Sporturi

Mertens, distrusă de fanii tenisului după un gest controversat. Cum a întrerupt seria Simonei Halep: „Truc murdar”

16.02.2019 | 20:01
Mertens distrusa de fanii tenisului dupa un gest controversat Cum a intrerupt seria Simonei Halep Truc murdar

Simona Halep a pierdut în trei seturi meciul cu Elise Mertens, din finala de la Doha. Sportiva noastră a luat primul set cu 6-3, însă l-a pierdut pe cel de-al doilea cu 4-6. În setul trei, belgianca s-a impus din nou, cu 6-3.

La scorul de 2-0 pentru Simona în actul secund, Mertens a solicitat un timeout medical, așa cum s-a întâmplat și în semifinala cu Angelique Kerber. În acel moment, Halep avea o serie fabuloasă, de cinci game-uri consecutive câștigate.

Belgianca a mers și la vestiare, toată pauza durând peste cinci minute, motiv pentru care Simona a fost scoasă din ritm și a pierdut cu 4-6 actul secund.

Mertens, distrusă de fanii tenisului după un gest controversat

Fanii tenisului s-au răzbunat pe Mertens prin mesaje răutăcioase postate pe Twitter, aceștia arătându-se deranjați la tactica la care a apelat sportiva din Belgia.

“Surpriză, surpriză. Mertens a luat o nouă pauză, la fel ca ieri, ca să încerce să o scoată pe Halep din ritm!”

“Urât și murdar truc pentru a câștiga”

“În tenis, meciurile se câștigă pe teren, nu la vestiare! Du-te și joacă ping-pong”

“Ce urât, Elise Mertens! Să recurgi la astfel de lucruri…”

Mertens, distrusă de fanii tenisului după un gest controversat
Mertens, distrusă de fanii tenisului după un gest controversat

Halep – Mertens, episodul 3

Halep și Mertens s-au mai întâlnit de două ori până acum, iar de fiecare dată s-a impus sportiva noastră. Cele două sportive s-au întâlnit prima dată anul trecut la Madrid, iar apoi la Roland Garros, fără ca Simona să cedeze vreun set.

De notat faptul că Simona Halep joacă pentru a doua oară în carieră în finală la Doha, după succesul obținut în 2014 în fața lui Angelique Kerber.

Mertens se află la cea de-a șasea finală din carieră, palmaresul său de până acum fiind unul favorabil, scor 4-1. De cealaltă parte, Simona se află la cea de-a 34-a sa finală din circuitul profesionist WTA.

Halep va juca săptămâna viitoare la turneul de la Dubai.