News

Mesaj disperat al unui medic! „Tiriști și tractoriști de pretutindeni, postaci troli și oameni care greu au terminat o școală ne iau pe noi de rever”

Mesaj disperat al unui medic împotriva antivacciniștilor după ultimele raportări de cazuri
17.10.2021 | 12:02
Mesaj disperat al unui medic Tiristi si tractoristi de pretutindeni postaci troli si oameni care greu au terminat o scoala ne iau pe noi de rever
ADVERTISEMENT

Vorbim despre medicul psihiatru Gabriel Diaconu, unul dintre doctorii care au participat activ la informarea oamenilor despre riscurile infecției cu coronavirus.

A făcut lucrul acesta încă de la debutul pandemiei, atât prin postările de pe rețelele de socialziare, cât și prin aparițiile în presă. Medicul nu a mai rezistat acum și a reacționat dur la valul de comentarii negative antivacciniste.

ADVERTISEMENT

Mesaj disperat al unui medic român!

Acesta a postat un nou mesaj pe Facebook, unul în care a ținut să scoată în evidență cine sunt oamenii care se împotrivesc vaccinării.

„Oamenii care vehiculează conspirații pe internet nu știu de multe ori citi. Nu știu de multe ori da primul ajutor. Nu știu opri o sângerare sau trata un cucui. Dar au să afirme ferm că ei știu adevărul despre ce e în vaccin.

ADVERTISEMENT

Mă irită, amuză, mă miră când văd oameni comentând la ce scriu cum că e “prea lung”. Prea mult pentru ei. Cere timp. Cere atenție. Cere un mic efort intelectual.

Dumnezeule mare!

Am ajuns aici. O generație dezobișnuită să mai citească, din părinți care n-au citit decât lecturile obligatorii. Cărora epoca le-a vândut minciuna asta sinistră: ține minte doar trei rânduri, și ai să te descurci

ADVERTISEMENT

Văd oameni care împrăștie ca oile cearșafuri de prelegeri ale altora, toate cârpite cât să arate că există ocultă, conspirație. Dar n-au rezervă să citească. Simpli răspândaci.

Alții sugrumați de 30 de ani de televizor intravenos, a căror minte s-a adaptat jurnalului de știri și/ sau discuțiilor de platou. La rândul lor, întreabă-i care e ultima carte citită, sau să-ți spună ce au reținut mai exact din ea, și n-au putea răspunde.

ADVERTISEMENT

De ce dați crezare, de ce să dai vreun credit, unuia care face doar dovada fanatismului, dar nu și competenței?

Ce spun, ce scriu, e lung dar, medical, groaznic de scurt. Noi nu stăm cinci minute pe un text. Noi stăm șase ani în facultate, plus alți cinci (uneori mai mulți) ani în secundariat/ rezidențiat.

Vrei să iau 11 ani și să ți-i livrez în cinci minute? Nu vrei la pachet și luna de pe cer?

Tiriști și tractoriști de pretutindeni, postaci troli și oameni care greu au terminat o școală ne iau pe noi de rever. Ne vorbesc de efecte secundare. Sau adverse. Sau naiba să le pieptene. De parcă am ars candela împreună în sesiune.

Să le spui asta atrage alt val de îngurguțare. Băăi, ce atâta aroganță, nu ne mai tratați cu dispreț. Dispreț? Nu vă tratează nimeni, nici eu nici altul, cu dispreț. În fapt vă tratăm cu mărinimie și generozitate.

Pentru că ce mie mi-a luat ani de zile să înțeleg ce caut să traduc pe limba unui tirist. În ziua când am să vreau să conduc un TIR am să mă pun la dispoziția lui, să îmi explice cu vitezele și cu punctul mort.

Să înțeleg că hoarde de comentatori gândesc să se apuce de o carieră medicală? Sau doar se află în treabă, într-un simulacru de conversație.

Oamenii care vehiculează conspirații pe internet nu știu de multe ori citi. Nu știu de multe ori da primul ajutor. Nu știu opri o sângerare sau trata un cucui. Dar au să afirme ferm că ei știu adevărul despre ce e în vaccin.

Monstruozitatea asta e fără de margini. A împins oameni la groapă. Pe mulți chiar din rândul lor. Și totuși sarabanda continuă. Și totuși săgețile gloatei continuă să zboare.

Aceasta nu este civilizație. E decăderea ei.

Nu am scris, nu scriu și n-am să scriu vreodată pentru cel care nu vrea să citească. Lucrurile cer timp. Și trebuie să le dai timp. Merită să te gândești când ai ajuns să nu mai rabzi citi nici măcar cinci minute.

În insuficiența cardiacă unul din semnele majore e dispneea, lipsa aerului, când mergi. Inima obosește mai repede. Noi întrebăm pacienții “câte etaje pot urca” înainte să se oprească

Ție îți pare suficient, intelectual, că gafâi mental după 5 minute? Nu e firesc.

Nu îți place ce scriu, nu mă citi. Nu îți place cum scriu, pleacă. Nu e treaba mea că ai o minte care își pierde suflul după o minimă mișcare”, a scris medicul Gabriel Diaconu pe Facebook.

ADVERTISEMENT