News

Meningita a făcut o nouă victimă. O tânără de 15 ani din Vaslui a murit la spital. Cum s-a îmbolnăvit

23.04.2019 | 20:52
Meningita a facut o noua victima O tanara de 15 ani din Vaslui a murit la spital Cum sa imbolnavit

O tânără de 15 ani din Vaslui a murit la un spital din Iași, fiind diagnosticată cu meningită meningococică. Adolescenta a fost transportată în comă la unitatea spitalicească unde a trecut la cele sfinte.

O tânără de 15 ani din Vaslui, diagnosticată cu meningită, a murit la spital

Fata, ce provine dintr-un centru al Direcției pentru Protecția Copilului, a fost internată inițial la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cu suspiciune de colică renală. „A fost unul dintre cele mai grave cazuri pe care le-am întâlnit în ultimii ani. Din nefericire, în urmă cu o oră, s-a pierdut, din cauza unei infecţii foarte grave, devastatoare, cu şoc septic şi disfuncţie multiplă de organ, care nu a putut fi stăpânită prin antibioterapia pe care i-am administrat-o şi tot ce a însemnat suport de terapie intensivă”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, pentru agrepres.ro.

Cu o zi înainte de a-i fi declarat decesul, pacienta a devenit agitată, prezentând pe întreg corpul o erupție cutanat ă specifică meningitei. La scurt timp, a intrat în comă, fiind transferată de urgență la un spital de boli infecțioase din Iași. În aceeași zi, o tânăr, în vârstă de 16 ani, a fost internată la Spitalul Județean din Botoșani, cu suspiciunea de meningită, însă o altă formă a bolii. Starea sa a fost stabilită, iar cazul a fost dezvăluit luni de DSP Botoșani, dar și ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care a afirmat că ”momentan, nu se impune introdecerea vaccinului”, dat fiind că numărul cazurilor este mic.

Meningita a făcut o nouă victimă. O tânără de 15 ani din Vaslui a murit la spital. Cum s-a îmbolnăvit
Fata a fost internată inițial cu suspiciunea de colică renală

Ministrul Sănătății: ”Nu intenționăm să introducem acest vaccin, având în vedere numărul mic de cazuri”

„Nu intenţionăm în perioada următoare să introducem acest vaccin în programul naţional de vaccinare pentru că se introduce un vaccin nou la solicitarea comisiei de specialitate al Ministerului. Deci, medicii sunt cei care decid. Anul trecut a fost introdus vaccinul pneumococic care, din păcate, a rămas pe stoc şi nu este utilizat, deşi s-au făcut campanii.

L-am întrebat, în momentul în care cazurile ajuns la cabinet, pe preşedintele comisiei dacă se impune introducerea în programul naţional obligatoriu şi a spus că în acest moment nu, având în vedere numărul mic de cazuri”, a declarat Pintea.

Tags: