Gina Bradea a dezvăluit care este meniul de Paște pe care îl pregătește. “Profa de gătit”, așa cum mai este cunoscută, nu va pregăti carne de miel, dar va avea numeroase preparate pentru cei dragi.
Îndrăgita creatoare de conținut Gina Bradea este urmărită de mulți români pentru rețetele culinare preparate, dar și pentru sfaturile utile în bucătărie. Internauții o urmăresc de ani buni și pun în practică rețetele pe care le prepară.
A mai rămas mai puțin de o lună până la Paște, iar românii se gândesc de acum la preparatele pe care le vor consuma cu ocazia acestei sărbători. Pentru mulți, drobul și mielul nu vor lipsi de pe masă, la fel și ouăle roșii și cozonacul.
Gina Bradea a dezvăluit meniul de Paște cu care îi va servi pe invitați. Aceasta va pregăti aperitive, feluri principale și deserturi pentru musafiri. Nu va pregăti miel, pe care l-a înlocuit cu un alt tip de carne.
Astfel, la aperitiv, va pregăti salată de icre și salată Șuba, dar și platou cu legume, care va conține castraveți, roșii, ridichi și ceapă verde. Pe masă vor mai fi măsline, ouă roșii vopsite în coji de ceapă și drob de pui, dar și zacuscă și/sau salată de vinete din cămară, în funcție de ce își doresc invitații.
La capitolul feluri principale, Gina Bradea va pregăti borș de găină cu tăiței de casă. De asemenea, pentru felul al doilea, meniul include preparate la grătar.
“Grătar asortat cu mici, ceafa de porc, cârnați de casă, piept de pui, legume pe grătar, ciuperci umplute – sa aleagă fiecare ce vrea. La garnitură vom avea legume pe grătar si piure de cartofi sau cartofi prăjiți – ce vor dori copiii”, a scris Gina Bradea pe pagina de Facebook. Pe masă va fi și o salată de sezon cu leurdă, salată verde, ceapă verde, spanac și ridichi.
De asemenea, “profa de gătit” va pregăti o pâine de casă pentru masa de Paște. La desert, cozonacul moldovenesc cu nucă nu va lipsi de pe masă. Va mai fi și un cozonac cu fructe confiate.
Gina Bradea va pregăti pască fără aluat cu brânză, o pască cu ciocolată și o ruladă Pavlova din albușurile rămase. De băut, pe masă vor fi mai multe băuturi, precum whisky, palincă, vin, bere și lichioruri de casă. Nu vor lipsi băuturile non-alcoolice, cum ar fi limonadă, apă plată și minerală și sirop de casă, din cămară.
În familia Ginei Bradea nu se mănâncă miel de Paște, motiv pentru care a înlocuit această carne cu cea de găină. “Fac platouri mici din fiecare, nu mă omor muncind. Pare mult, dar de fapt nu e deloc mult, se mănâncă aproape tot în prima zi de Paști. Nu gătim miel, la noi nu se mănâncă, preferăm o găină bună de curte”, a mai scris aceasta.
Sâmbăta este ziua în care se ocupă de ouă roșii și de deserturi. Copiii săi vin mai devreme și vor găti împreună, astfel că totul se va face destul de rapid.
“Eu fac totul sâmbata: cozonac, ouă roșii, pasca, drob, rulada Pavlova, salata Șuba, pâine de casa. Copiii vin mai devreme cu 2 zile și gătim împreună cu toții. La 6-8 mâini totul se face mult mai ușor. Plus ca avem roboți și tot felul de ustensile moderne care ne ajută.
O sa coc totul în cuptorul mare cu lemne, câștig timp. Aluatul îl frămant la malaxor, o să frămant 6-7 kg de faina, să dau și de pomană și să le dau și la copii.
În ziua de Pasti băieții vor face grătarul, afară, noi, fetele vom așeza masa, vom pregăti salata și garnitura. O să ne lungim la masă câteva ore bune, cu mult râs și voie bună”, a mai precizat Gina Bradea.