News
notix pixel id

Mesaj amuzant al Poliției Române după ce a intrat în case peste traficanții de tutun: “Ai găsit o ofertă on-line bună la țigări? Și noi!”

29.06.2020 | 11:26
Mesaj amuzant al Poliției Române după ce a intrat în case peste traficanții de tutun:
Mesaj amuzant al Poliției Române pe Facebook. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Mesaj amuzant al Poliției Române pe o rețea de socializare după ce a intrat în case peste traficanții de tutun. “Ai găsit o ofertă on-line bună la țigări? Și noi, iar în dimineața asta am fost să o verificăm la fața locului”, a apărut scris pe facebook-ul Poliției.

Vă readucem aminte că la prima oră a dimineții au avut loc nu mai puțin de 41 de percheziții în casele mai multor traficanți de tutun care postau pe site-urile de anunțuri ofertele.

Mesajul polițiștilor a devenit viral. De altfel, polițiștii încă efectuează 41 de percheziții în Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și București la mai multe persoane bănuite că ar fi ,,fabricat” tutun.

ADVERTISEMENT

Mesaj amuzant al Poliției Române pe Facebook

„Dacă alchimiștii încercau obțină aur din amestecarea mai multor substanțe, persoanele pe care le-am vizitat în această dimineață au încercat să obțină rețeta tutunului de succes.

Vreți să o aflați? Se ia tutunul vrac, se fierbe, se adaugă ,,arome”, apoi se ambalează sub numele unor branduri cunoscute și se vinde on-line celor dornici de un chilipir. Nu încercați acasă, venim să verificăm!

ADVERTISEMENT

Nu încurajăm fumatul, dar un sfat vă putem oferi…până vă lăsați de fumat. Cumpărați din surse autorizate, nu știți niciodată ce se află în interiorul unei țigări fabricate în condiții neverificate!”, a scris Poliția Română.

La data de 29 iunie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Călărași, Prahova, Ialomița, Bacău, Satu Mare, București și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontiera Giurgiu pun in executare 41 de mandate de percheziție la domiciliile unor persoane bănuite de producerea, depozitarea și comercializarea de tutun prelucrat de fumat.

ADVERTISEMENT

Activitățile se derulează în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar București.

Din datele și probele administrate în cauză, au rezultat indicii că o parte dintre persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire. La grupul în cauză ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare.

ADVERTISEMENT

Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.

Pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru activități procedurale.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul estimat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de euro, reprezentând accize datorate bugetului consolidat.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri