News

Mersul trenurilor către Constanța și Brașov. Orarul garniturilor pentru vara 2019

16.06.2019 | 13:25
Mersul trenurilor catre Constanta si Brasov Orarul garniturilor pentru vara 2019

A început sezonul estival iar românii și turiștii străini sunt așteptați cu brațele deschise pe litoral și în stațiunile montane de pe Valea Prahovei. Astfel, CFR a dat drumul la trenurile estivale care merg către Constanța și stațiunile de la malul mării, în cadrul programului estival de transport „Trenurile Soarelui 2019”. În schimb, programul trenurilor către munte a rămas același, stațiunile montane beneficiind în iarnă de programul estival care s-a numit „trenurile Zăpezii”.

Cum arată mersul trenurilor către Constanța?

Programul estival Trenurile Soarelui a pornit chiar pe 15 iunie și va dura aproape 3 luni, până pe 8 septembrie. Astfel, 22 trenuri directe (11 tur/11 retur) care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație Constanța/ Mangalia și retur. Dintre acestea, numai 6 nu vor tranzita Bucureștiul. Totodată, 32 de trenuri vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur, iar 14 din ele vor ajunge până la Mangalia și retur. Durata de parcurs între București și Constanța, pentru trenurile IR fără oprire, este de 1 oră și 58 de minute.

Totodată, două trenuri directe vor asigura zilnic legătura București Nord – Tulcea Oraș și retur, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 tur/2 retur) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea. Site-ul CFR mai anunță că trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă. Există numeroase oferte comerciale, dar prețul de bază la o cursă interregio pe ruta București – Constanța, fără nicio ofertă comercială, este de 59,6 lei la clasa 2. La un bilet dus-întors, călătorul primește o reducere de 10%, în timp ce achiziția online mai aduce cu ea o reducere de încă 5%. TOATE DETALIILE AICI

CUm arată mersul trenurilor către Constanșa *foto: youtube.com
CUm arată mersul trenurilor către Constanșa *foto: youtube.com

 Mersul trenurilor către Brașov în această vară

În ceea ce privește stațiunile montane de pe valea Prahovei, acestea se bucură în continuare de o atenție deosebită din partea circulației feroviare. Astfel, numai din București există 18 rute care trec prin Brașov. Trenul interregio face 2 ore și jumătate până la Brașov și costă 45 de lei, în timp ce ruta regio se apropie de 3 ore și jumătate și costă 24 de lei. Nu numai din București sunt însă trenuri către Brașov. Locomotivele pleacă din toate orașele țării și transportă călători către orașul de bun Tâmpa.