Fotbal international

Memphis Depay, la un pas de bătaie cu propriii fani de la Lyon. Olandezul i-a luat apărarea unui coleg, numit ”măgar” de ultrași. VIDEO

11.12.2019 | 09:32
Memphis Depay la un pas de bataie cu propriii fani de la Lyon Olandezul ia luat apararea unui coleg numit magar de ultrasi VIDEO
ADVERTISEMENT

Olympique Lyon s-a calificat în optimile de finală ale UEFA Champions League după o revenire spectaculoasă cu nemții de Red Bull Leipzig, în ultimul meci din grupa G a competiției. În ciuda aparentei bucurii a calificării, pe ”Parc Olympique Lyonnais” a izbucnit un veritabil război în finalul partidei de marți între fanii francezii, pe de o parte, și o parte dintre jucători, de cealaltă parte.

Memphis Depay, la un pas de bătaie cu propriii fani de la Lyon. Olandezul i-a luat apărarea unui coleg, numit ”măgar” de ultrași

Chiar dacă echipa lor s-a calificat în ”optimile” celei mai puternice întreceri inter-cluburi din Europa, fanii lui Lyon și-au continuat un război mai vechi cu fundașul brazilian Marcelo (32 de ani).

ADVERTISEMENT

Ultrașii prezenți la partidă au afișat, imediat după fluierul final, un banner reprezentând un măgar pe care era scris mesajul: ”Marcelo, pleacă de la echipa noastră”

Văzând jignirea adusă colegului său din linia de fund, olandezul Memphis Depay nu a rămas impasibil și a intrat în conflict deschis cu propriii fani, încercând să le ia banner-ul ofensator.

ADVERTISEMENT

Filmul evenimentelor de la Lyon

Imediat după fluierul final al arbitrului Antony Taylor, un fan al celor de la Lyon din peluză a intrat pe gazon cu banner-ul pe care era înfățișat un măgar și mesajul anti-Marcelo.

Încă prezent pe gazon, Depay a fugit imediat în direcția fanului, cu intenția de a-l ”deposeda” de steag. Acesta nu a stat pe gânduri și s-a retras către tribune, pasând banner-ul către colegii ultrași.

ADVERTISEMENT

Imediat, forțele de ordine au intervenit pentru calmarea spiritelor, însă în preajma peluzei s-a creat un meleu între jucători, stewarzi și fani.

Depay: ”Nu am cuvinte pentru ceea ce s-a întâmplat”

După partidă, starul olandez al celor de la Lyon, chiar omul care a adus egalarea și calificarea prin marcarea golului de 2-2 în minutul 82 al meciului cu RB Leizpig, a declarat:

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte furios, dar trebuie să stau calm pentru că nu vreau să ajung la conflictele din trecutul vieții mele. Nu am cuvinte pentru ceea ce s-a întâmplat, dar trebuie să fiu calm”

Marcelo, victima fanilor: ”Vom încerca să rezolvăm intern conflictul”

Principalul vizat de furia fanilor, fundașul Marcelo, recunoaște că între el și suporterii lui Lyon există un conflict mai vechi: ”Ați văzut și voi ce s-a întâmplat. Nu mai e cazul să explic. Există între mine și fani o dispută mai veche, pe care ar trebui să o rezolvăm în particular, nu în fața tuturor”, a spus Marcelo după meci.

  • 4 minute a evoluat Marcelo în meciul Lyon – RB Leipzig 2-2
ADVERTISEMENT