Sporturi

Lewis Hamilton a câștigat MP al Bahrainului. Grosjean a scăpat uimitor dintr-un accident teribil. Video

29.11.2020 | 20:49
Lewis Hamilton a castigat MP al Bahrainului Grosjean a scapat uimitor dintrun accident teribil Video
ADVERTISEMENT

Marile echipe din Formula 1, Mercedes și Ferrari, sunt lovite în plin de noua regulă ce va fi introdusă începând cu sezonul 2023.

Constructorul german a dominat ultimii ani din Marele Circ, iar pilotul britanic Lewis Hamilton a câștigat pentru a șaptea oară titlul de campion mondial și l-a egalat pe legendarul Michael Schumacher.

ADVERTISEMENT

Mercedes a obținut în acest sezon al șaptelea titlu consecutiv la constructori, întărindu-și dominația în Formula 1.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 20:50 / Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Marele Premiu al Bahrainului, a 15-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul Sakhir şi marcată de accidentul lui Romain Grosjean.

ADVERTISEMENT

Pentru Hamilton, care şi-a asigurat dinainte titlul mondial, este al 11-lea succes din acest sezon, al cincilea consecutiv. Pe locul doi s-a clasat Max Verstappen, de la Red Bull Racing, iar pe trei a terminat Alexander Albon, de la aceeaşi echipă.

Francezul Romain Grosjean (Haas) a scăpat aparent cu răni uşoare dintr-un accident grav produs la ieşirea din virajul cu numărul 3 de pe circuitul de la Sakhir, la scurt timp după startul Marelui Premiu al Bahrainului. Francezul a reuşit să iasă singur din monopostul distrus, care s-a rupt şi a luat foc. Pilotul a fost dus la spital pentru investigaţii.

ADVERTISEMENT

Cursa a fost întreruptă aproximativ o oră şi jumătate, iar imediat după reluare a avut loc încă un accident, monopostul lui Lance Stroll (Racing Point) răsturnându-se, după o acţiune în care a fost implicat şi Daniil Kviat. Stroll a ieşit fără probleme din maşină. Cu trei tururi înainte de finalul cursei, Sergio Perez (Racing Point) a abandonat, din maşina sa ieşind iniţial fum iar apoi şi flăcări.


UPDATE, 29 noiembrie, ora 16:25 / Pilotul francez al echipei Haas, Romain Grosjean, a fost implicat într-un accident teribil în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Bahrainului.

ADVERTISEMENT

Francezul a fost implicat într-o coliziune cu Daniil Kvyat, a scăpat de sub control monopostul care s-a lovit brutal de parapeți și a luat foc. În ciuda faptului că monopostul s-a rupt în două, Grosjean a reușit să iasă din cockpit.

Amețit în urma acestui incident, Romain Grosjean abia se putea ține pe picioare și a fost transportat de urgență la spital.


Știre inițială, 28 noiembrie

Noua regulă din Formula 1 va afecta echipele Mercedes și Ferrari

Însă, șefii Formulei 1 gândesc o strategie prin care să oprească dominația celor de la Mercedes, și care va lovi implicit și în celălalt gigant, Ferrari, astfel că din 2023 va intra în vigoare o regulă care va stârni multe discuții.

Conform autosport.com, echipele din Formula 1 vor trebui să respecte un plafon salarial în privința piloților ce nu trebuie să depășească suma de 30 de milioane de euro.

Această regulă le va da bătăi de cap echipelor care în prezent domină cursele din Formula 1 și anume Mercedes, Ferrari și Red Bull Racing. În prezent, Lewis Hamilton încasează un salariu de aproximativ 40 de milioane de dolari de la Mercedes, iar colegul său, Valtteri Bottas câștigă și el 8 milioane de euro.

Cei doi piloți de la Ferrari, Sebastian Vettel și Charles Leclerc câștigă împreună 40 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că peste trei ani echipele vor trebui să-și regândească strategia, iar piloții de top vor fi nevoiți să renunțe la o parte dintre veniturile lor.

Britanicul Lewis Hamilton, care a câştigat deja titlul mondial în acest sezon, va porni de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Barhainului, a 15-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru el este al al zecelea pole position din acest sezon.

Pe locul doi s-a clasat în calificări Valtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei a terminat Max Verstappen (Red Bull Racing). Top 10 este completat de Alexander Albon (Red Bull Racing), Sergio Perez (Racing Point), Daniel Ricciardo (Renault), Esteban Ocon (Renault), Pierre Gasly (AlphaTauri), Lando Norris (McLaren) şi Daniil Kviat (AlphaTauri).

ADVERTISEMENT