Sport

Mesaj revoltător al lui Khabib pentru Macron: ,,Fie ca Atotputernicul să desfigureze fața acestui animal”

31.10.2020 | 13:59
Mesaj revoltator al lui Khabib pentru Macron Fie ca Atotputernicul sa desfigureze fata acestui animal
ADVERTISEMENT

Luptătorul MMA de origine musulmană, Khabib Nurmagomedov, l-a acuzat pe președintele Franței, Emmanuel Macron, că jignește întreaga lume musulmană cu declarațiile sale ofensatoare.

Sportivul rus tocmai s-a retras din UFC, după ce tatăl său a decedat și i-a promis mamei sale că nu va mai intra în ring niciodată, dar asta nu l-am împiedicat să rămână la fel de vocal ca de obicei.

ADVERTISEMENT

În lumea musulmană, a apărut o iritare extremă, după ce în revista satirică Charlie Hebdo, au apărut din nou caricaturi cu profetul Mahomed, însăși președintele Turciei, Erdogan, l-a atacat pe președintele Franței, iar rusul musulman sunnit, nu a stat nici pe gânduri și a pornit un tir de acuze.

Khabib Nurmagomedov a șocat cu discursul său împotriva lui Macron: ,,Fie ca Atotputernicul să desfigureze fața acestui animal și a celor care-l ascultă”

Acest mesaj controversat a fost postat pe contul de instagram al luptătorului de 32 de ani, atât în limba rusă, cât și în limba arabă. Ba mai mult, Khabib a pus o poză cu o talpă pe fața lui Macron, o ieșire fără precedent pentru un sportiv atât de cunoscut.

ADVERTISEMENT

În urma publicării acelor caricaturi, un profesor a fost decapitat în Franța, iar alte trei persoane au fost înjunghiate într-o catedrală din Nisa, iar musulmanii au protestat vehement. Președintele Franței a atacat atacul terorist asupra libertății de exprimare, iar asta l-a înfuriat și mai mult pe Khabib Nurmagomedov.

Aceasta este traducerea postării lui Khabib, care a scandalizat o lume întreagă, dar i-a înverșunat și mai tare pe musulmani: ,,Fie ca Atotputernicul să desfigureze fața acestui animal și a urmăritorilor săi, care, sub pretextul libertății de exprimare, jignesc sentimentele a peste jumătate de miliard de musulmani. Fie ca Atotputernicul să-i umilească în această viață și în următoarea. Allah e rapid în judecată și veți vedea asta”, a amenințat fostul luptător, care poate provoca noi violențe și atacuri în Franța.

ADVERTISEMENT

Khabib Nurmagomedov: ,,Musulmanii îl iubesc pe Mahomed mai mult decât iubim mamele, tații, copiii, soțiile și pe alți apropiați de inima noastră”

În încercarea de a își explica acuzele, Khabib a preamărit dragostea pentru profetul Mahomed, care în opinia sa, este cel mai sfânt lucru pentru orice musulman: ,,iubesc pe Mahomed (pacea și binecuvântarea lui Allah să fie cu el) mai mult decât iubim mamele, tații, copiii, soțiile și pe alți apropiați de inima noastră.

Khabib Nurmagomedov este singur că musulmanii vor câștiga această luptă și nu vor renunța să lupte pentru ceea ce cred: ,,Credeți-mă, aceste provocări nu vor da roade, cei credincioși vor câștiga”, a mai spus rusul.

ADVERTISEMENT

În finalul mesajului său, Khabib a amintit câteva versete din Coran și poza cu Macron cu o gheată pe cap, ceea ce francezii s-au întrebat dacă acest lucru poate fi considerat chiar o amenințare la adresa președintelui Franței.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio...
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio (Dumnezeule!)' FOTO
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”