Fotbal international

Memphis Depay a reacționat după un nou caz de rasism în Olanda: “UEFA, ce e de făcut?”

18.11.2019 | 17:11
Memphis Depay a reacționat după un nou caz de rasism în Olanda:
Memphis Depay a reacționat după un nou caz de rasism în Olanda: "UEFA, ce e de făcut?". Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După nenumăratele cazuri de rasism apărute în ultima perioadă în meciurile internaționale, weekendul trecut a adus un incident și în liga secundă din Olanda. Un fotbalist de culoare olandez a fost supus scandărilor rasiste din partea fanilor în meciul Den Bosch – Excelsior, disputat duminică în Eerste Divisie. Incidentul din țara sa natală l-a enervat la culme pe starul lui Lyon, Memphis Depay, cel care a avut o reacție de revoltă pe un site de socializare.

Memphis Depay a reacționat după un nou caz de rasism în Olanda: “UEFA, ce e de făcut?”

Depay, unul dintre cei mai în formă jucători din acest sezon de UEFA Champions League, cu gol în toate meciurile jucate în grupă pentru Lyon, a văzut imaginile cu incidentul care l-a avut drept victimă pe jucătorul celor de la Excelsior, Ahmad Mendes Moreira, și a reacționat cu furie, cerând măsuri urgente de stopare a rasismului din fotbal.

ADVERTISEMENT

”Sunt scârbit și obosit să văd aceste imagini din nou și din nou. Când o să se termine totul? #SpuneNuRasismului. KNVB (n.r. Federația de Fotbal din Olanda), UEFA, ce este de făcut în acest caz?”, a scris Depay pe Twitter.

Memphis Depay a reacționat după un nou caz de rasism în Olanda:
Memphis Depay a reacționat după un nou caz de rasism în Olanda: “UEFA, ce e de făcut?”

În meciul Den Bosch – Excelsior (3-3), din liga secundă a Olandei, Ahmad Mendes Moreira, atacantul oaspeților, a fost supus unor valuri de scandări rasiste venite din sectorul de galerie al gazdelor. Afectat de aceste manifestări, jucătorul de 24 de ani a izbucnit în lacrimi și a vrut să iasă de pe teren. A fost cu greu calmat de colegi și convins să revină. Drept răzbunare, Moreira a marcat golul de 2-1 pentru oaspeți în minutul 44.

ADVERTISEMENT

Federația de Fotbal din Olanda a reacționat după incident

Imediat după finalul partidei în care Moreira a fost insultat, Federația de Fotbal din Olanda a anunțat că a deschis o investigație referitoare la incidentul din meciul Den Bosch – Excelsior, iar măsuri care se impun vor fi luate. ”Rasismul nu are loc în fotbal! Din păcate, aceasta este o problemă socială cu care ne confruntăm tot mai frecvent. Incidentul de duminică va fi investigat de forurile competente și se vor lua măsuri”, anunță olandezii.

Moreira, acuzat de antrenorul gazdelor că a provocat

Victima scandărilor rasiste, Moreira este acuzat de Erik van der Ven, antrenorul celor de la Den Bosch, că e un ”jucător patetic”. După meci, jucătorul s-a plâns de acest lucru: ”M-a numit patetic. Vă vine să credeți că așa ceva se poate întâmpla în 2019? Prefer să vorbesc despre meci, dar sunt foarte afectat de cele petrecute la acest meci”.

În opinia lui van der Ven, Moreira ar fi provocat fanii după golul marcat, atunci când s-a dus în fața lor și și-a pus mâinile la urechi în semn de tăcere. ”S-a dus în fața lor și a făcut gesturi provocatoare. Nu știu ce a fost înainte, dar așa ceva nu se face”, a spus antrenorul gazdelor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri