Hotnews

Galerie FOTO. Merge 100 de ani, FĂRĂ alimentare: maşina pe care toţi şi-o doresc! Asta DA, invenţie

Internetul este o oază de concepte, care mai de care mai futuriste, unul însă, de la Laser Power Systems, atrage atenţia prin ideea de a avea o maşină care funcţionează nu mai puţin de 100 de...
Autor: Ionuţ Cataramă | 12.02.2016 | 00:00

Internetul este o oază de concepte, care mai de care mai futuriste, unul însă, de la Laser Power Systems, atrage atenţia prin ideea de a avea o maşină care funcţionează nu mai puţin de 100 de ani, fără a se alimenta.

Prin alimentare, înţelegem desigur combustibilul folosit pentru a funcţiona un secol.

CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU IMAGINI

Thoriu este un compus chimic care are cea mai mare densitate de pe planetă, şi în aceeaşi cantitate poate înmagazina de 20 de milioane de ori mai multă energie decât cărbunele. Desigur, e vorba despre un compus radioactiv care îşi găseşte rolul într-un laser de mare putere, ce poate încălzi apa, producând astfel aburi ce pun maşina în mişcare. La fel ca prima maşină construită, de altfel.

Compania care a venit cu această idee se numeşte Laser Power Systems, iar Dr. Charles Stevens, CEO-ul companiei, este de acord că acest tip de motor, la stadiul de concept, nu va fi utilizat în curând pe scară largă. Interesul producătorilor de automobile nu este cel de a crea o maşină care funcţionează 100 de ani, unde mai pui şi interesele economice ale multor ţări vizavi de industria petrolieră.

Vor mai trece probabil multe decenii până când această tehnologie va fi băgată în seamă, cel puţin la nivel de idee, însă până atunci aplicabilităţi la scară mai restrânsă ar putea fi găsite. Dr. Charles Stevens, de la Laser Power Systems, este de părere că tehnologia poate fi folosită pentru a alimenta cu energie restaurante, clădiri de birouri sau, la un moment dat, şi case.

E drept, materialul este radioactiv, însă compania ne asigură că nivelul de protecţie necesar pentru respectivul echipament nu depăşeşte grosimea unei foi de aluminiu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!