Sport

Mesaj revoltător afișat în peluza fanilor lui Lazio: “Aici e loc sacru, nu acceptăm femei!”

20.08.2018 | 10:14
Mesaj revoltător afișat în peluza fanilor lui Lazio

Un mesaj revoltător a fost afișat în peluza fanilor lui Lazio, în prima etapă din Serie A din sezonul 2018-2019. Mai multe afișe au fost distribuite în mai multe locuri din peluză, pentru a avertiza femeile să își caute alte locuri în partea de sus a stadionul, astfel încât să lase galeria să se desfășoare în voie. Mesajul a stârnit un val de critici pe rețelele de socializare și a fost catalogat ca fiind sexist. Chiar dacă li s-a făcut pe plac și au fost lăsați în pace de iubite și soții, suporterii lui Lazio nu și-au putut purta favoriții spre victorie. Napoli a învins la Roma cu scorul de 2-1.

“Peluza Nord pentru noi reprezintă un loc sacru, un loc în care trebuie să respectăm un cod nescris. Mereu am considerat locurile din față ca fiind linia de tranșeu. Aici, noi nu acceptăm femei, nici soție și nici logodnice și le invităm să se ducă mai sus, dincolo de al 10-lea rând”, s-a putut citi sâmbătă pe unul dintre pliantele distribuite în peluza în care sunt poziționați ultrașii laziali pe stadionul Olympico din Roma. Acestea au fost semnate “Direttivo Diabolik Pluto.”

“Cei care au ales stadionul ca alternativă pentru o zi liniștită și romantică pe Villa Borghese (unul dintre cele mai mari parcuri din Roma) pot merge în alte sectoare ale stadionului”, a fost invitația pentru cei care au venit la meci însoțiți de iubie sau soții. De obicei, comunicatele emise de ultrașii lui Lazio sunt semnate de facțiunea “Irriducibili”, cea mai importantă dintre grupările din Roma. Jurnaliștii italieni scriu că “Diabolik Pluto” nu este deocamdată în baza de date a poliției, chiar dacă “Diabolik” este porecla lui Fabrizio Pisticelli, unul dintre liderii “Irriducibili”. Stadionul Olympico este împărțit de cele două echipe din Roma, Lazio și AS. Lazialii ocupă Peluza Nord, în timp ce fanii celor de la AS Roma sunt poziționați în Peluza Sud.

Mesaj revoltător afișat în peluza fanilor lui Lazio

Mesajul afișat în peluza ultrașilor lui Lazio a fost catalogat drept sexist pe rețelele de socializare, iar rivalii i-au ironizat pe fanii laziali. “Puteți veni în Peluza Nord a lui Milan”, a postat un grup de fani de-ai lui Inter din care făceau parte și femei, în timp ce alții le-au luat apărarea, susținând că în peluză ar trebui să meargă doar cei care cântă și sar pentru echipă. Soluția a venit tot din partea unor suporteri laziali, care le-au recomandat în ce tribună să stea celor care nu sunt la fel de pasionați ca cei din Peluza Nord.

Lazio a pierdut cu scorul de 2-1 partida disputată pe teren propriu în prima etapă a sezonului 2018-2019 din Serie A împotriva celor de la Napoli.  În minutul 25 al partidei, Ciro Immobile a dat lovitura și a reușit să deschidă scorul. A preluat superb cu câlcâiul și a reușit să păcălească nu mai puțin de trei fundași ai oaspeților. Apoi a trimis cu efect și l-a învins fără drept de apel pe Karnezis. Este reușita cu numărul 52 pentru Immobile în tricoul lui Lazio și prima a sezonului. Napoli a punctat prin Milik și Insigne.