Fotbal intern

Mesaj emoţionant pentru un tricolor! “Joacă pentru copilul tău”

România se află într-un moment de răscruce pentru viitorul apropiat al fotbalului mioritic, calificarea echipei naţionale în fazele superioare de la EURO putînd aduce un surplus financiar şi...
19.06.2016 | 12:20
Mesaj emotionant pentru un tricolor Joaca pentru copilul tau
ADVERTISEMENT

România se află într-un moment de răscruce pentru viitorul apropiat al fotbalului mioritic, calificarea echipei naţionale în fazele superioare de la EURO putînd aduce un surplus financiar şi de imagine care să propulseze cel mai iubit sport din România către elita fotbalului mondial.

Emoţiile capătă intensitate cu fiecare minut care se scurge şi care ne îndreaptă către partida de la Lyon, iar actorii principali – jucătorii- sînt încurajaţi de milioanele de microbişti.

ADVERTISEMENT

“Luptă pentru copilul tău şi România”

Însă printre cei mai pătimaşi fani se află, oarecum paradoxal, soţiile acestora. Iar concludent pentru starea menţionată stă mesajul trimis, prin intermediul FANATIK.RO, de soţia unuia dintre cei mai buni “tricolori” din ultima vreme.

Ilona Grigore, soţia lui Dragoş Grigore, a redactat un mesaj emoţionant pentru fundaşul tricolorilor. “Inima îmi cere să îţi spun să lupţi pentru tine, pentru copilul tău, pentru familia ta, pentru prietenii tăi, pentru români şi România! Pentru ţara noastră, care este minunată. Hai România!”.

ADVERTISEMENT

Copilul, talisman pentru România!

Jumătatea celui mai apreciat fundaş român de la EURO a dezvăluit pentru FANATIK.RO că cei doi şi-au creat un obicei ca înaintea meciurilor importante Dragoş Grigore să reuşească să depăşească momentele de oboseală.

“Înaintea ultimului telefon înainte de meci trebuie să simtă toată dragostea mea şi a copilului nostru. Acest lucru îi dă mereu putere.

ADVERTISEMENT

E foarte greu să spun cum trăiesc un meci de-al lui. După atîţia ani de fotbal în casă, îmi dau seama ce simte la fiecare fază. Meciurile jucate pentru Dinamo şi naţională au fost tot timpul cu tensiunea ridicată…nu sînt cuvinte care să explice sentimentele”, a precizat frumoasa soţie a lui Grigore.

Scrisoare emoţionantă scrisă de soţii

În loc de încheiere, Ilona a ales să scrie un mesaj pentru ca cei care critică viaţa de fotbalist sau pe cei care fac parte din viaţa jucătătorilor să se gîndească mai profund.

ADVERTISEMENT

“Se angajează FOTBALIST!

Super ofertă de job: Semnează şi tu un contract cu multe zerouri (mai tai din ele pe parcurs sau te lupţi cu avocaţi & cluburi pentru că de prea puţine ori ce e pe hîrtie e şi în cont).

Condiţii contractuale:

– Sărbători în familie?! Dacă eşti norocos, vine Moş Crăciun cu 2-3 zile libere în sac. De Paşte, poţi să te declari mulţumit cu un ou roşu (în cel mai fericit caz)…şi mesaje/telefoane de la cei dragi pentru că cel mai probabil eşti în cantonament.
– Îţi doreşti un copil?! Soţia să calculeze bine perioada fertilă, să-şi facă programare. Dacă eşti norocos, nu eşti în cantonament! Dacă nu: n-au intrat zilele, lunile, anii în sac,nu?!
– A născut soţia? Copilaşului i-a ieşit primul dinte? Primul cuvînt zis de cel mic? Primii paşi?!  Trăiască tehnologia! Teoretic ar trebui să ai semnal bun la Wi-fi!
– Prieteni? Zile de naştere? Sărbători naţionale? După 35 de ani ai toată viaţa înainte, nu?!
– Sfîrşit de săptămînă?! Să fie weekend pentru toată lumea, zic….NU şi pentru tine!
– Nuntă în familie? Deces al unei persoane dragi?! Sms-urile tale vor fi bine primite.
– Vezi lumea, cunoşti culturi – tare, ha?! Vei adora să admiri priveliştea din trenuri, avioane şi autocare, cu un sandviş sau o banană în mînă. 5-6-7 ore de călătorit după 90 de minute de alergat: relaxare pură.
– Somn adînc si linistit după un meci?! N-ai să vezi…oferim în schimb noapte albă, datorată adrenalinei şi încărcăturii meciului care tocmai a trecut (indiferent de rezultatul acestuia). Priveşte partea bună: vei avea suficient timp să citeşti toate comentariile unor oameni care stau în spatele unui monitor şi-ţi despică viaţa, familia şi istoria în patru. Ce naiba, sîntem în 2016, avem dreptul la liberă înjurare…aaa, greşeală de tipar: exprimare.
– Prieteni muuulţi îţi oferim, nenumăraţi emoticon slightsmile – nu e însă o oferta full-time, te mulţumeşti cu prezenţa lor în momentele în care înscrii sau ai o evoluţie spectaculoasă, tot e bine – nu?!
– Salariul îl plătim la zi! NEGREŞIT, la fiecare 3 luni dacă ne ameninţi cu memorii şi Federaţie. Sau mai bine găsim noi o cale să te forţăm să mai renunţi la o parte din ceea ce ţi se cuvine….
– Ai sau n-ai chef să alergi?! Ce contează?! Simţi că nu mai poţi?! Te ajutăm noi (sau mai bine ţi le cumperi singur) – cu susţinătoare de efort şi vitamine aparent miraculoase …pe moment. Care sînt efectele lor în timp…rămîne de văzut ( pam-pam! ai dublă-încadrare: eşti şi cobai! )
– Vei adora să te recunoască lumea pe stradă! Ce, nu-ţi doreşti să te înjure nenea de la colţ pentru ratarea din meciul X, în timp ce încerci să faci o plimbare relaxantă cu familia?!
– Copiii tai vor fi tare fericiţi să te urmărească din tribună – asta dacă reuşeşti să le găseşti în timp util şcoala/grădiniţa în oraşul în care ajungi. Sînt copii – se adaptează uşor, aşa-i?! Iar mai apoi, acasă, explică-le de ce oamenii ăia mulţi din tribună urlă la tine şi te ceartă?! Ce înseamnă cuvintele adresate?! După ton, realizează şi ei că nu e tocmai de bine…dar poate că se înşeală, doar sînt micuţi!
– Îţi place să faci bagaje?! Foarte bine, pentru că viaţa ta e în valiză. Aşează-le bine, ca să intre printre haine şi încălţăminte şi mirosul de acasă şi clipele de bucurie şi gîndurile celor dragi. Pentru ca atunci cînd vei ajunge la destinaţie vei avea cu siguranţă nevoie de ele. Despachetează-le cu grijă şi consumă-le cu luare aminte. Nu se ştie cînd vei mai ajunge acasă pentru *a face plinul*, iar ingredientele pe care le iei cu tine în suflet sînt grăunţele de iubire ale celor dragi, care te vor ajuta mereu să te ridici, indiferent dacă *faultul* a fost de roşu sau de galben.

Ar mai fi multe de enumerat, dar cred că deja este o oferta de nerefuzat,nu?! Alătură-te nouă, renunţă şi tu la DOAR 50% din tot ceea ce te-ar fi putut face fericit în ultimii 20 de ani. Beneficiile sînt nenumărate şi sacrificiile atît de mici. Urmează-ţi visul…POATE te va urma şi el pe tine!”

Cuvintele aparţin nu doar unei soţii de fotbalist sau al unui jucător. Aparţin tuturor celor implicaţi în meciul cu Albania. Care vor şi doresc să ofere tuturor românilor un motiv de bucurie şi mîndrie. Cei care promit că duminică, după miezul nopţii, noi, toţi, putem să începem sărbătoarea.

Dar, în acelaşi timp, soţiile acestora ne roagă să înţelegem că fiecare din cele 90 de minute au în spate clipe ce se măsoară în eternitate de frămîntări, eforturi, sacrificii. Dacă sînt multe sau puţine, rămîne ca fiecare dintre noi să cîntărească citind această scrisoare. Însă indiferent de ceea ce rămîne în memoria noastră, pentru ei toate acestea vor continua. Frămîntări, eforturi, sacrificii. Şi totul pentru o mică bucurie. A noastră! A românilor!

ADVERTISEMENT