Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Meritau Șut si Chițu să fie convocați la națională? “E golgheterul campionatului. Sunt cei mai în formă”

Adrian Șut și Aurelian Chițu nu au fost convocați la echipa națională. Despre acest lucru au discutat și analiștii de la FANATIK.
07.09.2023 | 13:25
Meritau Sut si Chitu sa fie convocati la nationala E golgheterul campionatului Sunt cei mai in forma
Adrian Șut și Aurelian Chițu nu au fost convocați la echipa națională. Despre acest lucru au discutat și analiștii de la FANATIK.
ADVERTISEMENT

A fost făcut oficial lotul României pentru partidele cu Israel și Kosovo. Din componenta echipei naționale lipsesc Adrian Șut și Aurelian Chițu, despre care se vorbește că ar fi meritat să fie convocați la echipa națională de Eduard Iordănescu.

Adrian Șut, convocat în lotul României?

După această întrebare, analiștii de la FANATIK SUPERLIGA au purtat mai multe discuții despre cei doi jucători. Ambii fotbaliști sunt într-o formă bună și ar fi putut să ajute echipa națională, însă nu au reușit să îl impresioneze suficient pe selecționerul României.

ADVERTISEMENT

În cadrul emisiunii, Dănuț Lupu a reacționat la declarațiile date de Florin Vulturar despre Adrian Șut la națională: “Eu înțeleg că e impresar și că vrei să îl propui, dar nu poți să spui că o să îi pară rău că nu l-a selecționat.”

“Păi așa a zis și Gigi ieri. Dacă tu nu l-ai selecționat pe Șut, nu mă interesează echipa națională. Pentru mine Șut este cel mai important și trebuia să fie acolo.”, a spus Cristi Coste, citându-l pe Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

“Așa și Mihai Rotaru spune că trebuiau să fie luați Mitriță și cu Ivan. Mai zice și Hagi că trebuiau să fie luați 5-6 de la Farul.”, a continuat Dănuț Lupu.

Merita Chițu să fie la echipa națională?

Legat de neconvocarea lui Chițu a răspuns și Valeriu Răchită. Analistul a dat și un exemplu despre cum funcționează lucrurile la echipa națională, din perioada în care făcea parte din staff-ul lui Victor Pițurcă.

ADVERTISEMENT

“Eu cred că Alibec va fi titularul echipei naționale ca vârf de atac. Pușcaș nu a jucat la echipa de club și nu îl avem nici pe Florin Tănase. Eu am fost în staff-ul lui Victor Pițurcă la națională și așa când se fac convocările la fiecare post sunt 3-4 soluții.

Se discută cu staff-ul și cu toți membrii. ‘Dintre cei 4 fundași dreapta, care este cel mai în formă? Pe care i-ai lua tu? Și tot așa.’ Când eram eu atunci, fundaș stânga îl aveam doar pe Raț și restul locurilor erau libere. Acum îi ai pe Bancu și Camora, atât. Toată lumea vorbește frumos de Compagno, iar eu mă aștept să fie naturalizat, că tot nu avem vârfuri de atac.”, a declarat Vivi Răchită, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu: “Calificarea era aur pentru Gică Hagi”

În discuția analiștilor a apărut și numele lui Gică Hagi. Despre antrenorul celor de la Farul s-a discutat în mod special legat de ratarea calificării în Conference League. Pe rând, Dănuț Lupu susține că ar fi fost un lucru foarte bun pentru Hagi să ajungă în grupele Europene, iar Răchită este nedumerit de forma echipei constănțene.

“Pe Hagi îl interesa foarte mult să se califice. Erau aur cei 3 milioane de euro pentru el.”, a spus Dănuț Lupu după ratarea calificărilor celor de la Farul în fața formației Finlandeze, HJK Helsinki, scor 2-3.

“A fost foarte greu, în condițiile în care au plecat Alibec și Borza, chiar înainte de meciuri. HJK Helsinki a fost o echipă solidă. Au jucat pe sintetic și e altceva. Față de anul trecut când Farul primea foarte greu gol, acum iau 2-3 la fiecare meci. E imposibil pentru că și acum îi au pe Larie, Popescu sau Băluță.”, a mai spus Vivi Răchită, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Meritau Șut și Chițu la națională?

ADVERTISEMENT