Jucătorii lui Cosmin Contra se află la baza sportivă de la Mogoșoaia, iar site-ul frf.ro a publicat meniul “tricolorilor”. Astfel, suporterii echipei naționale a României pot afla ce mănâncă fotbaliștii primei reprezentative înaintea meciurilor cu Spania și Malta din preliminariile EURO 2020.
Meniul jucătorilor lui Cosmin Contra de la Mogoșoaia
Cel care se ocupă de preparatele oferite jucătorilor echipei naționale a României este bucătarul Yalcin Cadîr, iar acesta se consultă cu medicul Claudiu Stamatescu în privința meniului de la Mogoșoaia. La micul dejun, tricolorii au la dispoziție ouă fierte moi sau ochiuri (fără ulei), somon afumat, prosciutto crudo, dar și tot felul de legume, lactate și fructe. La prânz au la dispoziție mai multe feluri de salate, paste și piept de curcan și pui, cartofi la cuptor sau orez basmati.
La cină se pot delecta cu supă de morcovi cu crutoane, mușchi de vită la cuptor, păstrăv, frigărui de curcan la grătar, mai multe feluri de salate, orez basmati, bresaola, prosciutto crudo și piure de cartofi. Juăctorii lui Cosmin Contra au parte de desert doar la prânz, atunci când pot degusta din panacotta cu fructe de pădure.
Iată meniul jucătorilor lui Cosmin Contra de dinaintea meciului România – Spania
Micul dejun
ouă ochiuri (fără ulei) și ouă fierte moi
bresaola, prosciutto crudo
pastramă de pui
somon afumat
brânză telemea nouă de vacă și de oaie, mozzarella, cașcaval
roșii cherry, avocado cu ulei de măsline extravirgine, măsline
fructe uscate (caise, smochine, prune)
mere golden, portocale, banane, rodii, mango, kiwi gold, kaki, ananas
semințe de floarea soarelui, dovleac, migdale, caju (crude și fără coajă )
pricomigdale
biscuiți Belvita breakfast și cu fructe de pădure
cereale
miere
gem de căpșuni, de caise, de fructe de pădure
unt de arahide (bio, fără zahăr)
iaurt simplu și cu fructe, kefir
lapte (1,5%) cald și rece, lapte de soia, lapte de migdale
fresh de portocale, ceai, cafea espresso, latte, latte machiatto
apă plată
pâine toast albă și integrală
Prânz
supă cremă de cartofi
salată de ardei roșu copt
salată de ton
salată de roșii decojite cu mozzarella proaspătă
salată de varză roșie
salată verde și rucola
salată de porumb
salată de avocado cu ulei de măsline extravergine
salată de sfeclă roșie
salată de fasole roșie boabe
somon fumee
prosciutto crudo, bresaola
măsline verzi și negre
parmiggiano reggiano, brânză telemea nouă
lămâi
raviolli cu sos de roșii și parmezan
penne integralecu măsline și ulei de măsline extravergine
piept de curcan la cuptor
piept de pui dezosat la grătar
file de somon la cuptor
orez basmati
cartofi noi la cuptor cu rozmarin
mazăre la cuptor cu sos de tomate
pâine albă și integrală
panacotta cu fructe de pădure
banane, struguri, rodii, mere roșii, piersici, pere williams, portocale, kaki, mango, ananas