News

Mesaj Ro-Alert transmis în toată țara! Sfaturile autorităților în contextul creșterii alarmante a cazurilor de Covid-19

Autoritățile au transmis un mesaj Ro-Alert la nivel național, în contextul creșterii accelerate a infectărilor cu Covid-19.
06.10.2021 | 14:31
Mesaj RoAlert transmis in toata tara Sfaturile autoritatilor in contextul cresterii alarmante a cazurilor de Covid19
Mesaj Ro-Alert transmis în toată țara! Sfaturile autorităților în contextul creșterii alarmante a cazurilor de Covid-19. Sursa foto: fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis un nou mesaj Ro-Alert, de această dată în contextul pandemiei.

Mesajul este însoțit de câteva sfaturi cu privire la protecția personală pe fondul creșterii alarmante a cazurilor de Covid-19.

Autoritățile transmit că ”În contextul creșterii accelerate a ratei de infectare la nivel național cu virusul SARS-CoV-2, pentru protejarea sănătății dumneavoastră și a celor din jur, informați-vă din surse oficiale și respectați măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, în mesajul Ro-Alert, autoritățile îndeamnă la vaccinarea populației: ”Alegeți să vă vaccinați acum împotriva Covid-19!” – alerta este clasificată în sistem ca fiind una de tip extrem.

Mesaj Ro-Alert în contextul valului 4 al pandemiei

Mesajul transmis de autorități prin intermediul Ro-Alert.
Mesajul transmis de autorități prin intermediul Ro-Alert.

Mesajul Ro-Alert este cea mai recentă tentativă a autorităților de a convinge oamenii să se vaccineze. Dacă este o metodă potrivită și dacă va avea succes, asta rămâne de văzut.

ADVERTISEMENT

Cert este că decidenții încearcă din răsputeri să convingă oamenii să meargă la vaccinare, pe măsură ce situația pandemiei din țară pare să fi scăpat de sub control.

Astăzi au fost raportate 14.744 de cazuri noi, în vreme ce ieri, în ziua moțiunii de cenzură, România a ajuns la un nou record de infectări, peste 15.000 în doar 24 de ore.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost înregistrate 331 de decese în ultimele 24 de ore, astfel că s-a atins un nou record negativ în România.

”Dintre cele 331 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă  0-9 ani, 2 la categoria de vârstă 10-19 ani, 3 la categoria de vârstă 20-29 ani, 5 la categoria de vârstă 30-39 ani, 11 la categoria de vârstă 40-49 ani, 32 la categoria de vârstă 50-59 ani, 76 la categoria de vârstă 60-69 ani, 110 la categoria de vârstă 70-79 ani și 91 la categoria de vârstă peste 80 ani”, arată Grupul de Comunicare Strategică în cel mai recent bilanț remis publicului.

ADVERTISEMENT

Tot pe fondul contextului pandemic, autoritățile au luat decizia de a reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise, în localitățile unde incidența cazurilor de Covid-19 a trecut de 6 la mie.

Comunicatul transmis de Ministerul Sănătății arată că ”vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.”

ADVERTISEMENT