News

Mesaj înfiorător al unui medic! Se înmulțesc cazurile de COVID la copiii cu comorbidități

07.11.2020 | 16:24
Mesaj infiorator al unui medic Se inmultesc cazurile de COVID la copiii cu comorbiditati
ADVERTISEMENT

Mesaj înfiorător al unui medic român transmis către părinți și autorități. Pediatrul Mihai Craiu a tras un semnal de alarmă asupra unui nou fenomen care apare în spitale. Concret, acesta spune că a crescut îngrijorător numărul de copii infectați cu coronavirus.

Mai mult de atât, medicul afirmă că unii dintre acești copii se infectează acasă, de la părinți. Situația poate să devină cu adevărat periculoasă în cazul celor care au și alte afecțiuni.

ADVERTISEMENT

Acum, doctorul încearcă să le explice tuturor părinților că nu trebuie să-și trateze copiii fără indicația fermă și recomandările unui medicul.

Ce avertisment înfiorător a lansat un medic român

“Problema este că acum au început să se îmbolnăvească și copiii care stau numai acasă. Copii care au și comorbidități – o boală neurologică, obezitate, astm, care iau citostatice.

ADVERTISEMENT

Adică exact acei copii care iau (infecția – n.r.) de la părinții lor, de la rudele lor, pentru că transmisia în rândul comunității este foarte mare și adulții nu respectă regulile.

Vorbesc de copii care nu ies din casă, nu merg la școală, nu sunt expuși la nimic. (…) Mesajul este unul de responsabilizare: dacă nu ne pasă, și nu credem, și suntem covidosceptici pentru noi, trebuie să ne gândim la copii la fel de mult ca și la bunici și să luăm măsurile care se impun”, a declarat dr. Mihai Craiu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Medicul nu a ezitat și a transmis că acești copii care au boli cronice pot evolua într-o formă gravă a coronavirusului. Doctorul spune că un pericol real este reprezentat şi de faptul că sunt mai puține locuri pentru copii decât pentru adulți în spitalele specializate Covid.

“De-aia trebuie să avem grijă de copiii noștri bolnavi, ca să nu ajungem în situația adulților. Imensa majoritate a copiilor care fac forme ușoare nu au nevoie decât de antitermice.

ADVERTISEMENT

Părinții, înainte de a se panica, dacă simt nevoia de a vorbi cu cineva calificat, să sune la medicul de familie, să sune la acele numere verzi și să stea liniștiți, pentru că, atâta vreme cât nu există semne clinice, copiii nu au nevoie de medicație preventivă cu diverse tipuri de antibiotice.

În mod categoric la o boală virală antibioticele nu ajută și în niciun caz în automedicație; dacă ni le scrie medicul, da. Dacă se agravează, la spital”, a mai spus Mihai Craiu

 

 

ADVERTISEMENT