News

Mesaj trimis de Vladimir Putin după ce a aflat de moartea lui Mihail Gorbaciov. Ce a transmis liderul de la Moscova

Vladimir Putin va trimite o scrisoare de condoleanțe familiei lui Mihail Gorbaciov, după decesul fostului președinte rus. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.
31.08.2022 | 07:03
Mesaj trimis de Vladimir Putin dupa ce a aflat de moartea lui Mihail Gorbaciov Ce a transmis liderul de la Moscova
Mihail Gorbaciov a murit. Mesajul lui Putin. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit lui Peskov, cel care reprezintă administrația prezidențială, Vladimir Putin și-a exprimat condoleanțele după moartea lui Gorbaciov, și a dat asigurări că va lua legătura cu familia și prietenii fostului președinte în orele următoare.

Mesajul lui Vladimir Putin după moartea lui Gorbaciov

”Președintele Putin condoleanțe profunde pentru trecerea în neființă a lui Mihail Gorbaciov. Dimineața, el va trimite o scrisoare de condoleanțe rudelor și prietenilor”, a anunțat Peskov.

ADVERTISEMENT

Mihai Gorbaciov a murit din cauza diabetului, iar mai multe surse anunță că infecția cu Covid-19 nu are nicio legătură cu acest deces.

”Coronavirusul nu l-a afectat. Vârsta și boala și-au pus amprenta“, a declarat o sursă pentru Interfax.

ADVERTISEMENT

Gorbaciov va fi înmormântat în cimitirul Novodevichy din Moscova. În același cimitir este îngropată și fosta sa soție, Raisa Gorbacheva.

De numele lui Gorbaciov, cel care a condus URSS din 1985 până în 1991, se leagă dezintegrarea fostului bloc comunist. A încercat, spre deosebire de alți președinți ruși, să democratizeze Rusia, însă această libertate nu a fost niciodată apreciată de ruși.

ADVERTISEMENT

Cu toate că a pus capăt Războiului Rece, Gorbaciov e acuzat inclusiv de Vladimir Putin că a comis un dezastru permițând dezintegrarea URSS.

Economistul Ruslan Grinberg îl vizita pe Gorbaciov în 30 iunie și declara: “Ne-a dat toată libertatea, dar nu știm ce să facem cu ea”. Între timp, Gorbaciov recunoștea că nu a avut niciodată intenția să distrugă URSS din interior, însă oamenii nu par să fi înțeles reformele sale.

ADVERTISEMENT

”Întotdeauna am crezut că păstrarea URSS este posibilă și așa cred și astăzi. Am întârziat cu reformele noastre. Uniunea Sovietică a oferit o mulțime de perspective celor care locuiau acolo și ar fi putut avea un viitor dacă s-ar fi modernizat și s-ar fi adaptat la noile provocări. Da, regret colapsul foarte mult”, declara Gorbaciov pentru presa din Rusia, în urmă cu mai mulți ani.

ADVERTISEMENT