News

Mercedes cheamă în service aproape 300.000 de maşini din cauza unor probleme la frâne. Ce modele sunt vizate

Divizia din Statele Unite a gigantului auto Mercedes-Benz a chemat în service aproape 300.000 de mașini, fabricate între 2006 şi 2012, din cauza unor probleme de frânare
14.05.2022 | 17:09
Mercedes cheama in service aproape 300000 de masini din cauza unor probleme la frane Ce modele sunt vizate
Mercedes-Benz SUA a rechemat în service aproape 300.000 de mașini. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 292.000 de vehicule ML, GL şi R-Class, fabricate între 2006 şi 2012, au fost rechemate în service de către divizia din Statele Unite a Mercedes-Benz din cauza unor probleme de frânare.

Mercedes cheamă în service aproape 300.000 de mașini

Reprezentanții Mercedes au îndemnat proprietarii mașinilor ce fac obiectul chemării în service să înceteze imediat să le mai conducă.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Mercedes-Benz SUA a declarat că nu au existat accidente, răniri sau decese legate de această problemă.

Compania a anunțat că va oferi remorcare gratuită proprietarilor vehiculelor afectate iar, în cazul în care este necesară o reparație, un dealer Mercedes va ajuta la asigurarea transportului alternativ.

ADVERTISEMENT

Ce au spus autoritățile din SUA

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a anunțat că producătorul german de automobile a emis o rechemare voluntară, avertizând proprietarii vehiculelor să nu le mai conducă, din cauza servofrânelor care ar putea fi corodate. Această defecțiune poate afecta grav capacitatea de frânare, crescând astfel riscul unui accident.

NHTSA a transmis că autoturismele care nu prezintă o coroziune avansată vor putea să fie conduse în continuare fără nicio acţiune ulterioară, în timp ce vehiculele cu coroziune avansată vor avea un test suplimentar.

ADVERTISEMENT

Autoturismele care trec testul vor putea fi conduse până la doi ani, dar se vor întoarce apoi pentru o reparaţie suplimentară, în timp ce cele care nu trec testul vor necesita înlocuirea servofrânelor.

Autoritățile rutiere din SUA au precizat că în cazuri rare de coroziune foarte severă, „o manevră de frânare deosebit de puternică sau puternică ar putea provoca daune mecanice la servofrână, prin care legătura dintre pedala de frână şi sistemul de frână s-ar distruge”.

ADVERTISEMENT

În acest caz, potrivit celor de la NHTSA, „nu ar fi posibilă încetinirea sau oprirea vehiculului prin frâna de serviciu”.

Pe lângă rechemarea în service a 292.287 de autoturisme Mercedes, NHTSA a anunțat și rechemarea a 215,171 de autoturisme Hyundai, privind riscul desprinderii unui șurub de la coloana de direcție.

ADVERTISEMENT