News

Mesaj Ro-Alert emis la Sinaia. Ursoaică observată în apropierea Castelului Pelișor alături de puii ei

Un mesaj Ro-Alert a fost emis sâmbătă seara către cetățenii care se aflau în stațiunea Sinaia. Avertizarea semnala că în apropierea Castelului Pelișor se află o ursoaică și puii ei.
08.01.2022 | 20:53
Mesaj RoAlert emis la Sinaia Ursoaica observata in apropierea Castelului Pelisor alaturi de puii ei
ADVERTISEMENT

Momente de panică pentru turiștii aflați sâmbătă seara în zona din apropierea Castelului Pelișor, situat în stațiunea Sinaia. Aici a fost semnalată prezența unei ursoaice și a puilor ei.

În consecință, autorităţile din Prahova au emis un mesaj de tip RO-ALERT pentru toți cei din zonă, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

O ursoaică fost observată în zona Castelului Pelișor din Sinaia. S-a emis mesaj Ro-Alert

Potrivit sursei citate, în momentul prezenței animalului, în stațiune erau mai mulţi turişti. Având în vedere acest aspect, instituţia a trimis o ambulanţă SMURD la faţa locului

”RO-Alert: Alertă extremă Atenţie! A fost semnalată prezenţa unei ursoaice cu pui în staţiunea Sinaia, zona Castelului Pelişor. Evitaţi zona.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova”, se arată în mesajul transmis către cei din zonă.

Femeie din Sinaia, la un pas de a fi rănită de urs în urmă cu două luni

Tot în Sinaia, în urmă cu doar două luni, o femeie a scăpat la limită de atacul unei ursoaice care a alergat-o pe o alee din centrul stațiunii Sinaia.

ADVERTISEMENT

Întregul moment a fost surprinsă atunci de o cameră de supraveghere, iar din imagini se vede că și alte două persoane au fost în pericol cu doar câteva secunde înainte ca tânăra să fie atacată.

Atacul ursoaicei însoțite de un pui s-a petrecut seara. Trei persoane, un bărbat și două femei, se întorceau atunci acasă, urcând liniștite pe treptele care duc până în dreptul porții.

ADVERTISEMENT

După ce toți au intrat în casă, la câteva secunde, o tânără iese din nou din curte și dă să coboare pe aleea care duce spre centrul stațiunii Sinaia.

În scurt timp, aceasta fuge speriată, urmată îndeaproape de doi urși. Femeia se chinuie să blocheze poarta, nu mai nimerește zăvorul, împinge grilajul cu piciorul, pentru ca în cele din urmă să se retragă în casă.

Ursoaica și un pui se opresc fața gardului din fier, se ridică pe labele din spate, dar renunță să continue atacul împiedicată de gardul metalic.

ADVERTISEMENT