Meniurile pentru Postul Paștelui sunt foarte căutate de români. Multe persoane comandă diverse preparate vegetale, însă prețurile nu sunt întotdeauna foarte accesibile.
Postul Paștelui a început astăzi, 3 martie 2025, și durează până pe 19 aprilie. Este cel mai aspru dintre toate și are doar câteva zile de dezlegare la pește.
Mai exact, doar pe 25 martie, de Buna Vestire, și pe 13 aprilie, în Duminica Floriilor, se poate consuma pește în timpul postului.
Persoanele care aleg să țină tot postul caută, în această perioadă, diverse alimente și rețete pe bază de alimente vegetale. Mulți aleg să-și pregătească acasă felurile de mâncare, însă pot fi găsite numeroase preparate și la restaurante.
Printre mâncărurile căutate de mulți români se numără fasolea bătută, salata de vinete, tocănița de hribi sau pizza vegetală, care se găsesc la diverse locații.
La Voroneț, meniurile de post sunt la mare căutare printre clienți. Ciorba de fasole în pâine se vinde cel mai bine, iar o porție are prețul de 33 de lei. De altfel, ingredientele pentru preparatele de post provin de la producători locali.
“Mâncarea de post este considerată a fi nesăţioasă, noi o facem să fie. Toate ingredientele sunt de la producatori locali”, a spus Maria Vicol, manager de restaurant, potrivit Observator News.
Persoanele care sunt interesate să comande mâncarea de post folosind aplicațiile de livrare trebuie să știe că prețurile nu sunt tocmai mici. O ciorbă de legume costă 20 de lei, în timp ce un burger vegetarian are prețul cuprins între 45 și 55 de lei. Meniul chinezesc costă 36 de lei.
Multe persoane au vizitat piețele din țară chiar din prima zi de post, pentru a achiziționa diverse legume. Producătorii sunt pregătiți și au adus produse românești la tarabe. Roșiile românești vor apărea, însă, peste câteva săptămâni.
“Avem salată, spanac românesc, ceapă, ridichea, varză, varză nouă, de toate. Roșii de Grecia, roșii de Spania, din păcate nu au apărut cele românești”, a spus un comerciant.
Un kilogram de cartofi sau ceapă costă 5 lei, în timp ce fasolea costă între 10 și 15 lei. Sfecla costă 8 lei, un kilogram de morcovi 7 lei, în timp ce o legătură de ridichi are prețul de 2 lei.