Fotbal intern

Eliminare Iulian Cristea + out la faza penalty-ului, alte două lovituri de la 11 metri neacordate?! Fazele controversate în FCSB-Poli Iași 1-2. VIDEO

18.08.2019 | 23:41
Eliminare Iulian Cristea  out la faza penaltyului alte doua lovituri de la 11 metri neacordate Fazele controversate in FCSBPoli Iasi 12 VIDEO
ADVERTISEMENT

FCSB a jucat cu Poli Iași meciul din etapa a șasea a Casa Parurilor Liga 1. Totuși, niciunul dintre fotbaliștii celor două formații nu a fost principalul actor al partidei. Arbitrul Marcel Bîrsan a ieșit în evidență, într-o manieră pe care nu și-o dorea, la începutul reprizei secunde a întâlnirii de la Pitești, când două faze l-au pus în reală dificultate, ce au dus la golul de 1-1 şi par, la prima vedere, a fi două erori uriașe.

Marcel Bîrsan, două erori grave în două minute!?

Arbitrul întâlnirii FCSB – Poli Iași, din etapa a 6-a din Casa Pariurilor Liga 1 pare să fi comis două erori grave în repriza secundă a partidei care se joacă la Giurgiu. Mai întâi, intrarea lui Iulian Cristea asupra fotbalistului ieșean Francisc Cristea din minutul 50 a fost pedepsită doar cu acordarea unui cartonaș galben, deși fundașul roș-albaștrilor, fără a avea intenţia de a juca mingea,  a atacat tibia adversarului, dar, din fericire pentru acesta a ratat și l-a călcat doar pe gheată. Totuși, Iulian Cristea putea vedea cartonașul roșu din partea arbitrului Bîrsan din cauza intenției atacului său.

ADVERTISEMENT
Intrarea dură a lui Iulian Cristea
Intrarea dură a lui Iulian Cristea

În faza imediat următoare, jocul s-a mutat în careul oaspeților, iar incursiunea lui Ovidiu Popescu a dus la acordarea loviturii de la 11 metri din care FCSB a egalat. Semnul de întrebare este legat de poziția mingii în momentul în care Popescu a trimis mingea spre centrul careului, unde polonezul Gikiewicz a fost faultat de portarul ieșean Denis Rusu.

Din reluări, se vede că mingea pare să fi ieşit cu întreaga circumferinţă în afara terenului de joc. VIDEO cu cele două faze controversate

ADVERTISEMENT

FCSB cere alte două penalty-uri. Unul a fost sigur

Nu s-a terminat aici însă pentru arbitrul Bîrsan. Gnohere a căzut în careu după un duel cu Diallo, iar reluările arată că, de fapt, prima impresie este greșită și că apărătorul ieșean nu lovește mingea, ci piciorul lui Gnohere care ricoșează apoi în minge. Așa că, aici, nemulțumirea celor de la FCSB e îndreptățită.

Minutul 85 a adus o altă fază pe care a incriminat-o Vergil Andronache la finalul meciului. Adi Popa, aproape de tușă, trece mingea pe lângă Platini și apoi cade în careu. Aici lucrurile par a fi mai nuanțate, pentru că impresia e că Popa se agață de fapt de piciorul jucătorului de la Iași.

ADVERTISEMENT

VIDEO CU PENALTY-URILE CERUTE DE FCSB