News

Mesaj optimist al șefului Pfizer: ”Valul 5 de Covid ar putea fi ultimul cu restricții”

În plină extindere a variantei Omicron, cu peste 3 milioane de cazuri zilnice la nivel mondial, șeful Pfizer transmite un mesaj optimist. Acesta este de părere că valul 5 ar putea fi ultimul cu restricții.
18.01.2022 | 12:10
Mesaj optimist al sefului Pfizer Valul 5 de Covid ar putea fi ultimul cu restrictii
ADVERTISEMENT

De câteva zile, la nivel mondial, se raportează zilnic peste 3 milioane de infecții cu Covid-19. Pe 13 ianuarie, 3,35 de milioane de persoane erau depistate pozitiv în lume.

În ciuda acestei situații epidemiologice extrem de grave, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, afirmă că valul 5 este ultimul care aduce restricții.

ADVERTISEMENT

Albert Bourla, șeful Pfizer: ”Valul 5 Covid-19 ar putea fi ultimul al pandemiei cu restricții”

Șeful companiei Pfizer, cea care, alături de BioNTech, a scos primul vaccin anti-Covid-19 aprobat la nivel mondial, vine cu două vești în plină extindere a mutației Omicron a SARS-CoV-2.

Albert Bourla a spus că deşi ”cel mai probabil scenariu” va fi acela în care coronavirusul va circula mulţi ani de acum încolo, valul 5 de Covid-19 ar putea fi ultimul în care autorităţile vor mai impune restricţii.

ADVERTISEMENT

CEO-ul Pfizer a făcut aceste declaraţii în cadrul unui interviu acordat televiziunii franceze BFMTV, interviu în care a vorbit şi despre investiţiile pe care Pfizer le va face în Franţa, potrivit Times of Israel.

Șeful Pfizer: ”E important ca oamenii să primească dozele de rapel”

În ieșirea sa publică de luni, șeful Pfizer a mai scos în evidență eficacitatea și siguranța vaccinurilor, spunând că el crede că oamenii vor continua să necesite vaccinuri de rapel.

ADVERTISEMENT

”Este important ca oamenii să primească cele trei doze ale schemei vaccinului Pfizer și vor avea probabil nevoie de boostere anuale deși persoanele imunocompromise ar putea avea nevoie de ele la fiecare patru luni. Copiii trebuie vaccinați pentru a-i proteja.

Eficacitatea vaccinului în rândul copiilor este foarte, foarte, foarte bună. Vom putea în curând să ne reluăm o viață normală.

ADVERTISEMENT

Suntem bine poziționați pentru a atinge acest obiectiv în primăvară mulțumită tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziție: testele, vaccinurile foarte eficace și primele tratamente care pot fi administrate acasă”, a declarat Albert Bourla, conform aceleiași surse.

Șeful Pfizer a lăudat din nou pastila anti-COVID a companiei, ”Paxlovid”, despre care a spus că ”schimbă totul”, ca o nouă modalitate de a lupta împotriva bolilor grave.

Reamintim că Pfizer a anunțat, încă din decembrie 2021, că pilula sa Paxlovid a redus cu aproape 90% numărul de spitalizări și decesele persoanelor vulnerabile.

ADVERTISEMENT
Tags: