News

Mesaj istoric. Papa Francisc susține parteneriatul civil dintre homosexuali: „Sunt copiii Domnului”

21.10.2020 | 21:04
Mesaj istoric Papa Francisc sustine parteneriatul civil dintre homosexuali Sunt copiii Domnului
ADVERTISEMENT

Într-o declarație istorică, Papa Francisc a declarat că homosexualii sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie.

În totală contradicție cu poziția actuală a Bisericii Romano-Catolice, Papa Francisc al II-lea s-a declarat în favoarea căsătoriei dintre două persoane de acleași sex.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc nu este la prima declarație de acest gen, anunțând și în trecut că nu are motive reale pentru a critica homosexualii.

Papa Francisc susține căsătoria dintre homosexuali

„Homosexualii sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat ori să sufere din această cauză”, a declarat Suveranul Pontif, în cadrul unui documentar difuzat miercuri în Italia.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Papa a declarat că va susține public adoptarea unei legi a parteneriatului civil în Italia, cu toate că Vaticanul și creștinătatea se opune vehement unor astfel de viziuni.

Cu toate că declarațiile au fost făcute neoficial, punctul de vedere al Papei va cântări extrem în viitor, punctează presa din Italia, conform Pro TV.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc a făcut aceste declarații la puțin timp după ce declarase că plăcerea sexuală e un dar divin.„Plăcerea vine direct de la Dumnezeu, ea nu este nici catolică, nici creştină, sau altceva, este pur şi simplu divină.

Plăcerea de a mânca ne foloseşte pentru a ne păstra sănătatea mâncând, la fel cum plăcerea sexuală este făcută pentru a face iubirea să fie mai frumoasă şi pentru a garanta perpetuarea speciei”, a precizat Suveranul Pontif, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

„Din contră, plăcerea de a mânca, la fel ca plăcerea sexuală, vin de la Dumnezeu”, a adăugat liderul spiritual al catolicilor din întreaga lume.

Declarația făcută în 21 octombrie de Papa Francisc în legătură cu homosexualii nu este prima de acest gen. În 2013 același Papă se întreba retoric, când a fost rugat de jurnaliști de părere are despre persoanele gay: „Cine sunt eu să îi judec pe homosexuali?”.

Dacă o persoană este gay și îl caută pe Dumnezeu cu bună credință, cine sunt eu să îl judec?. Nu am văzut încă nicio persoană la Vatican pe al cărui buletin să scrie că este gay. Se spune că este așa. Catehismul Bisericii Catolice spune foarte clar că aceste persoane nu trebuie marginalizate și că trebuie integrate in societate”, a explicat Papa.

ADVERTISEMENT