ajungea la Dinamo în toamna lui 2010, imediat după plecarea de la Unirea Urziceni, aşa cum susţine Ioan Andone!

“Vreau să facem super-echipă împreună la Dinamo!”

Bomba FANATIK.RO ajunge astfel pe piaţă după o discuţie recentă cu Ioan Andone, antrenorul “câinilor” în sezonul 2010-2011. “Meme o terminase cu Urziceniul, unde Bucşaru îi vânduse toată echipa şi nici nu-i mai plătea jucătorii rămaşi. Ne întâlneam foarte des cu grupul meu de prieteni la un restaurant din Herăstrău, vorbeam, ne uitam la meciuri, comentam. Mi-a spus de mai multe ori <vreau să vin la Dinamo, să muncim împreună, să facem super-echipă! Ia-mă la Dinamo pentru că nu vreau nici în ruptul capului să mă mai întorc la Steaua. Ando, vezi ce bine mă înţeleg cu tine şi abia aştept să muncim împreună>“, dezvăluie Andone.

“Fălcosul” aduce şi alte detalii despre cele întâmplate acum 7 ani şi jumătate. “Văzându-l atât de hotărât, eu personal l-am propus la Dinamo! Am vorbit cu domnul Badea, dar nu ştiu apoi ce s-a întâmplat şi de ce Meme nu a mai ajuns la Dinamo. Nu cunosc dacă s-a văzut cu domnul Badea, dacă au negociat sau dacă a avut vreo discuţie cu alt şef de la Dinamo. Dar, repet, eu l-am propus la Dinamo pentru că insista şi-l apreciam. Şi mai e ceva: Meme spunea că ar avea o ofertă de la Rapid, dar nu vrea să meargă acolo. Dorea la Dinamo!

Badea: “Ando mi-a spus de Stoica, dar l-am exclus din start”

Aşa că următoarea pistă este Nicolae Badea. “V-aţi întâlnit şi aţi negociat cu Meme Stoica venirea la Dinamo în 2010?“, a fost întrebarea care a deschis brutal discuţia cu fostul şef al CA de la Dinamo. Discuţie care nu a durat mult pe acest subiect. “2010 era? Da, 2010! Mi-a spus Andone despre faptul că Mihai Stoica ar vrea să vină la Dinamo, dar am exclus din start orice discuţie pe acest subiect. Îmi zisese şi Cristi Borcea ceva, dar nu a insistat, aşa că nu are rost să mai vorbim acum“, a spus Nicolae Badea, exclusiv pentru FANATIK.RO.

6 august 2010: Meme pleacă de la Urziceni

Buuun… Acestea sunt declaraţiile lui Ioan Andone şi Nicolae Badea. Să ne teleportăm puţin în toamna lui 2010, despre care spune “Fălcosul”. Pe 6 august 2010, Mihai Stoica îşi anunţa oficial plecarea de la Urziceni, club cu care câştigase titlul şi jucase în grupele Ligii Campionilor, fiind la un pas de primăvara europeană. “Cel mai frumos capitol din viaţa mea a luat sfârşit. A fost o despărţire tristă, dar simplă, fără reproşuri, neobişnuită pentru fotbalul românesc. Am avut şansa de a colabora cu un patron discret, care nu s-a văzut niciodată manager sau antrenor, cu Dan Petrescu şi Roni Levi, doi antrenori talentaţi, înconjuraţi de colaboratori profesionişti”, spunea Stoica la despărţire.

7 august 2010: prima ofertă pentru MM vine de la Mitică!

A doua zi după plecarea de la Unirea, Mihai Stoica primea o propunere “la plic” de la preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir. “Îl anunţ public pe Meme că îl aştept la Ligă până când îşi găseşte o echipă. Voi avea grijă să fie plătit şi să nu aibă nicio problemă“, declara Mitică. Deja pe adresa lui MM se vehiculau două oferte de la cluburi: una de la Vasluiul lui Porumboiu, cealaltă de la U Cluj.

Septembrie 2010: la Rapid era “prietenul” Şumudică

Ioan Andone spune că Meme i-a spus că are o ofertă şi de la Rapid, dar nu ar vrea să meargă acolo! În acea perioadă, Rapidul era antrenat de Marius Şumudică şi condus de George Copos, ultimul fiind unul dintre oamenii care-l apreciau pe Meme. Era Rapidul cu Dani Coman, Rui Duarte, Bozovic, Marcos Antonio, Spadacio, Cesinha, echipă ce se bătea an de an pentru trofee interne şi cupe europene. Prezenţa pe banca tehnică a lui Şumudică, om cu care Stoica nu a avut niciodată vreo chimie, a împiedicat probabil din start o eventuală debarcare vişinie a actualului stelist.

25 septembrie 2010: Gigi îi refuză revenirea la Steaua!

Trecuseră deja şase săptămâni de când Meme se despărţise de ialomiţeni şi reapăruse pe “monitor” varianta întoarcerii la Steaua. Becali a făcut dezvăluiri referitor la acest subiect la câteva ore după ce Porumboiu a anunţat că a bătut palma cu Stoica să vină la Vaslui. Răzbunarea lui Gigi? Greu de spus, dar Becali spune cu subiect şi predicat ce a vrut să-i ofere lui Meme în aceleaşi fraze în care-l ironizează. “Toţi cu care mă consult mi-au zis să nu-l iau pe Stoica. Toţi! Nu l-am jignit pe Mihai, nu l-am făcut animator! Eu îi ofeream acelaşi post pe care îl avea la Urziceni, dar nu ştiu ce era Meme-ul la Unirea. Nu avea drept de semnătură, nu făcea nimic, stătea pe bancă şi întreţinea atmosfera la echipă. Felix Grigore era peste el, făcea tot, el era preşedintele. Eu îmi tai capul dacă Meme a semnat pe trei euro vreun act la Unirea. Oricum, fotbalul e mai sărac fără el. Meme trebuie să se întoarcă în fenomen”, a spus Becali la acea vreme.

1-4 octombrie 2010: mandatul de 4 zile de la Vaslui

Mihai Stoica a început mandatul de preşedinte al Vasluiului pe 1 octombrie 2010 şi a demisionat peste patru zile! “Nu din cauza lui Porumboiu a plecat, dar mă aşteptam să stea măcar o lună“, a comentat, ironic, Becali. “Meme a trăit şi el să vadă cum pregăteşte echipa acest Lopez Caro. Rămânem în aceeaşi relaţie, iar când spaniolul va pleca de la Vaslui, este posibil ca Mihai Stoica să se întoarcă“, încerca Porumboiu să lămurească mini-mandatul. Meme nu s-a mai întors niciodată la Vaslui!

19 noiembrie 2010: înapoi în Ghencea. Steaua era pe locul 8!

Dar s-a întors la Steaua înainte de finalul lunii noiembrie! Pe 19 noiembrie 2010, într-o vineri, Gigi Becali anunţa: “Mihai Stoica este noul manager general al Stelei. Contractul este confidenţial, nu pot să vorbesc despre el. Va pleca la Târgu Mureş cu echipa”. În acel moment, după 15 etape, Steaua era pe locul 8, cu 22 de puncte, 11 mai puţin decât liderul Oţelul Galaţi, care lua titlul în vara lui 2011. Din conducere mai făceau parte Helmuth Duckadam, Valeriu Argăseală şi Narcis Răducan, iar antrenor era Marius Lăcătuş. Sezonul l-a terminat pe bancă Gabriel Caramarin, “coordonat” din tribună de Olăroiu în ultimele etape şi în finala Cupei de la Braşov, unde Steaua a învins Dinamo, antrenată de Andone! Care a şi plecat din “Groapă” după acel eşec rămas în memorie prin lacrimile lui Torje. Stoica bătea Dinamo, Andone pleca de acolo…

Cum s-ar fi înţeles MM cu PCH: “Borcea-i spunea că şi Dănciulescu a avut probleme la început”

În discuţiile cu Ioan Andone, cu Nicolae Badea, FANATIK.RO a adresat la un moment dat aceeaşi întrebare: s-a pus vreodată problema cum ar fi fost primit Meme de către cei din PCH? Niciunul dintre cei doi nu a avut un răspuns, Borcea pare greu de abordat acum (:))), aşa că am apelat la alţi oameni aflaţi în sferele înalte ale “câinilor” în 2010: “Borcea îl mai asigurase o dată pe Meme să nu-şi facă probleme. Doar bătuse Steaua şi când era la Galaţi, şi la Urziceni, şi contează doar rezultatele. <Şi Dănciulescu a avut probleme la început, dar fanii văd când îţi faci treaba profesionist>. Asta era şi convingerea lui Meme”.

Ce spunea MM acum 4 luni pentru FANATIK.RO despre ofertele de la Dinamo

Pe 15 noiembrie 2017, Mihai Stoica a acordat un interviu exclusiv pentru FANATIK.RO, în care a dezvăluit şi două oferte pe care le-a avut de la Dinamo de-a lungul carierei (vezi detalii). “În 2008 am avut 200.000 de euro indemnizaţie la semnarea documentelor şi 15.000 de euro salariu net lunar de la Cristi Borcea să merg la Dinamo şi nu m-am dus. Mă gândeam doar că va trebui să pun sacoul cu stema lui Dinamo pe piept şi era chiar o imagine de coşmar pentru mine! Apoi, a doua ofertă a fost în 2010, după ce am plecat de la Urziceni. Am vorbit cu Negoiţă la Rin, am fost la el, am discutat, nu am intrat în amănunte. Nu vorbesc prostii“, spunea Meme acum aproape 4 luni.

Ce spune Meme acum despre dezvăluirile lui Andone

FANATIK.RO a vorbit cu Mihai Stoica după declaraţiile făcute de Andone. “Discuţia a fost în vară, când el vorbea cu George Copos despre posibilitatea de a continua la Rapid. Copos îi dăduse mână liberă să-şi aducă un conducător cu care să colaboreze. M-a întrebat dacă aş veni, i-am răspuns clar că n-am cum, că nu mă vrea galeria. Niciodată nu i-am spus că aş veni la Dinamo, darmite să insist! Nu înţeleg ce vrea“, spune Meme.