Sport

Transferuri iarnă 2023 în campionatele din Europa. Bayern, acord total pentru aducerea lui Joao Cancelo de la Manchester City

Campionatele de top din Europa vor începe, în primele zile din ianuarie 2023, perioada de transferuri. Ce mutări pregătesc granzii din Premier League, La Liga, Ligue 1 sau Serie A.
30.01.2023 | 17:50
Transferuri iarna 2023 in campionatele din Europa Bayern acord total pentru aducerea lui Joao Cancelo de la Manchester City
Fundașul dreapta al echipei Manchester City, Joao Cancelo, va fi împrumutat până la finalul sezonului la Bayern Munchen. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
30-01-2023
15:51

Joao Cancelo, cedat de Manchester City la Bayern

Fundașul dreapta al echipei Manchester City, Joao Cancelo, va fi împrumutat până la finalul sezonului la Bayern Munchen.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, specializat pe zona de transferuri, Bayern va avea opțiune de achiziționare definitivă a jucătorului portughez în vară pentru 70 de milioane de euro.

Joao Cancelo, cel care i-a fi transmis lui Pep Guardiola că își dorește să meargă la formația bavareză, a plecat deja spre Germania și urmează ca marți seară să efectueze vizita medicală.

30-01-2023
13:54

Alin Toșca, prezentat oficial la Benevento!

Alin Toșca și-a încheiat aventura de trei ani și jumătate în Turcia, la Gaziantep. Fundașul stânga român a fost prezentat oficial la Benevento, locul 17 în Serie B. 

Retras de la naționala României, fotbalistul în vârstă de 30 de ani va purta tricoul cu numărul 31 și va avea ca obiectiv principal, alături de formația antrenată de marele Fabio Cannavaro, salvarea de la retrogradare. 

Alin Toșca a fost prezentat oficial la Benevento! Sursă foto: Benevento Official
28-01-2023
15:55

Florin Niţă, prezentat la FK Pardubice!

Florin Niţă a plecat de la Sparta Praga. Portarul a fost împrumutat până la finalul sezonului la FK Pardubice, ultima clasată din campionatul ceh. Românul va deveni jucător liber de contract în această vară.

VEZI VIDEO: 

27-01-2023
14:45

Alin Toșca va juca la Benevento

Fundașul stânga retras de la echipa națională a României nu va mai continua la Gaziantep și este foarte aproape de un transfer la Benevento, locul 15 în Serie B. 

Clubul turc și-a dat deja acordul și a făcut anunțul: „Toșca a primit acordul de a negocia cu Benevento și nu va fi disponibil pentru meciul de sâmbătă cu Ankaragucu”.

Alin Toșca e la Gaziantep din 2019 și a jucat 115 meciuri pentru echipa din Superliga Turciei.

26-01-2023
12:52

Genoa l-a prezentat oficial pe Denis Drăguș

Denis Drăguș a fost prezentat oficial de Genoa.

Internaționalul Româna a fost împrumutat de la Standard Liege, cu drept de cumpărare, a precizat clubul din Serie B, unde acum Drăguș este coechipier cu Radu Drăgușin și George Pușcaș.

 

25-01-2023
17:21

Tottenham l-a transferat pe Arnaut Danjuma

Atacantul olandez al echipei Villarreal, Arnaut Danjuma, a fost transferat la Tottenham sub formă de împrumut până la finalul sezonului, londonezii având opțiune de cumpărare definitivă în vară.

”Salutare! Sunt foarte entuziasmat să mă aflu aici, abia aștept să vă văd la stadion. La treabă!”, a fost prima reacție a jucătorului de 25 de ani, născut în Nigeria.

Danjuma a fost aproape să ajungă la Everton în această iarnă, efectuase și vizita medicală, dar pe fir a intrat Tottenham și jucătorul a fost deturnat către Londra în ultima clipă.

24-01-2023
17:23

Drăguș va juca la Genoa

Atacantul echipei Standard Liege, Denis Drăguș, este foarte aproape de a ajunge în această iarnă la formația Genoa, unde va fi coechipier cu George Pușcaș și Radu Drăgușin.

Conform calciomercato.com, internaționalul român este așteptat marți seară să ajungă în Italia, iar miercuri, 25 ianuarie, urmează să efectueze vizita medicală înainte de a semna contractul cu clubul din Serie B.

Transferul este considerat în Italia o simplă formalitate, deoarece cluburile Genoa și Standard Liege au aceeași patroni: fondul american de investiții 777 Partners.

Drăguș, în vârstă de 23 de ani, va fi la a doua experiență în Italia, după ce a mai evoluat la Crotone, în sezonul 2020-2021, sub formă de împrumut de la Standard Liege.

24-01-2023
12:39

Două vedete ale Marocului, transferuri în La Liga și Ligue 1

Selim Amallah, mijlocașul ofensiv al naționalei Marocului și una dintre vedetele echipei, este foarte aproape de plecarea de la Standard Liege.


Conform jurnalistului Fabrizio Romano, belgienii se află la finalul negocierilor cu Valladolid, club din La Liga, iar transferul va fi anunțat oficial în următoarele zile.

Foot Mercato anunță că Youssef En-Nesyri e foarte aproape să devină jucătorul lui OGC Nice, după ce a fost dorit și de fosta adversară a FCSB, West Ham United. Atacantul de 25 ani al lui FC Sevilla este încântat să evolueze în campionatul Franței și și-a dat deja acordul. 

Echipa lui Rareș Ilie va trebui să achite pentru vedeta Marocului 15 milioane de euro, iar mutarea are șanse mari să se realizeze în următoarele zile. 

23-01-2023
16:13

Ionuț Radu va juca la Auxerre

Portarul Ionuț Radu, care a fost împrumutat la începutul sezonului de Inter Milano la Cremonese, va juca în a doua parte a sezonului la Auxerre.

Conform L’Equipe, internaționalul român va merge mla penultima clasată din Ligue 1 tot sub formă de împrumut, dar francezii nu vor avea opțiune de achiziționare definitică a jucătorului la finalul sezonului.

Ionuț Radu este așteptat să ajungă marți, 24 ianuarie, în Franța pentru a efectua vizita medicală. El va fi titular la Auxerre, după ce veteranul Benoît Costil a anunțat că va pleca la Lille. Portarul român ar putea debuta într-un meci pe teren propriu cu Montpellier, în etapa a 20-a din Ligue 1, programat duminică, 29 ianuarie, de la ora 16:00.

20-01-2023
22:37

Noni Madueke, de la PSV, a ajuns la Chelsea

Chelsea a mai perfectat un transfer. Albaștrii l-au prezentat oficial pe Noni Madueke (20 de ani), pentru care au plătit aproximativ 35 de milioane de euro în schimbul aducerii sale de la PSV.

„Chelsea e cel mai bun club din Londra, desigur. Mă bucur să mă alătur unuia dintre cele mai bune cluburi din lume. Să mă întorc în Anglia și să joc în Premier League este un vis pentru mine”, a declarat mijlocașul ofensiv, care a făcut junioratul la Crystal Palace și Tottenham.

 

20-01-2023
21:27

PSG îl transferă gratis pe Milan Skriniar în vară

PSG a dat prima lovitură pe piața transferurilor în actuala perioadă de mercato. Campioana Franței s-a înțeles cu Milan Skriniar, jucătorul lui Inter. 

Fundașul în vârstă de 27 de ani, care a intrat în ultimele șase luni de contract cu Inter, a refuzat propunerea de prelungire a formației din Serie A. Potrivit L’Equipe, fundașul slovac și PSG au ajuns la un numitor comun, iar Milan Skriniar i se va alătura formației conduse de Christophe Galtier la finalul sezonului.

Totuși, nu este exclusă varianta potrivit căreia, Milan Skriniar să facă pasul pe Parc de Princes încă din această iarnă. Singurul impediment ar fi răspunsul lui Inter. PSG l-a dorit și vara trecută pe fundașul central, însă Inter a refuzat oferta de 55 de milioane de euro a francezilor.

20-01-2023
17:16

Arsenal l-a transferat și pe Jakub Kiwior

Jakub Kiwior este noul jucător al lui Arsenal, iar englezii au semnat deja actele cu La Spezia, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano. Fundașul central polonez este evaluat la 8 milioane de euro.

Arsenal l-a prezentat oficial și pe Trossard, pentru care a plătit 21 de milioane de lire sterline, însă Brighton mai poate primi alte cinci milioane de euro din bonusuri. 

20-01-2023
09:33

Goncalo Guedes a semnat cu Benfica

Atacantul lui Wolverhampton Wanderers, Goncalo Guedes, a fost transferat sub formă de împrumut de Benfica Lisabona, deși a fost dorit și de FC Barcelona.

Portughezul în vârstă de 26 de ani își dăduse acordul pentru a merge pe Camp Nou, unde urma să-l înlocuiască pe Memphis Depay, dar s-a răzgândit când pe fir a intrat Benfica, clubul unde s-a lansat în fotbal.

Guedes a fost prezentat oficial la Benfica, care are drept de achiziționare definitivă la finalul sezonului.

19-01-2023
16:38

Arsenal îl transferă pe Leandro Trossard

Arsenal Londra e aproape de prima mare lovitură pe piața transferurilor din această iarnă.


Extrema stângă a lui Brighton a fost de acord cu propunerea contractuală a „tunarilor”, iar celelalte cluburi au fost deja anunțate că belgianul va semna cu Arsenal. Mutarea va fi anunțată oficial foarte curând, conform jurnalistului Fabrizio Romano.

19-01-2023
15:49

Memphis Depay face vizita medicală la Atletico Madrid

Memphis Depay va pleca în sfârșit de la Barcelona, iar transferul atacantului olandez la Atletico Madrid este aproape parafat.


Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, Depay se află deja la Madrid și va efectua vizita medicală. Echipa lui Simeone va plăti aproximativ 4 milioane de euro.

19-01-2023
07:57

Yann Sommer, înlocuitorul lui Neuer la Bayern

Bayern Munchen a ajuns la o înțelegere cu Borussia Monchengladbach pentru transferul portarului elvețian Yann Sommer, care îl va înlocui astfel pe accidentatul Manuel Neuer.

Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că bavarezii vor plăti 8 milioane de euro plus alte 1,5 milioane de euro bonusuri de performanță pentru aducerea portarului în vârstă de 34 de ani. Elvețianul va efectua vizita medicală în cursul zilei de joi, 19 ianuarie, iar apoi va semna un contract până în vara anului 2025.

Veteranul Manule Neuer (36 de ani) și-a fracturat piciorul drept în timp ce se afla în vacanță la schi și nu va mai putea juca în acest sezon. După accidentarea căpitanului, Bayern rămăsese cu doar doi portari în lot: Sven Ulreich (34 ani) și Johannes Schenk (19 ani).

18-01-2023
13:24

Ionuț Radu, împrumutat la Lorient

Ionuț Radu și-a pierdut locul de titular la Cremonese, ultima echipă în clasamentul Serie A. 

Portarul naționalei României va fi împrumutat  de italieni până la finalul sezonului la Lorient, locul șapte în prima ligă din Franța. Goalkeeperul în vârstă de 25 de ani a fost cel care a cerut această mutare pentru a avea mai multe meciuri în picioare, anunță Tuttomercatoweb. 

Radu a mai fost dorit de Reims, St. Etienne, Bordeaux și au fost discuții și cu Auxerre sau Montpellier: „Inter negociază ultimele detalii ale mutării în Ligue 1, Cremonese e un capitol încheiat”, notează sursa citată.

17-01-2023
12:33

Viktor Tsygankov se transferă la Girona

Viktor Tsygankov, extrema stângă a lui Dinamo Kiev, a intrat în ultimele șase luni de contract și mai multe cluburi erau interesate de serviciile sale.


Conform jurnalistului Fabrizio Romano, Girona a ajuns la un acord cu echipa lui Mircea Lucescu, iar transferul va fi anunțat oficial în curând. Jucătorula și-a dat și el deja acordul și mai trebuie parafate doar actele.

15-01-2023
16:31

Mykhaylo Mudryk s-a pozat în tricoul lui Chelsea înaintea meciului cu Crystal Palace

După împrumutul lui Joao Felix de la Atletico Madrid, Chelsea a dat o nouă lovitură în perioada de mercato. Gruparea londoneză a reușit să i-l „fure” rivalei Arsenal pe ucraineanul Mykhaylo Mudryk, în schimbul cărua a plătit fabuloasa sumă de 100 de milioane de euro către Șahtior Donețk.

Mudryk a fost prezent duminică pe „Stamford Bridge” la meciul pe care Chelsea l-a jucat în Premier League contra lui Crystal Palace, s-a îmbrăcat cu tricoul „albaștrilor” și a coborât pe gazon pe a-i saluta pe fani și a face „turul de onoare”.

14-01-2023
17:24

Chelsea, ofertă de 100 de milioane de euro pentru Mudryk

Jurnalistul Fabrizio Romano anunță că Mykhaylo Mudryk, extrema stângă a lui Șahtior Donețk, este aproape de un transfer la Chelsea, deși era foarte aproape de Arsenal.

Conducerea londonezilor se află în Polonia la negocieri și a făcut o ofertă de 100 de milioane de euro pentru jucător. Singurul impediment în calea transferului este acordul lui Mudryk. 

Arsenal era foarte aproape să obțină semnătura jucătorului și a făcut trei oferte către Șahtior conform sursei citate. Mudryk este evaluat la 40 de milioane de euro conform Transfermarkt. 

13-01-2023
20:46

PSG îl vinde pe Pablo Sarabia la Wolverhampton

Wolves sunt foarte aproape să îl semneze pe Pablo Sarabia, extrema dreaptă a lui Paris Saint-Germain.


Conform jurnalistului italian Fabrizio Romano, mutarea va fi anunțată oficial în curând, iar englezii vor plăti cinc milioane de lire sterline, plus bonusuri. Pablo Sarabia este evaluat la 20 de milioane de euro conform Transfermarkt.

12-01-2023
18:33

Barcelona l-a luat pe fiul lui Ronaldinho

FC Barcelona este foarte aproape de a-l semna pe brazilianul Joao Mendes de Assis Moreira, fiul fostului mare jucător Ronaldinho.

Joao Mendes de Assis Moreira va împlini 18 ani pe 22 februarie, iar în ultimul an nu a fost legitimat la niciun club. El a părăsit în februarie 2022 gruparea braziliană Cruzeiro Belo Horizonte, unde evolua pentru echipa U17.

Fiul lui Ronaldinho se pregătește de 10 zile la academia catalanilor și așteaptă să semneze un contract. Conform Mundo Deportivo, fotbalistul este însoțit în Catalonia de unchiul său, Roberto de Assis, cel care i-a fost impresar și tatălui său.

Având cetăţenia spaniolă, tânărul atacant va juca la echipa de tineret a Barcelonei. Joao Mendes de Assis Moreira este unicul fiu al legendei fotbalului mondial, brazilianul Ronaldinho.

12-01-2023
16:33

Wout Weghorst va juca la Manchester United

Jurnalistul italian Fabrizio Romano a anunțat că Manchester United, Beșiktaș și Burnley au semnat toate documentele pentru transferul lui Wout Weghorst pe Old Trafford.

Internaționalul olandez, care aparține de Burnley, dar este împrumutat până la finalul sezonului la Beșiktaș, va efectua în următoarele 24 de ore vizita medicală la Manchester United și apoi va fi prezentat oficial.

”Diavolii roșii” vor plăti 3.000.000 de euro turcilor pentru întreruperea împrumutului.

11-01-2023
12:19

Joao Felix și-a extins contractul cu Atletico Madrid până-n 2027, dar va juca restul sezonului pentru Chelsea!

Dorit și de Manchester United și Arsenal, Joao Felix a ales să meargă la Chelsea. Clubul britanic va plăti 10 milioane de lire sterline grupării spaniole și va plăti salariul jucătorului.

”Chelsea este una dintre marile echipe din lume și sper să o ajut să-și atingă obiectivele. Sunt foarte, foarte fericit să fiu aici și foarte încântat să joc pe Stamford Bridge”, a spus Felix.

Mutarea nu include însă și o clauză de cumpărare. Mai mult, în timp ce londonezii anunțau sosirea portughezului, Atletico Madrid a venit cu propriul comunicat oficial. Care anunță nu doar împrumutul lui Felix, ci și faptul că acestuia i-a fost prelungit cu un an contractul deja existent. Astfel că este proprietatea madrilenilor până în 2027.

11-01-2023
11:16

Mike Cestor, triplu campion cu CFR Cluj, ultima dată la FC Argeș, foarte aproape de un contract în Polonia

Mike Cestor și-a reziliat contractul cu FC Argeș, dar, potrivit presei din Polonia, și-a găsit deja echipă. Este vorba despre Radomiak Radom, locul 10 în Ekstraklasa, la doar 7 puncte distanță de zona retrogradării.

”Stoperul are un CV bun – a fost de trei ori campion în România, a jucat în șapte meciuri din grupele competițiilor europene și a evoluat în mai multe țări. Fostul internațional de tineret al Republicii Democrate Congo, care vine din Franța, a jucat pentru italienii de la Pisa și a petrecut mulți ani în Anglia, unde a ajuns până în liga a treia.

În România s-a descurcat cel mai bine, acolo unde a jucat pentru Astra Giurgiu, CFR Cluj și FC Argeș”, scrie publicația poloneză Weszlo.

10-01-2023
14:32

Aston Villa îl transferă pe Alex Moreno de la Betis Sevilla

Celebrul jurnalist Fabrizio Romano a anunțat că Aston Villa a ajuns la un acord cu Betis Sevilla pentru transferul fundașului stânga de 29 de ani, Alex Moreno.


Jucătorul urmează să facă vizita medicală, iar englezii vor plăti nu mai puțin de 14 milioane de euro pentru spaniol. Jucătorul a fost dorit cu insistență de Unai Emery. Alex Moreno este evaluat la 20 de milioane de euro conform Transfermarkt. 

09-01-2023
19:25

Joao Felix va pleca împrumut la Chelsea

Chelsea este foarte aproape de a-l aduce sub formă de împrumut de la Atletico Madrid pe atacantul portughez Joao Felix.

Conform The Athletic, cele două cluburi au ajuns la un acord verbal pentru ca internaționalul portughez să ajungă pe Stamford Bridge până la finalul sezonului pentru 11 milioane de euro, dar deocamdată nu au semnat niciun contract.

Joao Felix, cel mai scump transfer realizat în istorie de Atletico Madrid, spaniolii plătind 127 de milioane de euro în 2019 când l-au adus de la Benfica Lisabona, a mai fost în atenția lui Manchester United și Arsenal.

08-01-2023
19:55

Alex Dobre a fost împrumutat de Dijon la Famalicao

Mijlocaşul român Alex Dobre a fost împrumutat până la finalul sezonului de echipa Dijon, din liga a doua franceză, la formația portugheză Famalicao, care va avea drept de cumpărare definitivă în vară.

”Sunt foarte fericit că am semnat cu FC Famalicao. Știu că este o echipă care are jucători de calitate și sunt nerăbdător să îmi arăt calitățile. Sunt un jucător tehnic, rapid și îmi place să marchez și să pasez decisiv. Așa voi încerca să îmi ajut echipa să își îndeplinească obiectivele”, a declarat Dobre.

Contractul lui Alex Dobre (24 de ani) cu Dijon FCO se întinde până în iunie 2024. Venit la Dijon în anul 2020, Dobre a evoluat în 22 de meciuri în Ligue 1 şi în 31 de partide în Ligue 2, unde a marcat 9 goluri.

08-01-2023
08:36

Chelsea a anunțat oficial transferul lui David Datro Fofana

Chelsea a anunțat oficial transferul ivorianului David Datro Fofana, 20 de ani, de la Molde. Tânărul atacant a semnat un contract până în 2029 cu formația din Premier League.

Chelsea a achitat 8 milioane de lire sterline pentru Fofana, o adevărată “mașină de goluri” la Molde. Deși abia a împlinit 20 de ani, pe 22 decembrie, Fofana are 24 de goluri și 10 pase decisive în 65 de partide pentru Molde.

07-01-2023
21:43

Wout Weghorst, aproape să ajungă la Manchester United

Manchester United încearcă să-și întărească linia de atac după plecarea lui Cristiano Ronaldo și a pus ochii pe vârful olandez Wout Weghorst.

Fotbalistul de 30 de ani, care a fost implicat într-un scandal monstru cu Lionel Messi la Cupa Mondială, se află sub contract cu Burnely până în vara lui 2025, dar a fost împrumutat până la finalul sezonului la Beșiktaș.

”Manchester United se apropie de împrumutul șoc al Wout Weghorst. United a purtat discuții atât cu Burnley, cât și cu Beșiktaș despre posibilitatea ca olandezul să se întoarcă în Premier League”, a scris The Mirror.

Lucrurile par ca și rezolvate, mai ales că Weghorst și-a luat rămas bun de la fanii echipei turce după ce a marcat, sâmbătă, în victoria lor cu 2-1 pe teren propriu împotriva lui Kasimpașa.

07-01-2023
15:33

Bartosz Bereszynski va juca la Napoli

Fundaşul polonez al echipei Sampdoria Genova, Bartosz Bereszynski, a fost achiziționat sub formă de împrumutat de formația SSC Napoli, care are opţiune de cumpărare definitivă la finalul sezonului.

Bartosz Bereszynski, în vârstă de 30 de ani, completează legiunea poloneză de la Napoli, alăturându-se portarului Hubert Idasiak şi mijlocaşului Piotr Zielinski.

În acelaşi timp, Napoli l-a cedat Sampdoriei, cu titlu de împrumut până la 30 iunie 2023, pe fundaşul de 22 de ani Alessandro Zanoli.

 

07-01-2023
10:04

Manchester United a găsit înlocuitor pentru Cristiano Ronaldo

Manchester United a ajuns la o înțelegere cu Al-Nassr pentru împrumutul atacantului Vincent Aboubakar, colegul din atac al lui Cristiano Ronaldo. 

Căpitanul Camerunului la Campionatul Mondial din Qatar a avut un sezon reușit și a marcat 13 goluri în 39 de meciuri în sezonul trecut, precum și patru goluri în 11 meciuri în actuala ediție de campionat. Aboubakar a reușit un gol magnific împotriva Braziliei, care a adus victoria Camerenului în fața campioanei mondiale, chiar dacă africanii nu au trecut de faza grupelor. 

Al-Nassr a luat această decizie deoarece a atins limita de jucători străini după transferul lui Ronaldo și nu îi poate prelungi înțelegerea camerenezului până nu va rezilia contractul unuia dintre cei șapte jucători extraocomunitari aflați în lot. Astfel, Aboubakar va juca pe Old Trafford până la finalul sezonului.

06-01-2023
20:52

Fiul lui David Beckham, Romeo, împrumutat de Brentford

Romeo Beckham, care evoluează pe postul de fundaș dreapta și aparține de Inter Miami, club la care tatăl său, David, este coproprietar, a semnat un contract pe 6 luni cu Brentford, club care activează în Premier League.

Romeo se antrena deja, de circa două luni, cu echipa secundă a grupării londoneze. Iar de-acum va putea fi utilizat și în meciurile oficiale. Nu este însă exclus ca beneficiind de o conjunctură favorabilă să debuteze și-n Premier League.

Și în SUA, Romeo a jucat pentru echipa B a lui Inter Miami. A bifat 20 de meciuri, în care a marcat de două ori și a oferit 10 pase decisive.

06-01-2023
14:12

Manchester United l-a prezentat oficial pe Jack Butland

Jack Butland a fost prezentat oficial la Manchester United, fiind împrumutat de „diavolii roșii” până la finalul sezonului. Venit de la Crystal Palace, goalkeeperul în vârstă de 29 de ani a adunat 9 apariții în tricoul naționalei Angliei, majoritatea în meciuri amicale.

Jack Butland vine ca înlocuitor pentru Martin Dubravka. Portarul slovac a revenit la Newcastle după cele 6 luni petrecute pe Old Trafford. Fotbalistul englez nu va putea debuta pentru formația pregătită de Erik ten Hag în meciul cu Everton din Cupa Angliei care are loc astăzi, 6 ianuarie. 

Fostul portar de la Crystal Palace ar putea bifa prima apariție în meciul „diavolilor roșii” cu Charlton, din Cupa Ligii Angliei, care se va desfășura marți, 10 ianuarie. 

Portarul în vârstă de 29 de ani va purta tricoul cu numărul 31, al treilea din istorie pentru Manchester United care va folosi acest număr după Martin Dubravka, revenit din împrumut la Newcastle și Nick Culkin, în sezoanele 1998/1999 și 1999/2000.

05-01-2023
17:12

Badiashile, contract pe 7 ani și jumătate cu Chelsea

Clubul englez Chelsea Londra a oficializat transferul fundaşului central francez Benoit Badiashile de la AS Monaco.

”Sunt foarte fericit să fiu aici la Chelsea. Sunt atât de încântat să joc pentru acest club. Abia aștept să mă întâlnesc cu fanii și să încep să joc în cel mai bun campionat din lume”, a declarat francezul, pentru site-ul oficial al londonezilor.

Benoit Badiashile (21 de ani) a semnat cu Chelsea un contract pe şapte ani și jumătate. Suma de transfer primită de clubul francez AS Monaco este de 38 de milioane de euro.

Internaţional francez, care a evoluat până acum doar la AS Monaco, Badiashile va completa contingentul francez al lui Chelsea, unde mai joacă Wesley Fofana şi N’Golo Kante.

05-01-2023
14:59

Suarez, prezentat la Gremio într-o atmosferă fantastică

Atacantul uruguayan Luis Suarez a avut parte de o primire senzațională la prezentarea oficială la echipa Gremio Porto Alegre.

Nu mai puțin de 40.000 de fani au fost prezenți pe Arena do Gremio la prezentarea fotbalistului de 35 de ani.

Suarez a semnat un contract pe două sezoane cu formația braziliană și a primit tricoul cu numărul 9.

05-01-2023
09:49

Bayern Munchen l-a transferat pe Daley Blind, liber de contract după despărțirea de Ajax

Bayern Munchen l-a adus în lot pe Daley Blind, fundașul olandez rămas liber de contract după despărțirea de Ajax din urmă cu ceva mai bine de o săptămână. 

Fundașul olandez, care a înscris un gol și a reușit o pasă decisivă pentru „Portocala Mecanică” la Campionatul Mondial din Qatar, a semnat un contract până în vară, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. 

Fotbalistul în vârstă de 32 de ani, care cel mai probabil va fi rezerva lui Alphonso Davies pe postul de fundaș stânga, a fost surprins la Munchen pentru vizita medicală. Nemții au fost nevoiță să aducă un nou jucător cu profil defensiv după accidentarea lui Lucas Hernandez. 

În 2020, Daley Blind a leșinat în timpul meciului amical dintre Ajax și Hertha Berlin, iar din acel moment, fotbalistul evoluează cu defibrilator cardiac intern. După o perioadă de recuperare, fotbalistul care a fost diagnosticat cu inflamație severă a mușchiului inimii în 2019, a primit acceptul medicilor pentru a juca fotbal. 

04-01-2023
12:56

Ivan Mamut a semnat în Malaezia!

Fostul atacant de la FCSB, Ivan Mamut, şi-a găsit echipă. Fostbalistul a plecat în luna august din România, dar a semnat abia acum. Iar destinaţia este una exotică: FC Terengganu, din Malaezia. Octavian Popescu a avut un mesaj de încurajare pentru fostul său coleg căruia i-a scris pe Instagram: “King!” (n.r. Rege) 

Ivan Mamut
Ivan Mamut
02-01-2023
16:04

Jefte Betancor a fost prezentat oficial la Pafos

Ciprioții nu au reuși să înregistreze la timpul transferul atacantului Jefte Betancor de la CFR Cluj, iar spaniolul nu a putut fi folosit în prima parte a sezonului.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Pafos FC Official (@pafosfc)


Situația a fost în sfârșit reglementat iar atacantul lansat de Hagi la Farul va putea juca în sfârșit în Cipru, după patru luni de stat pe tușă. „Pafos anunță că a semnat cu experimentatul jucător spaniol Jefte Betancor Sanchez. Îi urăm bun venit lui Jefte în marea familie a lui FC Pafos și îi urăm mult succes”.

02-01-2023
14:26

Dejan Lovren a semnat cu Olympique Lyon

Fundașul central croat Dejan Lovren, medaliat cu bronz la Cupa Mondială din Qatar, a revenit în această iarnă la Olympique Lyon.

Jucătorul în vârstă de 33 de ani, care a mai jucat pentru gruparea din Ligue 1 în perioada 2010-2013, a semnat un contract valabil până în vara anului 2025.

Lovren a mai jucat în cariera sa la formațiile Dinamo Zagreb, Inter Zapresic, Southampton, Liverpool, iar ultimii trei ani a evoluat în Rusia, la Zenit Sankt Petersburg

02-01-2023
10:55

AC Milan, concurență pentru Ciprian Tătărușanu

Conform Sky Sports, AC Milan a ajuns la o înțelegere cu portarul columbian Devis Vasquez. Jucătorul în vârstă de 24 de ani a jucat ultima oară la Guarani.


Informația a fost confirmată și de celebrul jurnalist Fabrizio Romano. Cu toate acestea, prioritarea numărul unu pentru postul de portar este Marco Sportiello. Italianul ar putea semna din postura de jucător liber de contract din vară.

01-01-2022
14:34

Newcastle l-a chemat înapoi pe Martin Dubravka

Aflată în luptă cu Manchester United pentru Top 4, Newcastle, a treia clasată, a decis să îl cheme înapoi pe portarul Martin Dubravka (33 de ani).

Slovacul era împrumutat la „diavolii roșii” din septembrie 2022, iar înțelegerea expira în vara anului 2023. Gruparea de pe Old Trafford a plătit 2,3 milioane de euro pentru împrumut și avea posibilitatea unui transfer definitiv pentru 6,7 milioane de euro.

Adus să îi facă concurneță lui David de Gea, Dubravka a bifat doar două meciuri pentru Man United, ambele în Cupa Ligii Angliei.

01-01-2022
12:08

Chelsea, acord total pentru doi fotbaliști

Chelsea mută puternic pe piața transferurilor. Albaștrii încep anul cu două achiziții. Este vorba despre Andrey Santos și Benoit Badiashile.

Primul este mijlocaș central brazilian în vârstă de 18 ani și deja s-a fotografiat la Londra alături de familie. Urmează să facă vizita medicală și să semneze contractul cu Chelsea.

Chelsea va achita 12,5 milioane de euro pe loc plus bonusuri care pot ajunge la 7,5 milioane de euro, în funcție de anumite clauze. 

În ceea ce îl privește pe Badiashille, francezul este fundaș și are 21 de ani și se va transfera de la AS Monaco la Chelsea, pentru 38 de milioane de euro, conform The Athletic.

Badiashile va face vizita medicală la Londra și va semna un contract pe patru sezoane.

01-01-2022
09:41

Luis Suarez a semnat cu Gremio

Luis Suarez (35 de ani) va juca în Brazilia. Atacantul uruguayan a semnat pe două sezoane cu Grêmio Porto Alegre. Suarez a revenit vara trecută la echipa la care s-a format, Nacional Montevideo, unde a jucat 14 meciuri şi a marcat opt goluri.

„EL ESTE LA GRÊMIO! Unul dintre cei mai mari din istoria Uruguayului, @LuisSuarez9 ajunge la noi pentru a-şi continua parcursul victorios, de data aceasta purtând tricoul nostru! Marcator, cu mai multe titluri, războinic! Bine ai venit, Luisito!”, a scris Grêmio pe Twitter.

28-12-2022
21:39

Cody Gakpo, prezentat la Liverpool

Este oficial! Cody Gakpo a devenit „cormoran” și a fost prezentat în echipamentul lui Liverpool. Golgheterul Olandei de la Cupa Mondială a trecut cu brio vizita medicală și s-a alăturat lotului condus de Jurgen Klopp. Pe Anfield, atacantul în vârstă de 23 de ani va purta tricoul cu numărul 18.

„Mă simt foarte bine, sunt foarte încântat că mă aflu aici. Abia aștept să mă antrenez și să joc pentru acest club incredibil. Cred că este un club grozav, la care pot arăta ceea ce știu cu scopul de a ajuta echipa să obțină performanțele minunate pe care le-a reușit și în trecut.

Este un loc unde cred că pot crește enorm și unde am ocazia să joc alături de câțiva fotbaliști extraordinari, care mă pot învăța extrem de multe”, a declarat Cody Gakpo pentru liverpoolfc.com.

28-12-2022
21:12

Marco Verratti și-a prelungit contractul cu PSG

Marco Verratti (30 de ani) rămâne la Paris! PSG a anunțat în această seară că i-a prelungit contractul mijlocașului italian până în vara lui 2026.

Verratti joacă pe Parc des Princes din anul 2012, când a fost transferat de la Pescara, în schimbul a 12 milioane de euro. Italianul este cel mai vechi fotbalist din lotul lui Christophe Galtier.

28-12-2022
18:17

Chelsea, primul transfer al iernii

Chelsea a anunțat prin intermediul site-ului oficial că l-a transferat pe David Datro Fofana, de la Molde. Pentru a îl aduce pe atacantul ivorian în vârstă de 20 de ani, albaștrii au plătit doar 12 milioane de euro.

Fofana juca din 2021 la Molde, iar sezonul trecut a marcat 21 de goluri și a oferit șapte assist-uri. Desemnat cel mai bun tânăr fotbalist din Eliteserien, Fofana a luat titlul cu Molde și este comparat în Norvegia cu Erling Haaland, cel care îi va fi adversar de acum înainte în Premier League.

28-12-2022
11:46

Daley Blind și-a reziliat contractul cu Ajax Amsterdam

Anunț surprinzător în Olanda, cu doar câteva zile înainte de finalul anului: Ajax Amsterdam i-a reziliat contractul lui Daley Blind, deși acesta era unul dintre căpitanii echipei. Înțelegerea sa inițială cu „lăncierii” urma să expire în vara lui 2023.

În vârstă de 32 de ani, Blind a fost prezent cu naționala Olandei la Campionatul Mondial din Qatar, unde s-a oprit în faza sferturilor de finală. El a fost folosit de Louis van Gaal în toate cele 5 partide ale „batavilor”, reușind un gol și un assist.

“În ultimele zile, am convenit cu Daley să încetăm colaborarea. Sper că el îşi va putea găsi alt club pentru a-şi încheia acolo cariera de succes. Împreună cu Daley, am decis să aibă loc un meci pe ArenA prin care să se poată despărţi de suporteri”, a declarat Edwin van der Sar, președintele executiv al lui Ajax.

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, prima echipă care s-a arătat interesată să-l tranfere pe Blind este Royal Antwerp , care evoluează în prima ligă belgiană.

26-12-2022
22:24

Liverpool l-a transferat pe Cody Gakpo!

Liverpool l-a transferat pe Cody Gakpo de la PSV Eindhoven. “Cormoranii” vor plăti 37 de milioane de lire sterline plus bonusuri care pot duce suma totală la 50 de milioane de lire sterline. PSV a anunțat oficial transferul jucătorului olandez care a făcut senzație la Campionatul Mondial din Qatar.

 

Luna ianuarie aduce deschiderea perioadei de transferuri de iarnă în marile campionate din Europa. Granzii vor încerca încă din primele zile ale anului 2023 să aducă întăriri pentru restul sezonului.

Perioadele de transferuri din iarna 2023 pentru marile campionate din Europa

Cluburile din Anglia, Franţa şi Germania îşi vor putea înregistra noile transferuri încă de pe 1 ianuarie 2023, iar ziua de deadline va fi 31 ianuarie 2023. Pentru echipele din Italia şi Spania, perioada de mercato începe de pe 2 ianuarie 2023 şi se va încheia la fel, în ultima zi a lunii.

ADVERTISEMENT

Cum sezonul 2022-2023 este în plină activitate, numărul de transferuri efectuate în această perioadă nu va fi la fel de mare ca cel din perioada de vară, înainte de startul stagiunii, însă sunt aşteptate multe mutări interesante, pe bani mulţi.

Transferuri iarnă 2023 în Premier League. Arsenal îşi caută atacant, Manchester United vrea să-l facă uitat pe Ronaldo

Arsenal, liderul din Premier League, a primit o lovitură grea în timpul Campionatului Mondial 2022. Gabriel Jesus s-a accidentat şi este out pentru următoarele trei luni, astfel că “tunarii” vor caută o variantă să suplinească această pierdere. Una dintre ţintele londonezilor este Joao Felix (Atletico Madrid), iar o altă alternativă ar fi Ferran Torres (Barcelona).

ADVERTISEMENT

Manchester United şi Cristiano Ronaldo au rupt legătura contractuală înainte de Campionatul Mondial 2022, astfel că “diavolii” au eliberat un spaţiu imens din bugetul salarial. Pe lista “diavolilor” s-ar afla Alexis Mac Allister (Brighton), proaspăt campion mondial cu Argentina, Frenkie de Jong (Barcelona), jucător dorit şi în vară, sau Cody Gakpo (PSV).

Ce transferuri vor să facă Chelsea, Liverpool sau Manchester City în iarna lui 2023

Andrey Santos (Vasco da Gama) ar putea să fie prima mutare a lui Chelsea în această iarnă, după ce presa din Anglia a anunţat că brazilienii au ajuns la un acord cu londonezii. De asemenea, trupa de pe “Stamford Bridge” ar fi interesată de Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), jucător care este dorit Liverpool şi Manchester United.

ADVERTISEMENT

Manchester City se află pe urmele lui Josko Gvardiol (RB Leipzig), însă “cetăţenii” ar putea să intre în luptă a ofertelor cu Manchester United şi Chelsea. De asemenea, campioana Angliei îl doreşte pe Jude Bellingham (Borussia Dortmund).

Liverpool este atentă, la rândul ei, la Jude Bellingham (Borussia Dortmund) şi Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), însă pe radarul lui Jurgen Klopp se mai află şi Enzo Fernandez (Benfica).

ADVERTISEMENT

Transferuri iarnă 2023 în La Liga. Ce ţinte au Real Madrid şi Barcelona

Real Madrid a anunţat deja transferul lui Endrick (Palmeiras), însă brazilianul de 16 ani va ajunge pe “Bernabeu” abia în 2024, când va fi major. Mutarea i-a costat 35.000.000 de euro pe “galactici”, iar următoarea ţintă este un alt tânăr cu potenţial. Gianluca Prestianni (Velez Sarsfield) este considerat “noul Lionel Messi”, iar madrilenii sunt gata să-l transfere pe mijlocaşul ofensiv de 16 ani.

Dacă Real Madrid se gândeşte la viitor, Barcelona este cu ochii pe prezent. Catalanii ar fi interesaţi de Sofyan Amrabat (Fiorentina), Josip Juranovic (Celtic) şi Mohammed Kudus (Ajax).

Transferuri iarnă 2023 în Serie A. Mutările pregătite de AC Milan, Inter sau Juventus

De AC Milan se leagă multe zvonuri pe piaţa transferurilor, iar cel mai important ar fi cel legat de Eduardo Camavinga (Real Madrid). Pe listă s-ar mai afla Azzedine Ounahi (Angers) sau Hakim Ziyech (Chelsea).

Una dintre ţintele lui Inter în mercato de iarnă este Tajon Buchanan (Club Brugge), iar preţul pentru această achiziţie ar fi în jur de 18.000.000 de euro. De asemenea, o altă variantă ar fi Emerson Royal (Tottenham).

Juventus îi are pe radar, pentru această iarnă, pe Diogo Dalot (Manchester United), care în sezonul 2020-2021 a fost împrumutat la AC Milan, Enzo Fernandez (Benfica), Rick Karsdorp (AS Roma), într-un schimb cu Mattia De Sciglio, sau Ivan Fresneda (Valladolid).

Transferuri iarnă 2023 în Bundesliga şi Ligue 1. Bayern Munchen şi PSG pregătesc primele mutări

Bayern Munchen este obligată să acopere de urgenţă postul de portar, după accidentarea lui Manuel Neuer. Cum numărul 1 din poarta bavarezilor va lipsi tot sezonul, campioana Germaniei vrea să-l aducă pe Yann Sommer (Borussia Monchengladbach).

Se anunţă o iarnă fierbinte la PSG, care are o listă lungă de posibile ţinte. Gabriel Martinelli (Arsenal), Joao Felix (Atletico Madrid), Milan Škriniar (Inter) sau Marco Asensio (Real Madrid) sunt numele cele mai vehiculate.

ADVERTISEMENT