News

Mesaj Ro-Alert ciudat primit de locuitorii din Brașov: “URSU BĂĂĂ”. Anchetă internă demarată de ISU

Ce mesaj Ro-Alert au primit locuitorii din Brașov pentru a semnala prezența unui urs. Anchetă internă demarată de ISU
21.09.2021 | 09:28
Mesaj RoAlert ciudat primit de locuitorii din Brasov URSU BAAA Ancheta interna demarata de ISU
Mesaj Ro-Alert ciudat primit de locuitorii din Brașov. Sursa foto: Colaj Fanatik / Canva
ADVERTISEMENT

Locuitorii din Brașov au primit un mesaj ciudat de la sistemul Ro-Alert. Aceștia au fost avertizați despre prezența unui urs.

Mesaj Ro-Alert în spirit de glumă. Cum au fost avertizați brașovenii de prezența animalului

Nimic ciudat până aici, doar că formularea pe care au ales-o cei care au transmis informația a fost una care a stârnit revoltă printre oameni.

ADVERTISEMENT

Astfel, mesajul arată cuvintele “URSU BĂĂĂ”, aceasta fiind modalitatea prin care locuitorii au fost informați că în zonă există un animal ce le poate pune în pericol viața.

Acum, oamenii spun că nu mai au încredere în sistemul Ro-Alert, din cauza acestui incident, pentru că sunt luate în glumă subiecte serioase.

ADVERTISEMENT

Ro-Alert ar trebui să le poată salva viața în anumite contexte, însă de această dată totul a fost luat în râs și chiar dacă a fost o glumă, oamenii nu au gustat-o.

„Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore, în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile“.

ADVERTISEMENT

E implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

La Brașov sunt zilnic multiple situații în care urșii se plimbă pe străzi, printre blocuri și case. Sar garduri, răstoarnă tomberoane, mănâncă fructele de toamnă și chiar fugăresc oameni, în propriile curți. Fără ca autoritățile să aibă vreo soluție”, a scris Claudiu Loghin pe Facebook, un locuitor care a distribuit și mesajul Ro-Alert respectiv.

ADVERTISEMENT

Ce scria în mesajul Ro-Alert primit de oamenii din Brașov

Mesajul începe ciudat, dar el arată și informația pe care oamenii aveau nevoie să o știe, anume că pe strada Stejarișului a fost semnalat un urs, care poate deveni oricând periculos.

De asemenea, oamenii sunt sfătuți să nu se apropie de animal și în niciun caz să încerce să îl hrănească. Totodată, cei de la ISU Brașov au informat și că deplasările în zonă ar trebui evitate.

URSU BĂĂĂ. Atenție, a fost semnalată prezența unui urs pe strada Stejarișului. Animalul este considerat periculos.

Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă dacă este absolut necesar. ISU Brașov”, este mesajul pe care l-au primit oamenii pe telefoane.

ISU Brașov a demarat o anchetă internă pentru a afla cum s-a ajuns la trimiterea acestui mesaj.

ADVERTISEMENT