Sport

Mesajul lui Joan Laporta după dezastrul din Champions League: ”Sper să vorbesc calm cu Xavi”

Barcelona a ratat calificarea din faza grupelor Champions League după o înfrângere categorică cu Bayern Munchen, dar mesajul președintelui Joan Laporta îndeamnă la calm.
09.12.2021 | 10:42
Mesajul lui Joan Laporta dupa dezastrul din Champions League Sper sa vorbesc calm cu Xavi
ADVERTISEMENT

Pe o vreme ce îndemna la colinde de Crăciun, bavarezii le-au administrat catalanilor un sec 3-0 și le-au oferit ”cadoul otrăvit” numit Europa League.

Spaniolii au făcut o retrospectivă a ultimelor cinci sezoane de UCL și au constantat că trupa de pe Camp Nou a înregistrat nu mai puțin de 10 înfrângeri umilitoare.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta, mesaj de pace după eliminarea din Champions League

La scurt timp după ce Barcelona rata pentru prima dată în ultimii 21 de ani calificarea din faza grupelor Champions League, președintele Joan Laporta venea cu un mesaj în care cerea tuturor să aibă răbdare cu noua echipă a lui Xavi.

”Acum mai mult ca niciodată este timpul să vâslim împreună în aceeași direcție. Jucătorii au încercat, dar nu a fost posibil. Suntem triști, dar trebuie să mergem înainte pentru a inversa această situație.

ADVERTISEMENT

Acum mai mult ca niciodată trebuie să fim împreună. Eu sper să vorbesc calm cu Xavi acum în avion. Încă nu am avut timp să o facem”, a declarat conducătorul grupării catalane, conform cotidianului As.

Barcelona, pierderi uriașe după ratarea calificării

Fără îndoială, ratarea calificării este o lovitură foarte grea pentru Laporta și pentru club. Înfrângerea de la Munchen și eliminarea din faza grupelor Champions League nu este doar un eșec usturător la nivel sportiv, ci și economic.

ADVERTISEMENT

Bilanţul acestui sezon a fost bugetat pe baza faptului că se va ajunge cel puțin în sferturile de finală ale Champions League, lucru pe care Barcelona nu numai că nu l-a reușit, ci a fost chiar foarte departe.

După ce a ratat calificarea în primăvara celei mai importante competiții la nivel de cluburi, Barca va înregistra pierderi de cel puţin 25.000.000 de euro, jumătate din bani fiind reprezentați de bonusurile oferite de UEFA.

ADVERTISEMENT

Xavi, dezamăgit de prestația jucătorilor săi

După eșecul de miercuri seară de la Munchen, Xavi a spus că se aștepta la mult mai mult de la echipa sa, dar a recunoscut că realitatea este cu totul alta. Chiar dacă nu este mulțumit cu ”retrogradarea” în Europa League, tehnicianul catalanilor și fixat obiectiv câștigarea trofeului.

Brigada de arbitri români condusă de Ovidiu Hațegan nu a avut mari probleme la meciul Bayern Munchen – FC Barcelona, din ultima etapă a fazei grupelor Champions League, reușind să ducă excelent meciul până la final. A existat o singură mare dilemă, la cel de-al treilea gol marcat de nemți. În minutul 62, Alphonso Davies a pătruns în partea stângă, a trecut în viteză pe lângă Ronald Araujo, a centrat în careu și Jamal Musiala a închis tabela.

Catalanii au cerut ca golul să fie anulat din motiv că mingea a părăsit terenul de joc înainte să fie centrată de Davies, chiar dacă asistentul lui Hațegan a indicat că balonul nu ieșise cu întreaga circumferință. Confirmarea că golul a fost perfect valabil a venit după analiza VAR, iar brigada condusă de Hațegan și-a arătat valoarea internațională.

ADVERTISEMENT