News

Mesaj RO-ALERT în Buzău. Incendiu violent la un centru de colectare a PET-urilor

27.04.2021 | 22:22
Mesaj ROALERT in Buzau Incendiu violent la un centru de colectare a PETurilor
ADVERTISEMENT

În Buzău a fost transmis un mesaj RO-ALERT marți seară, după ce a izbucnit un incendiu violent la un centru de colectare a PET-urilor.

Pompierii din Buzău au intervenit în grabă în încercarea de a stinge incendiul. Au existat riscuri de extindere la alte imobile. La faţa locului a ajuns, marţi seară, şi prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache, relatează News.ro.

ADVERTISEMENT

Prefectul a transmis că nu sunt victime, iar ”materialul care arde este plastic și hârtie”. Sursa care a generat incendiul urmează a fi stabilită de anchetatori, a mai precizat prefectul de Buzău.

Incendiu violent la un centru de colectare a PET-urilor din Buzău. A fost transmis un mesaj RO-ALERT

Foto: Facebook/isu buzau

“Arde un depozit de materiale reciclabile a unui reciclator. Au intervenit autospeciale de la ISU, de la URBIS, de la Mizil şi Rm.Sărat.

ADVERTISEMENT

Nu sunt vicime. Materialul care arde e plastic şi hârtie. Nu sunt riscuri ca incendiul să se mani extindă”, a declarat prefectul.

Pericol de poluare în Buzău?

Întrebat dacă fumul negru ar putea genera o poluare în municipiul Buzău, prefectul a declarat că fumul nu se îndreaptă în direcție municipiului.

ADVERTISEMENT

“Fumul nu se duce către municipiu. Se duce spre zona de sud a judeţului, probabil către Spătaru. A fost emis mesaj RO-ALERT. Era o linie de gaz care trecea pe câmp, dar a fost asigurată şi nu e risc de explozie”, a explicat Silviu Iordache, conform știrile ProTV.

Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT a fost implementat în România în urmă cu 3 ani, când Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă care permitea autorităţilor să trimită urgent un mesaj oamenilor aflaţi în pericol.

ADVERTISEMENT

Scopul acestui sistem este de a informa rapid populaţia în cazul în care există situații majore de risc. Mesajul se trimite pe telefoanele oamenilor care sunt conectaţi la o reţea de telefonie mobile.

ADVERTISEMENT