News

Mersul trenurilor spre mare, grav afectat. Calea ferată, distrusă de un tren care a circulat cu un vagon deraiat

Circulația trenurilor spre litoral este grav afectată. Un tren a circulat cu un vagon deraiat și a distrus calea ferată
20.07.2021 | 20:15
Mersul trenurilor spre mare grav afectat Calea ferata distrusa de un tren care a circulat cu un vagon deraiat
ADVERTISEMENT

Șinele au fost deteriorate pe o distanță de cinci kilometri. O piesă s-a desprins dintr-un vagon, a căzut pe calea ferată și a cauzat deraierea altui vagon, scrie Club Feroviar.

Mecanicul garniturii nu a sesizat problema, iar trenul a circulat în continuare. Porțiunea în cauză a căii ferate a fost distrusă în totalitate.

ADVERTISEMENT

Mersul trenurilor spre mare, grav afectat. Calea ferată, distrusă de un tren care a circulat cu un vagon deraiat

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de marți, 20 iulie, în jurul orei 03:00. Porțiunea de cale ferată deteriorată este Stația Dorobanțu  și Stația Basarabi.

Circulația trenurilor se desfășoară pe un singur fir. Angajații CFR SA au explicat că dauna este totală, iar traficul garniturilor spre litoral va fi afectat.

ADVERTISEMENT

Express Forwarding este operatorul care deține trenul implicat în incident. Vagonul a deraiat cu ambelel boghiuri. Acesta era al șaptelea de la locomotivă.

Mai multe incidente pe căile ferate din România

Nu a fost singurul incident care a îngreunat circulația trenurilor. CFR Infrasctructură anunță că un alt tren a blocat relația Medgidia – Tulcea.

ADVERTISEMENT

Garnitura de marfă s-a defectat între stațiile Cataloi – Babadag, iar traficul a fost temporar oprit în zona respectivă. Acesta a putut fi reluat după ce operatorul privat de marfă și-a retras trenul din linia curentă.

Mersul trenurilor, afectat de intemperii

CFR Infrastructură a mai anunțat că circulația gariturilor a fost afectată de vremea rea. Vijeliile și viiturile au produs pagube în mai multe zone.

ADVERTISEMENT

„Pe raza Regionalei CF Timișoara s-a intervenit permanent în cursul nopții pentru remedierea deranjamentelor înregistrate, din cauza rafalelor puternice de vânt, la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, între stațiile Jena – Căvăran și Poarta – Iablanița. La această oră pe aceste două segmente feroviare se circulă în condiții normale,” a anunțat instituția.

Inundațiile și aluviunile au afectat mai multe linii de cale ferată. Pe firul II din ruta Sinaia – Bușteni terasamentul liniei de cale ferată a fost spălat de ape. De la Blaj spre Valea Lungă, firul I al liniei CF a fost acoperit de aluviuni.

Același lucru s-a întâmplat și pe firul I al liniei Călimănești – Cozia. În jurul orei 14:00, problemele pe ultimele două sectoare s-au soluționat, iar circulația s-a reluat.

ADVERTISEMENT