News

Mesaj prin sistemul RO-ALERT. Ce trebuie să știe toți românii despre perioada următoare. Foto

15.05.2020 | 14:47
Mesaj prin sistemul ROALERT Ce trebuie sa stie toti romanii despre perioada urmatoare Foto
ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis, vineri, un mesaj important prin sistemul RO-ALERT, prin care toți românii au fost îndemnați să respecte o serie de recomandări pentru perioada următoare.

Mesaj prin sistemul RO-ALERT, trimis vineri de autorități

Vineri, telefoanele mobile ale românilor au primit un mesaj important de la autorități, prin sistemul RO-ALERT, cu prilejul căruia oamenii au fost instruiți să respecte o serie de recomandări în perioada următoare, ca urmare la trecerea în starea de alertă.

ADVERTISEMENT

Astfel, IGSU a transmis o alertă prin sistemul de avertizare RO-ALERT, cu privire la o serie de măsuri pe care ar trebui să le luăm pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

“Starea de alertă a fost instituită începând de astăzi în România. Pericolul infectării cu noul coronavirus (COVID-19) rămâne ridicat!

ADVERTISEMENT

Respectați cu strictețe măsurile sanitare de protecție! Purtați masca, acoperind nasul și gura, în spațiile închise sau aglomerate”, se arată în mesajul pe care foarte mulți români l-au primit vineri.

Ce măsuri trebuie să respecte fiecare român în starea de alertă

Mesaj primit prin sistemul RO-ALERT
Mesaj primit prin sistemul RO-ALERT

În plus, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis cu această ocazie să respectăm o distanță față de alte persoane atunci când ieșim din casă, să ne spălăm des pe mâini și să evităm să atingem suprafețele cu care și alți oameni au intrat în contact.

ADVERTISEMENT

“Păstrați distanța de 1,5 metri față de alte persoane și evitați contactul direct. Nu atingeți suprafețe pe care au pus mâna și alte persoane.

Spălați-vă regulat mâinile cu apă și săpun. Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile murdare. Precauția este extrem de importantă în această perioadă! IGSU”, este continuarea mesajului primit vineri prin sistemul RO-ALERT.

ADVERTISEMENT

Începând de vineri, 15 mai, România a intrat în starea de alertă, ca urmare a deciziei autorităților de a relaxa măsurile impuse încă de acum acum două luni, când țara noastră intrase în starea de urgență.

ADVERTISEMENT
Tags: