News

Mercenar rus, cu craniul unui soldat ucrainean în mână. „Suntem în război cu ideea de Ucraina”

Pe rețelele de socializare a fost distribuit un clip cu un mercenar rus, ce ține în mână un craniu uman, despre care spune că a aparținut unui apărător ucrainean de la combinatul Azovstal
28.08.2022 | 18:12
Mercenar rus cu craniul unui soldat ucrainean in mana Suntem in razboi cu ideea de Ucraina
Mercenar rus, discurs de sorginte nazistă cu un craniu uman în mână. Sursa foro: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În clipul distribuit masiv pe rețelele de socializare, mercenarul rus, identificat drept Igor Mangushev, apare susținând un discurs public cu un craniu uman în mână și explică motivele Rusiei pentru războiul din Ucraina.

„Suntem în război cu ideea de Ucraina”

În imaginile distribuite pe rețelele de socializare mercenarul rus, identificat drept Igor Mangushev, cu apelativul Bereg, apare pe o scenă în ceea ce pare a fi un club sau pub, cu un craniu uman în mână, despre care susține că a fost un apărător ucrainean de la combinatul Azovstal, din Mariupol. Soldatul rus susține că Rusia se află în război cu ideea de Ucraina, astfel că toți ucrainenii trebuie uciși.

ADVERTISEMENT

„Noi suntem în viață, iar tipul ăsta este deja mort. Să-l lăsăm să ardă în Iad. Nu a avut noroc. Vom face o cupă din craniul său. Noi nu suntem în război cu oameni în carne și sânge. Suntem în război cu o idee. Cu ideea de Ucraina ca stat anti-rusesc. Nu poate exista nicio pace. Trebuie să de-ucrainizăm Ucraina. Trebuie să ne luăm înapoi teritoriile noastre rusești. Aceasta este tragedia soldaților ucraineni. Nu ne interesează cât de mulți trebuie să omorâm.

Dacă am fi în război cu ucrainenii am putea ajunge la pace cu ei, dar suntem în război cu o idee și de aceea trebuie să-i ucidem pe toți purtătorii acestei idei. Ca acest tip (ridică și arată craniul audienței). Probabil că nu a vrut să moară undeva lângă Azovstal. În mod cert nu e un civil, l-am ucis chiar noi”, spune acesta când la final este întrebat de cineva din local de unde știe că nu e vorba despre un civil.

ADVERTISEMENT

Reacțiile ucrainenilor, pline de dezgust

Așa cum era de așteptat ucrainenii au distribuit masiv acest clip susținând că este o nouă dovadă a faptului că Rusia și armata sa sunt cei care urmăresc o politică nazistă prin acest război, în referință la faptul că Vladimir Putin a susținut că scopul acestui război, sau operațiune militară specială, este acela de a de-nazifica Ucraina.

„Acest lucru e mai rău decât Nazismul. Acest clip, de exemplu, ar fi bun de arătat și la ONU. În același timp să-l întrebăm și pe Papă ce crede despre el”, a scris o ucraineancă pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Anton Gerashchenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, a scris și el pe Twitter că speră că acest clip este fals însă a subliniat că au existat nenumărate înregistrări cu soldați ucraineni torturați, cu organele genitale tăiate, cu capetele tăiate și puse pe gardurile caselor.

Sergej Sumlenny, expert politic pe regiunea Europei de est susține și el că acesta este doar ultimul exemplu într-o lungă listă de astfel de cazuri ce arată alunecarea spre o ideologie nazistă a întregii societăți rusești.

ADVERTISEMENT

Profesorul Michael McFaul a catalogat și el clipul ca fiind „dezgustător” și a subliniat că toți „realiștii” în materie de relații internaționale ar trebui „să explice cum războiul declanșat de Putin este doar unul defensiv/ logic/ rațional cu scopul de a opri extinderea NATO și că nu are nimic de-a face cu viziunea imperialistă a Moscovei”.

ADVERTISEMENT