News

Patriarhul Daniel, mesaj de Crăciun pentru români: “Să arătăm o atenţie deosebită copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate”

Liderul Bisericii Ortodoxe Române a transmis tradiționalul mesaj cu prilejul Naşterii Domnului. Patriarhul îndeamnă la iubiere, smerenie și dărnicie față de copii, bătrâni, bolnavi, săraci sau îndoliați.
23.12.2021 | 14:08
Patriarhul Daniel mesaj de Craciun pentru romani Sa aratam o atentie deosebita copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate
ADVERTISEMENT

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, mai îndeamnă în mesajul cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului, Anului Nou 2022 şi Botezului Domnului la acordarea unei atenții deosebite copiilor ai căror părinți sunt plecați din țară.

Patriarhul Daniel, mesaj de Crăciun: “Să arătăm o atenţie deosebită copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate”

“Sărbătoarea Naşterii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul ne vesteşte iubirea smerită şi darnică a lui Dumnezeu Tatăl, care a trimis în lume pe Fiul său Cel Veşnic pentru a mântui pe oameni de păcat şi de moarte şi a le dărui Viaţă Veşnică.

ADVERTISEMENT

Sărbătoarea Crăciunului ne cheamă pe toţi să fim darnici, precum Magii de odinioară, să arătăm în jurul nostru iubire smerită şi darnică, să oferim daruri copiilor, dar şi bătrânilor, bolnavilor, săracilor şi celor singuri, îndoliaţi şi întristaţi”, transmite Patriarhul Daniel în mesajul citat de Agerpres.

Patriarhul mai transmite în mesajul său că, “fiind în mod deosebit sărbătoarea familiei, Crăciunul ne cheamă să arătăm o atenţie deosebită copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, cu speranţa că vor reveni în România”.

ADVERTISEMENT

Cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului, Anului Nou 2022 şi Botezului Domnului, Patriarhul Daniel adresează tuturor “doriri de sănătate şi fericire, pace şi bucurie, dimpreună cu salutarea tradiţională ‘La mulţi ani!'”.

Programul slujbelor de Crăciun şi Anul Nou în Catedrala Patriarhală

Alături de mesajul Sfântului Părinte Patriarh, Patriarhia Română a transmis și care va fi programul slujbelor în perioada sărbătorilor de iarnă și care sunt regulile de participare la acestea

ADVERTISEMENT

Pentru respectarea normelor sanitare recomandate de către autorităţi, accesul în interiorul Catedralei Patriarhale va fi restricţionat la un număr maximum de 70 persoane, se arată în comunicatul Patriarhiei.

În Catedrala Patriarhală din Bucureşti, slujbele de Crăciun şi Anul Nou vor fi oficiate conform următorului program liturgic:

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 25 Decembrie 2021, Praznicul Naşterii Domnului

Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale;

Vineri, 31 Decembrie 2021, Ajunul Anului Nou

Între orele 16:00 – 18:00, va fi oficiată Slujba Vecerniei;

Între orele 23:30 – 00:30, va fi oficiată Slujba trecerii dintre ani de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, Anul Nou

Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale.

ADVERTISEMENT