News

Mesaj Ro-Alert emis în Neamț după ce un camion cu stupi s-a răsturnat. „Pericol de înțepături de albine”

O persoană în vârstă de 68 de ani a ajuns la spital în urma înțepăturilor de albine după ce un camion care transporta 60 de stupi s-a răsturnat în județul Neamț
25.06.2022 | 10:35
Mesaj RoAlert emis in Neamt dupa ce un camion cu stupi sa rasturnat Pericol de intepaturi de albine
Mesaj Ro-Alert după răsturnarea unui camion cu stupi. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Neamț au emis sâmbătă dimineața un mesaj Ro-Alert după ce prezența unor albine a fost semnalate în zona localității Hanul Ancuței.

Mesaj Ro-Alert emis în Neamț

Autoritățile din județul Neamț au emis un mesaj de avertizare Ro-Alert privind pericolul unor înțepături de albine după ce un camion ce transporta 60 de stupi s-a răsturnat în zona localității Hanul Ancuței.

ADVERTISEMENT

Oamenilor li s-a recomandat să evite zona.

„A fost semnalată prezența unor albine în zona Hanu Ancuței! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Deplasarea cu autoturismele să se realizeze cu geamurile închise! Păstrați distanța față de insecte pentru a nu vă expune pericolului de înțepături de albine”, se arată în mesajul emis de ISU Neamț.

O persoană a ajuns la spital

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a transmis că sâmbătă, 25 iunie, în jurul orei 05.30, pompierii au fost anunţaţi prin 112 în legătură cu producerea unui accident rutier pe E 85, în zona localității Hanul Ancuţei din comuna Tupilaţi, iar la locul solicitării s-au deplasat echipaje de la Detaşamentul de pompieri Roman şi SVSU Tupilaţi.

ADVERTISEMENT

“O autoutilitară ce transporta aproximativ 60 de stupi cu albine s-a răsturnat pe şi în afara părţii carosabile. Stupii s-au deteriorat iar albinele au rămas în zona şi sunt agitate, prezentand pericol de agresiune”, a tranmis ISU Neamț.

O persoană în vârstă de 68 de ani a ajuns la spital în urma înţepăturilor de albine și, în plus, mai mulţi reprezentanţi ai forţelor de intervenţie prezenţi la accident au fost înţepaţi și ei de albine.

ADVERTISEMENT

„O persoană în vârstă de 68 de ani a fost transportată de echipajul SMURD la spital în urma înţepăturilor de albine. De asemenea, forţele de intervenţie prezente la faţa locului au fost înţepate”, se arată într-un comunicat al ISU Neamț.

O înțepătură de albină poate provoca durere și inflamație, iar durerea și umflăturile asociate înțepăturii dispar, de obicei, în doar câteva zile pe cont propriu.

ADVERTISEMENT

Totuși, dacă o persoană dezvoltă alergie la înțepătura de albină, trebuie solicitată asistența medicală imediată. Șocul anafilactic reprezintă o reacție severă a organismului la un agent străin și poate evolua spre deces.

ADVERTISEMENT