Life

Mercur retrograd în Scorpion pe 14 octombrie. Astrologul Maria Sârbu dezvăluie cum va fi afectată fiecare zodie: „Racii au un penultim pas de făcut”. Exclusiv

05.10.2020 | 19:17
Mercur retrograd in Scorpion pe 14 octombrie Astrologul Maria Sarbu dezvaluie cum va fi afectata fiecare zodie Racii au un penultim pas de facut Exclusiv
ADVERTISEMENT

Mercur va fi retrograd în Scorpion pe 14 octombrie, iar evenimentul astrologic își va pune amprenta asupra fiecărei zodii. Astrologul Maria Sârbu a realizat un horoscop special, în exclusivitate pentru Fanatik, în care explică la ce să ne așteptăm în următoarea perioadă.

Într-un climat energetic aparte, iată, încă odată în acest an, Mercur retrograd se va face simțit în curând și va ridica mingea la fileu pentru multe genuri de situații.

ADVERTISEMENT

Aspecte astrale ale momentului sunt tensionate și ele vor favoriza foarte mult transformările relaționale și responsabilitățile. El cere maturizarea personalității fiecăruia, astfel încât să avem înțelepciunea de a aplica înțelepciunea sau de a face înțelept ceea ce gândim înțelept!

Atât în cuplu cât și în ceea ce privește propria persoană suntem mai sensibili sau mai fragili până ce vom dobândi această maturitate. Trebuie să știm să punem gentilețea, toleranța și compromisul în aceeași temă cu adrenalina și curajul și să facem cumva să rezulte o armonie și un echilibru.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie să cunoaștem persoana iubită și pe noi înșine, să ne preocupăm în egală măsură de carieră și de familie și să ține în echilibru toate ale vieții noastre.

Marte retrograd își afirmă și el cu agitație o energie care dezvoltă pe cei inerți și scoate din rutină pe cei pasivi, dar mai ales îi face mult mai incisivi pe cei deja activi și poate mai agresivi de fel. Avem nevoie să acordăm mai multă atenție acidului și stărilor electrice pe care le traversăm, tocmai pentru a veni în întâmpinarea perioadei de stres ce va fi generată de Mercur Retrograd după 14 Octombrie.

ADVERTISEMENT

El va reveni la tot ceea ce s-a desfășurat și vorbit/ gândit după 23 Septembrie încoace; și va aduce concluziile finale undeva în jurul lui 14 Noiembrie.

Ca de fiecare dată putem uita lucruri, putem avea o sensibilitate nervoasă și greutăți. La pozitiv putem negocia și clarifica lucruri și mai ales putem reveni la relații vechi sau la vechi colaboratori. La negativ: atenție la sănătatea rinichilor, spatelui, cervicală, urinară. Atenție la pierderi și întârzieri.

ADVERTISEMENT

Perioada 14 Oct – 4 Noi este o perioadă mai puțin favorabilă mersului la doctor și noilor proiecte. Încercați să luați decizii după 4 Noi și evitați să schimbați radial atitudinea în acest interval.

Compania astrală și toată această orchestră de energii nu va fi dintre cele mai lejere și pe fondul acestei muzicii putem face presupuneri greșite, neînțelegeri, ieșiri nervoase, ba chiar agresivități, stres care poate degenera în probleme energetice sau de sănătate și se pot înteți certurile, atacurile, neplăcerile sau conflictele. Este posibil să fim mai ”panoici” în această perioadă. Și pe de altă parte, vom începe un ciclu de 3 ani în care se vor pune probleme despre echilibru, relaționări și situațiile amoroase din viața fiecăruia.

Rolul acestei perioade, am putea spune că, este de a da lumină acelor colaborări pozitive care din diferite motive au fost blocate în trecut și de a da viață celor care erau blocați până de curând.

Zodiile cele mai puțin afectate de acest tranzit vor fi: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești.

Berbecul

Pentru tine această perioadă este extrem de valoroasă pentru că ea te îndrumă la mari transformări. Metamorfoza personală și cea de cuplu, descoperirea spirituală și revelații.

Pozitiv, reformularea competențelor tale și a armoniei în doi. Negativ, atenție la bani și la sănătate. Ai nevoie de mai multă grijă și iubire de sine.

Taurul

Ai o perioadă importantă și lecții de cuplu pe care trebuie să înveți să le gestionezi. Pentru tine finalul lui Octombrie va fi mai încărcat decât la oricare altă zodie. Ai nevoie de multă determinare în a te schimba și a schimba lucruri în viața și în rutina ta. Nu sta blocat în rigiditate ci caută eficiența și colaboratori eficienți.Atenție și tu la sănătate, mai ales dacă ești reticent la schimbări posibile probleme ale coloanei vertebrale.

Gemenii

O perioadă de toamnă benefică în comparație cu ceilalți vecini din zodiac. Ai posibile probleme de rezolvat: la serviciu sau de sănătate, deja despre care știi de ani buni. Poți primi vești proaste despre sănătatea tatălui sau despre problemele unui prieten. În timp ce tu trebuie să fii foarte focusat și motivat pe dorințele tale și obiectivele deja stabilite. O listă noi de priorități ți-ar fi foarte utilă.

Ca sănătate, atenție la articulații și mai ales genunchi, dar și la stări de panică posibile din lipsa de armonie sau probleme în cuplu.
În schimb, după 25 Oct trebuie să lucrezi intens la propria stare de spirit și la pacea cu tine, mai ales dacă vei vedea că multe frici ies la suprafață din subconștientul tău.

Racul

Ai un penultim pas de transformări în perioada ce urmează, până ce se vor termina problemele pe termen lung și foarte lung. Știm că de câțiva ani ești prins de multe neplăceri și abia aștepți să se termine anul pentru că atunci se vor stinge și problemele tale. Însă până una alta mai ai câteva hopuri. Acest hop se referă la deblocarea ta.

Ai nevoie de multă energie și de a găsi în tine resursele interioare pentru a rezista în fața problemelor și pentru a deveni mai rațional, ai nevoie să lași în urmă emoțiile negative și trecutul, ai nevoie să fii mai puțin fragil, să găsești puterea înainte de a vedea vreo prăbușire.

O perioadă de resuscitare pentru mare parte dintre voi. Prietenii și cei apropiați posibil că vă creează stres, dar peste toate trebuie să triumfați cu mult curaj și entuziasm. Lecțiile sunt de personalitate, să fiți premianți!

Leul

Perioada aceasta de retrograde va fi una complicată și pentru tine. Lecții de personalitate și pentru tine și mai ales lecții de concentrare. Trebuie să știi să faci diferența când te lași purtat de impuls și de pornirile lăuntrice și când te pui pe concentrare și stat în rațiunea și convingerile tale. Sunt posibile tot felul de certuri și de re-negocieri sau de neînțelegeri.

Atenție la volan și la acte, semnături dar și la sănătatea mamei sau probleme în familie. În principal perioada îți cere să te menții în note de succes și acolo unde nu poți fi puternic să fii supraviețuitor demn.

Fecioara

Mai simple aspectele pentru tine, dar climatul general astral oricum este suficient de încărcat pentru zodia ta. Poți spune că aceste retrogradări îți cer să te descurci din tot felul de neplăceri și să fii un luptător. Fie în domeniul financiar, fie în cel personal, ai nevoie de a curăța energiile răutăcioase sau nedreptățile.

Posibil că trebuie să înveți să fii mai prezent și mai luptător în zona spirituală. Ca sănătate atenție la anxietate și la probleme endocrine, hormonale. Banii care vor întârzia îți cer răbdare sau să ai ceva soluții de rezervă. Atenție și tu la mașină și la volan.

Balanța

Mercur retrograd și în zodia ta, iar Marte retrograd în zodia ta pereche, pare ca nu este cel mai simplu climat astrologic în acest interval. Atenție așadar la dragoste și relații, iubirea de sine, capacitatea de a păstra echilibrul și puterea de a traversa între compromis și intoleranță. Trebuie să îți valorici calitățile la cel mai bun nivel și să te prețuiești, să te validezi, să te confirmă.

O perioadă interesantă dar grea ce îți cere cizelarea propriilor principii și mai ales certebralizarea lucrurilor, concentrare și asertivitate. Dacă sănătatea arată neplăceri problemele vin din autosabotaj sau lipsa stimei de sine.

Scorpionul

Ve avea și anul acesta Mercur retrograd în zodia ta, doar o jumătate din interval, cealaltă jumătate o împarți cu Balanța. Ai nevoie să te ocupi de sănătate și de programele negative din subconștient, ai nevoie să te cunoști și să te apreciezi, să fii blând și iubitor față de tine și față de toți ceilalți din lumea ta (interioară și exterioară). Atenție la accidente de muncă sau la epuizare și o gestionare nu tocmai bună a resurselor tale. Altfel spus, totul este din vina ta, vezi care este ea!

Săgetătorul

Și pentru tine retrogradele acestei perioade sunt mai soft, însă restul aspectelor își spun cuvântul pe fundal. Mercur retrograd îți cere reformularea obiectivelor și a colaborărilor, iar pentru a te descurca eficient trebuie să găsești alte resurse interioare dar și alți colaborator, alte anturaje, alți prieteni. Pe scurt, ai nevoie de puteri noi și de susținerea prietenilor.

Atenție că valoarea ta vine și din prieteniile de care dispui. Ca sănătate poate fi un moment neplăcut și pentru tine, mai ales dacă în ultimii 3 ani nu ai avut grija propriilor energii.

Capricornul

Pentru tine erioada este una dură și cu o energie foarte apăsătoare. Planetele deja din zodia ta, plus Marte retrograd în Berbec și Mercur retrograd în Balanță parcă te prind într-o horă din care vei ieși transformat. Ai nevoie să fii foarte determinat dar nu rigid, foarte activ dar nu excesiv, foarte hotărât dar nu încăpățânat. Altfel atenție la tot felul de ”lovituri” fie pe sănătate, fie pe parteneriate, fie în familie. Toate sunt lecții de personalitate pe care trebuie să le însușești.

Vărsătorul

Mai dură ultima parte de Oct pentru tine și de acolo următoarele 9 luni pe zona familială. Ai de vindecat și tu lucruri în personalitate și mai ales la nivel social și profesional. Altfel, neplăcerile tale pot veni din lipsa aprecierii sau poate că te simți respins sau neacceptat. Sau probabil că fiecare pas de evoluție pare plin de stres și mult mai dificil decât în alți ani. În clar, trebuie să îți vindeci dependența de ai tăi, fie ea pozitivă, fie negativă. Relația toxică din familie sau cu unul dintre părinți.

Peștii

Retrogradele acestei perioade sunt pentru tine motive de evoluție. Ești într-o perioadă în care trebuie să lucrezi la stima de sine și să vindeci nevoia de recunoștință. De aceea vei observa că ai sau nu ai bani; este un aspect direct proporțional cu stima de sine.

În plus atenție la armonia spirituală care îți este subliniată prin tot felul de semne, iar dacă te-ai îndepărtat de protectorii tăi sau de spiritul tău, e vremea să te întorci înapoi. Dacă sănătatea este cu neplăceri, tot viața spirituală poate fi cauza de bază. În plus, schimbă filosofia de viață dacă vezi că ceva este expirat prin credințele sau printre valorile tale.

ADVERTISEMENT