News

Mesaj cutremurător de la o asistentă de la Spitalul Municipal din Pașcani: “E vârful pandemiei! Ne doare că lucrăm și cu inconștienți”

25.04.2020 | 12:15
Mesaj cutremurator de la o asistenta de la Spitalul Municipal din Pascani E varful pandemiei Ne doare ca lucram si cu inconstienti
ADVERTISEMENT

Personalul medical de la Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani trece prin momente foarte dificile în lupta împotriva noului coronavirus. O asistentă medicală a spitalului din localitate a transmis un mesaj cutremurător.

Mesaj cutremurător de la o asistentă de la Spitalul Municipal din Pașcani

Ea face apel, în primul rând, la respectarea restricţiilor privind combaterea coronavirusului: „Învățați lumea să stea în case măcar până după 1 mai. Sunt foarte mulți pacienți, din toate împrejurimile, care așteaptă rezultatul la teste”, este apelul unei angajate implicate în această luptă.

ADVERTISEMENT

Un medic, două asistente medicale şi patru îngrijitoare au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. Toţi au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, de la începutul acestei săptămâni. Un alt angajat al compartimentului administrativ a fost depistat pozitiv ulterior.

“Greu de spus cum s-a infectat șeful de secție, sau de unde a apărut virusul. Putea veni de oriunde”

O asistentă medicală a Spitalului Municipal Paşcani a tras un semnal de alarmă privind situaţia din unitatea medicală:

ADVERTISEMENT

„Sunt multe de spus, nu e loc de întors. Convingeți lumea să stea în case, e vârf de pandemie la Pașcani. E greu ce trăim! Ne doare că lucrăm și cu inconștienți, fără să deningrez pe cineva.

Șefii ne înțeleg, se luptă pentru noi, dar e greu. Focarul este secția de la etajul șase. Greu de spus cum s-a infectat șeful de secție, sau de unde a apărut virusul. Putea veni de oriunde. Avem colegi pozitivi, alții în caratină.

ADVERTISEMENT

Cine a permis acest dezastru ar trebui să răspundă, au pus în pericol viața a 50 de pacienți și 50 cadre medicale. Mi-am făcut mereu datoria, cu sfințenie, dar astăzi tremur. Stau cu bagajul făcut, parcă plec în armată”, a fost mesajul trimis de asistentă pentru NewsPascani.com.

“Nu este de glumă. Este vârful pandemiei”

Asistenta susţine că în acest moment este vârful pandemiei şi îi îndeamnă pe oameni să stea în casă: “Nu este de glumă. Este vârful pandemiei. Luați lucrurile în serios”.

ADVERTISEMENT

În total, la nivelul Spitalului Municipal din Paşcani sunt infectaţi cu noul coronavirus: patru medici, patru asistente medicale, patru infirmiere şi doi angajaţi de la Compartimentul Administrativ.

 

ADVERTISEMENT