News

Mercedes, dominanță absolută în Formula 1! A câștigat al 7-lea titlu consecutiv la constructori

01.11.2020 | 16:25
Mercedes dominanta absoluta in Formula 1 A castigat al 7lea titlu consecutiv la constructori
ADVERTISEMENT

Marele Premiu al Italiei, desfășurat în regiunea Emilia Romagna, a adus în mod oficial cel de-al șaptelea succes consecutiv pentru Lewis Hamilton și constructorul Mercedes în Formula 1.

Compania de origine germană este de neoprit, iar englezul Lewis Hamilton doboară noi recorduri. Cu ocazia succesului din „Cizmă”, britanicul a mai adăugat o victorie la recordul său, deja superior performanțelor lui Michael Schumacher.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mercedes a ajuns la nu mai puțin de șapte sezoane consecutive de formula 1 pe care și le adjudecă, în special datorită lui Hamilton.

Mercedes, dominanță absolută în Formula 1! De neoprit din 2014 încoace

Etapa de la Emilia Romagna a consfințit un nou succes de zile mari pentru constructorul german Mercedes. Atât Lewis Hamilton, cât și Valtteri Bottas au avut parte de o cursă excelentă și au ocupat primele două trepte ale podiumului.

ADVERTISEMENT

Pentru Hamilton, victoria din Italia a reprezentat victoria cu numărul 93 din întreaga carieră, ceea ce îl ajută să se distanțeze la două lungimi de Michael Schumacher în ierarhia celor mai multe succes de etapă din istoria competiției supranumite „Marele Circ”.

De asemenea, Mercedes a ajuns la șapte sezoane consecutive în care se impune în Formula 1. Seria fabuloasă a început în 2014 și a avut un singur numitor comun: Lewis Hamilton. În 2014, 2015 și 2016, britanicul a făcut pereche cu Nico Rosberg.

ADVERTISEMENT

Începând cu ediția din 2017, colegul lui Hamilton a devenit finlandezul Valtteri Bottas, iar cei trei au pus umărul la succesele nemților din 2017, 2018, 2019 și 2020. Pe contul oficial de Twitter, cei de la Formula 1 au felicitat constructorul german pentru performanța sa.

Lewis Hamilton, aproape de un nou titlu individual

Din actualul sezon de Formula 1, au mai rămas încă patru etape. Sezonul este programat să se încheie în data de 13 decembrie, însă Mercedes a reușit deja să își adjudece încă un titlu la nivel de constructori.

ADVERTISEMENT

Următoarele etape vor avea loc în data de 15 noiembrie, la Istanbul, 29 noiembrie și 6 decembrie la Bahrain și sezonul se va încheia pe 13 decembrie la Abu Dhabi. Lider detașat în clasamentul individual, Lewis Hamilton este aproape sigur că va câștiga cel de-al șaptelea titlu de campion și cel de-al patrulea consecutiv.

În clasamentul piloților din Formula 1, Lewis Hamilton este lider cu 282 de puncte, urmat de colegul său Valtteri Botas, care are 197 de puncte și de Max Verstappen, de la Red Bull Racing Honda, cu 162 de puncte.

ADVERTISEMENT