News

Mersul Trenurilor s-a schimbat. Modificările importante pe care trebuie sa le ştie călătorii

CFR a publicat Mersul Trenurilor 2015-2016, care aduce modificari importante pentru cei care calatoresc cu trenul.Conform unui comunicat publicat pe site-ul oficial, CFR Calatori informeaza ca,...
14.12.2015 | 20:21
Mersul Trenurilor sa schimbat Modificarile importante pe care trebuie sa le stie calatorii
ADVERTISEMENT

CFR a publicat Mersul Trenurilor 2015-2016, care aduce modificari importante pentru cei care calatoresc cu trenul.Conform unui comunicat publicat pe site-ul oficial, CFR Calatori informeaza ca, incepand cu data de 13 decembrie a.c., va intra in vigoare noul Mers al Trenurilor 2015-2016, care va fi valabil pana la data de 10 decembrie 2016.

Zilnic se vor afla in circulatie peste 1200 de trenuri, in functie de perioada din an.

Trenurile Zapezii vor circula spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamt si Petrosani (Statiunile Straja si Parang). In plus, prin oferta tarifara

ADVERTISEMENT

Trenurile Zapezii, in perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2016, se vor acorda reduceri la bilete intre 25% si 56%.

Trenurile Soarelui vor asigura in perioada sezonului estival 2016 legaturi din toata tara catre statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii.

ADVERTISEMENT

In Traficul INTERN, din data de 13 decembrie 2015 se vor acorda reduceri la bilete intre 30% si 50% la unele trenuri InterRegio de perutele: Bucuresti – Craiova, Galati – Braila, Brasov – Iasi, Caracal – Craiova, Oradea – Satu Mare, Oradea – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Beclean pe Somes, Piatra Olt – Craiova, Suceava- Ilva Mica, Cluj Napoca- Ilva Mica si retur.Totodata, la anumite trenuri InterRegio se vor aplica tarife de tren Regio, atat la bilete cat si la abonamente.

In anul 2016, CFR Calatori va mentine in circulatie trenurile pe rutele de pe care au iesit operatorii feroviari privati: Golesti – Campulung – Parcul Kretulescu, Alexandria – Zimnicea, Caracal – Corabia, Targoviste – Pietrosita, Timisoara Nord – Jimbolia, Targu Neamt – Pascani, Sighisoara – Odorhei, Remetea Mica – Timisoara Nord, Curtea de Arges – Pitesti, Hunedoara – Simeria, Turnu Magurele – Rosiori Nord si Cugir – Sibot – Teius.
Tot in comunicat, CFR informeaza si despre reducerile sau achizitionarile biletelor pentru urmatorul an.

ADVERTISEMENT

Reducerile pornesc de la 10% pentru o anticipatie de 6 zile si ajung pana la 25% pentru anticipatia de peste 21 de zile. Reducerea pentru cumpararea cu anticipatie se cumuleaza cu reducerea de 5% acordata pentru toate biletele cumparate online. Pentru celelalte tipuri de reduceri si pentru facilitatile de calatorie acordate prin acte normative: elevi, studenti, pensionari, etc, calatorii sunt rugati sa consulte website-ul nostru, www.cfrcalatori.ro / sectiunea

Tarife şi Oferte Naţionale.

Distributia de bilete se asigura prin urmatoarele canale: online, statii, agentii, automate de vanzare si distribuitori autorizati cu care exista parteneriate de vanzare bilete.
In Traficul transfrontalier INTERNATIONAL, incepand din data de 13 decembrie 2015, rezervarea locurilor va fi optionala la vagoanele clasa de la toate trenurile internationale dintre Romania si Ungaria.

ADVERTISEMENT

De la aceeasi data, CFR Calatori va introduce o noua oferta comerciala „CFR–MAV Regio” pentru calatoriile internationale prin frontiera Valea lui Mihai .

Din 1 ianuarie 2016, oferta Interrail Global Pass va fi valabila si pe parcursul tarii de rezidenta, pentru o calatorie dus-intors.
Si in anul 2016, pasagerii vor putea sa calatoreasca in afara tarii zilnic, cu trenuri directe din Bucuresti Nord catre Viena (de la 39 Euro pe sens), Budapesta (de la 29 Euro pe sens) si Sofia.

De asemenea, oferta de transport international include trenuri zilnice directe catre Budapesta si din: Timisoara, Brasov, Targu Mures si Cluj Napoca.

Sursă: www.stirileprotv.ro

ADVERTISEMENT