Life

Mesaje de Sf. Mihail și Gavril. Cele mai frumoase urări pe care să le trimiți celor dragi

Luni, 8 noiembrie, îi sărbătorim pe cei care poartă numele Sfinților Mihail și Gavril. Vă prezentăm cele mai frumoase urări pe care le puteți transmite celor dragi.
07.11.2021 | 15:44
Mesaje de Sf Mihail si Gavril Cele mai frumoase urari pe care sa le trimiti celor dragi
ADVERTISEMENT

În fiecare an, pe 8 noiembrie, creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavril. Cei doi arhangheli sunt considerați în tradiția ortodoxă un simbol al biruinței și călăuzele sufletelor spre Rai.

Peste 1,3 milioane de români poarte aceste nume sau derivate.

Vă prezentăm cele mai frumoase urări și care le puteți transmite cunoscuților și celor dragi.

Mesaje de Sf. Mihail și Gavril. Cele mai frumoase urări pe care să le trimiți celor dragi

Vă prezentăm mai jos câteva dintre cele mai frumoase urări pe care le puteți face celor dragi.

“De ziua numelui tău cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La mulți ani, Gabriel/Mihai!”

ADVERTISEMENT

“De ziua numelui tău, îți doresc ca toate lucrurile bune și frumoase să te copleșească și să strălucească în calea ta către fericire. La mulți ani!”

“Fie ca Sfinții ce te apără să-ți aducă mult noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată!”

ADVERTISEMENT

“Fie ca toate întâmplările frumoase și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sfinții Mihail și Gavril cât mai frumoasă!”

“Gabriel(a) te felicit cu ocazia zilei de naștere și îți urez un cer senin, un soare strălucitor, fericire deplină și tot ceea ce este mai pur și mai luminos. Fie ca această sărbătoare să-ți aducă în dar realizarea tuturor visurilor.”

ADVERTISEMENT

„De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate și să ți se îndeplinească măcar jumătate din dorințele pe care o să ți le pui!”

“Cineva acolo sus te iubește, cineva aici jos ține tare mult la tine. La mulți ani!”

“Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și să ai parte numai de zile senine și însorite!”

ADVERTISEMENT

“Dacă toată lumea îți dorește ca această zi să fie una minunată, eu iți urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări și să îți umple sufletul de voie bună. La mulți ani, Mihai!”

“De Sfântul Mihail și Gavriil, fie ca cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia în brațele ei în acest moment special!”

“De Sfinții Mihail și Gavril, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea și dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare. La mulți ani!”

“Îți urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori.”

“La mulți ani, de Sfinții Mihail și Gavril! Să ai parte de multă sănătate, bucurii și împliniri cât cuprinde și să te bucuri de această zi frumoasă mereu!”

“Azi fiind o mare sărbătoare, Sfinții Mihail și Gavriil și ziua numelui tău, primește din partea mea multe urări de bine, fericire, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor!”

“Fie ca din această zi Sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. Multă sănătate și un sincer La mulți ani!”

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavril

Aproximativ 1,3 milioane de români poarte aceste nume sau derivate. Astfel cei care își serbează onomastica mai pot purta numele de:  Mihaela, Michaela, Mihail, Mihăiță, Mișu, Mihnea, Miță, Michi, Mihalache, Mihalcea, Mihalache, Gabriela, Găbiță, Gabi, Gavril, Gavriil

Sfinții Mihail și Gavril sunt sărbătoriți pe 8 noiembrie.

În fiecare an pe 8 noiembrie, Biserica cinstește Soborul Sfinților Mihail și Gavriil, dar și al tuturor Puterilor cerești celor fără de trupuri. Arhanghelii Mihail și Gavril sunt reprezentați în toate picturile având aripi și purtând săbii, pentru că sunt conducătorii cetelor de îngeri și călăuzesc sufletele spre Rai.

Arhanghelul Gavril este considerat mesagerul veștilor bune, în timp ce Arhanghelul Mihail este cel dintâi înger păzitor și cel care transmite rugăciunile credincioșilor.

ADVERTISEMENT