News

Mesaj Ro-Alert emis de urgență! Explozie urmată de un incendiu la o fabrică de vopsele. Video

31.08.2019 | 16:20
Mesaj RoAlert emis de urgenta Explozie urmata de un incendiu la o fabrica de vopsele Video

Un mesaj Ro-Alert a fost emis de urgență în urmă cu doar câteva ore! O explozie, urmată de un incendiu mare, au avut loc la o fabrică de vopsele din județul Vâlcea. Autoritățile nu au stat o clipă pe gânduri și au apelat la avertizarea de tip Ro-Alert pentru a le transmite oamenilor din zonă să nu se expună la fum acesta putând fi nociv. Aproape imediat localnicii au intrat în case şi au închis şi ferestrele pentru a se asigura că fumul nu intră în interior.

Mesaj Ro-Alert emis de urgență!

Astfel, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vâlcea, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea efectelor rezultate în urma unei explozii urmată de un incendiu produs la o societate comercială cu profil de preparare lacuri și vopsele din comuna Mihăești. „Incendiu violent cu degajare mare de fum toxic în localitatea Mihăiești – Depozit lacuri și vopsele.

Luați măsuri de evitare a zonei, iar localnicii să rămână în case cu geamurile și ușile închise etanș”, a fost mesajul primit de oamenii din zonă. Din fericire nu au existat victime în urma celor două evenimente. De remarcat că pentru stingerea incendiului au intervenit nu mai puțin de șase autospeciale de stingere cu apă și spumă. În sprijinul echipelor de intervenție au fost chemați și pompierii din cadrul SPSU Oltchim.

ACUM, ALERTĂ!INCENDIU LA O FIRMĂ DE LACURI ȘI VOPSELE ÎN MIHĂEȘTI!!ISU VÂLCEA : "Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați să intervina pentru înlăturarea efectelor rezultate in urma unei explozii urmată de un incendiu produs la o societate comerciala cu profil de preparare lacuri și vopsele din comuna Mihăești. La fața locului intervin 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, în sprijinul acestora fiind solicitați pompierii din cadrul SPSU Oltchim. Nu au fost anunțate victime. Se acționează pentru stingerea incendiului"UPDATE ISU : "Concomitent cu operațiunea de stingere s-a emis un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru a avertiza populația din zona privind emisiile de fum pe o raza de 10 km.Cetățenii au fost sfătuiți să își ia toate măsurile preventive pentru a evita o eventuala intoxicare cu fumul degajat în urma arderii"Update ora 14:30 :În sprijin au mai fost solicitate inca doua autospeciale de stingere de la ISU Argeș!video: ISU VÂLCEA

Gepostet von Radio Valcea1 am Samstag, 31. August 2019

Explozie urmată de un incendiu la o fabrică de vopsele

La faţa locului a ajuns și un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear). „Am fost alertați prin numărul 112 de faptul că în comuna Mihăilești a avit loc o explozie mare, după care a apărut un nor uriaș de fum. Am trimis imediat mai multe mașini de intervenție pentru a încerca să stingem incendiul izbucnit, ceea ce am reușit să facem destul de repede.

Pompierii au reușit să facă acest lucru și, conform, celor prezenți la fața locului, nu au existat deloc victime, oamenii fiind la acea oră acasă”, au spus reprezentanți ai autorităților

 

 

Tags: