Life

Meniul de Paşte al Nadiei Comăneci. Ce pune gimnasta pe masă: “Mâncarea tradiţională se combină”

Nadia Comăneci petrece sărbătorile în SUA, acolo unde dezvăluie că, pe masa de Paște, meniurile se combină. "Zeița de la Montreal" este responsabilă cu pregătirea fripturii de miel și cu înroșirea ouălor.
20.04.2022 | 15:30
Meniul de Paste al Nadiei Comaneci Ce pune gimnasta pe masa Mancarea traditionala se combina
Nadia Comăneci spune că în SUA combină de Paște mâncarea tradițională, cu cea clasică. Sursa foto: arhiva persobală/FANATIK.
ADVERTISEMENT

Nadia Comăneci petrece Paștele în Oklahoma, Statele Unite, acolo unde este stabilită de ani buni, alături de soțul ei, Bart Conner, și de fiul lor, Dylan Paul. FANATIK a vorbit cu “Zeița de la Montreal” și a aflat cum sărbătorește Paștele marea campioană de renume mondial.

Nadia Comăneci petrece Paștele în SUA: “Mâncarea tradițională se combină”

Nadia Comăneci petrece toate sărbătorile alături de cei dragi, indiferent că acestea o găsesc în România sau în Statele Unite, acolo unde locuiește de ani buni.

ADVERTISEMENT

Nadia Comăneci ne-a dezvăluit că, la masa de Paște pe care o face în SUA, fiecare contribuie cu câte ceva. Marea gimnastă spune că în America nu se obișnuiește să se consume carne de miel și tradiționalul drob de Paște l-a mâncat de fiecare dată când a venit de Paște, acasă, în România.

Când Paștele nu mă prinde în România mă pliez să facem masă de Paște atunci când se sărbătorește în Statele Unite. Mâncarea tradițională se combină. Fiecare contribuie cu ceva.

ADVERTISEMENT

Eu aduc friptură de miel și ouăle vopsite. În general, în Statele Unite nu se mănâncă miel. Eu am mâncat drob ocazional, în țară, atunci când s-a potrivit să călătoresc în perioada Paștelui”, a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, Nadia Comăneci.

În copilărie, “Zeița de la Montreal” trăia atmosfera sărbătorilor pascale în familie, atunci când nu se afla la o competiție sportivă.

ADVERTISEMENT

”În copilărie Paștele îl sărbătoream tradițional, în familie, dacă se întâmpla să nu fiu undeva la o competiție”, mai spune Nadia Comăneci.

I-a fost greu când nu a mai putut călători, în pandemie

Marea gimnastă de renume mondial a călătorit în întreaga lume, de când se știe, și spune că, cel mai mult, în pandemie i-a lipsit libertatea vacanțelor în alte țări.

ADVERTISEMENT

”Ce a fost greu în pandemie…. libertatea de a călători internațional”, susține Nadia Comăneci.

În America, pe parcursul anilor, cel mai mult le-a dus dorul prietenilor și familiei, însă, de fiecare dată când a putut, Nadia s-a urcat în avion și a venit în România.

”Când simt că-mi lipsește ceva în America,  familia și prietenii, mă urc în avion și vin acasă”, a mai declarat, pentru FANATIK, Zeița de la Montreal.

Susține că sportul a ajutat-o mult să se adapteze, peste tot pe unde a mers, inclusiv peste Ocean, unde avea să se stabilească încă din 1989.

”Sportul m-a ajutat să mă adaptez foarte repede. Am călătorit mult, mă adaptez ușor… important este să am prieteni, familie și oameni care gândesc pozitiv oriunde mă aflu”, spune Nadia Comăneci.

În prag de sărbători de Paști, prin intermediul FANATIK, Nadia Comăneci le-a transmis și un mesaj românilor: ”Urez, de departe, un Paște fericit și luminos cu multă sănătate!“

Este căsătorită din 1996 cu Bart Conner

Nadia Comăneci este căsătorită cu Bart Conner din anul 1996. Cununia lor religioasă a avut loc la Mânăstirea Caşin din București, iar petrecerea la Palatul Snagov. La nunta celor doi gimnaști au participat nu mai puțin de 700 de oaspeţi, naşii cuplului fiind fostul premier al României, Adrian Năstase, și soția acestuia, Dana.

După nuntă, Bart Conner a glumit și a spus că el va fi cunoscut drept domnul Nadia Comăneci. Cei doi mari gimnaști locuiesc în Oklahoma, împreună cu fiul lor, Dylan Paul, care s-a născut la data de 3 iunie 2006. Adolescentul de 16 ani este atras, la rândul lui, de gimnastica artistică.

Nadia Comăneci s-a născut la Onești, pe 12 noiembrie 1961. Ea este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este câștigătoare a șase medalii olimpice de aur.

Românca este apreciată ca fiind una dintre cele mai bune sportive ale secolului trecut, dar și una dintre cele mai mari gimnaste din toate timpurile.

ADVERTISEMENT