Sporturi

Mergea sau Copil? Cu cine joacă Horia Tecău la Olimpiada de la Tokyo: “Astea sunt condiţiile de calificare”

01.06.2019 | 17:23
Mergea sau Copil Cu cine joaca Horia Tecau la Olimpiada de la Tokyo Astea sunt conditiile de calificare

Horia Tecău a vorbit despre participarea la Olimpiada de la Tokyo şi a anunţat că Marius Copil este o opţiune pe care o ia în calcul. La ediţia de la Rio de Janeiro din 2016, tenismenul a făcut pereche cu Florin Mergea, cei doi reuşind să câştige medalia de argint, după ce au fost învinşi în finală de Marc Lopez şi Rafael Nadal.

Cu cine joacă Horia Tecău la Olimpiada de la Tokyo: “Fiecare turneu de Mare Şlem contează de acum”

După ce a obţinut calificarea în sferturile de finală ale turneului de dublu de la Roland Garros 2019, Horia Tecău a explicat cum va decurge calificarea pentru Olimpiada de la Tokyo, care va avea loc în vara anului viitor. Tenismenul de 34 de ani a susţinut că va alege între Marius Copil şi Florin Mergea, cel mai bine clasat urmând să-i fie pereche la JO din 2020.

“Pentru Olimpiadă trebuie să ne calificăm. Condiţiile sunt destul de grele, trebuie să fim sub cut-ul de înscriere. Fiecare turneu de Mare Şlem, de acum şi până la JO, contează. Marius Copil este o opţiune. El sau Florin, cine va avea clasamentul mai bun. Dacă eu voi fi în primii 10, atunci voi putea să aleg pe cineva din primii 300. Marius e în primii 300 la simplu. Cut-ul s-ar putea să fie 70, chiar mai sus pentru că nu vor mai absenta jucători ca la Rio. Nu e suficient să faci tur 3 aici. Obiectivul meu până la finalul anului este să fiu în top 10. Atunci va fi mai uşor pentru calificarea la Olimpiadă”, a declarat Horia Tecău.

Tags: