SFÂNTUL ALEXANDRU. Cele mai frumoase mesaje şi felicitări

MESAJE DE SFANTUL ALEXANDRU 2016. Pe 30 august, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel supranumit "protectorul omenirii", acesta fiind unul dintre cei mai mari ierarhi ai...
30.08.2016 | 16:20
SFANTUL ALEXANDRU Cele mai frumoase mesaje si felicitari

MESAJE DE SFANTUL ALEXANDRU 2016. Pe 30 august, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel supranumit “protectorul omenirii”, acesta fiind unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii şi un apărător neînfricat al credinţei creştine în perioada arianismului.

MESAJE DE SFANTUL ALEXANDRU 2016. Sf. ALEXANDRU a trăit la începutul secolului al IV-lea, pe vremea Sfântului Împărat Constantin cel Mare şi a fost ucenic al Arhiepiscopul Mitrofan al Bizantului. Ierarhul a dus o viaţă modestă, fără ştiinţa cărţilor însă, datorită virtuţiilor sale a fost considerat îndeajuns de demn încât să îl slujească pe Sfântul Micoana-sfantul-alexandruitrofan, iar apoi să ajungă el însuşi Patriarh.

MESAJE DE SFANTUL ALEXANDRU 2016. Sf. ALEXANDRU este unul dintre marii cuviosi, cinstiti pentru viata si minunile pe care le-a savarsit. Din pricina varstei inaintate Patriarhul din acea vreme al Constantinopolului, Sfantul Mitrofan, l-a rugat pe Alexandru sa partipe in locul sau la primul Conciliu de la Niceea. Aici Sf. Alexandru a aparat religia si credinta impotriva ereziei lui Arie, care sustinea ca Fiul nu este vesnic, ci a fost creat de Tatal.

MESAJE DE SFANTUL ALEXANDRU 2016. Dupa ce s-a incheiat Sinodul, un inger i-a aparut Patriarhului spunandu-i ca cel care va lua scaunul bisericesc va fi Alexandru slujitorul sau. Ajungand Patriarh al Constantinopolului, Sfantul Alexandru, care avea deja aproape 70 de ani a continuat sa apere Credinta Ortodoxa in fata intrigilor lui Arie si a acolitilor sai.

MESAJE DE SFANTUL ALEXANDRU 2016. Numele Alexandru reproduce vechiul nume persan Aleksandros. În Grecia antică, cea mai veche atestare provine din Iliada, Aleksandros fiind un alt nume al lui Pariş, fiul regelui Priam. Femininul Aleksandra apare prima dată în Descrierea Eladei a lui Pausanias, ca supranume pentru Casandra, sora lui Paris. Aleksandros este considerat un nume compus din verbul grecesc alexo – a apăra, a proteja şi andros, formă de genitiv a substantivului aner – bărbat, om, element frecvent în onomastica greacă. Aşadar, semnificaţia numelui Alexandru ar fi care îi apară pe oameni.

Sf. ALEXANDRU a trecut la cele vesnice în anul 337, la varsta de 98 de ani.

MESAJE DE SFANTUL ALEXANDRU 2016. Numele sărbătoriţilor de Sfântul Alexandru, inclusiv numele derivate: Alexandra, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda, Sandel, Sanducu, Ducu, Dutu, Saşa, Alessandra.

MESAJE DE SFANTUL ALEXANDRU 2016. Urări, sms-uri şi felicitări

Mesaje de SFÂNTUL ALEXANDRU trimitem şi persoanelor care poartă numele de Alexandra, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda, Sandel, Sanducu, Ducu, Dutu, Saşa, Alessandra.

Sociabile, independente, optimiste, joviale, despre persoanele cu numele Alexandru se spune că sunt îndrăgostite de libertate. Sunt firi energice, distinse, seducătoare, înzestrate chiar cu o anumită carisma. Mereu cu zâmbetul pe buze, Alexandru se face repede remarcat şi îndrăgit. Îi place să comunice şi apreciază în mod deosebit activităţile în echipă. Tandru, sensibil şi generos, Alexandru încearcă să fie mereu pe placul celor din jur.

Ce semnifică numele ALEXANDRA

Despre Alexandra se crede că este puternică, ambiţioasă şi curajoasă. Partenerul ei de viaţă trebuie să fie la înălţime! Ştie să fructifice şansele care i se oferă şi poate face carieră în domenii precum finanţe, justiţie, audiovizual, jurnalism sau sport.

MESAJE DE SFANTUL ALEXANDRU 2016

– Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieţii tale, sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa îţi aducă fericire si bucurie! Să ai parte de multa sănătate, sa ai sufletul curat si toate dorinţele sa ti se împlinească! La mulţi ani!

– De ziua numelui tău, iţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate si sa ti se îndeplinească toate dorinţele! La mulţi ani, Alex!

mesaje de sfantul alexandru1

– La mulţi ani si Sfântul Alexandru sa te călăuzească mereu!

– Sa-ti dea Domnul sănătate, judecata înţeleapta, viată lunga pământeasca, ce doreşti sa se-împlinească!”

– Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros „La mulţi ani”! Sa aveţi parte de multa sănătate, multe realizări si tot ce va doriţi lângă cei dragi!

– De ziua numelui iţi doresc si nu numai, tot ce-mi doresc mie! Sa fii sănătos, bogat si cumpătat! Femeile sa curgă ca berea si vinul! La mulţi ani!

mesaje de sfantul alexandru2

– Iţi urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum aripile unui fluture, la fel de fericita precum cântecul privighetoarei si la fel de frumoasa precum o gradina plina cu flori.

– Îţi urez „La mulţi ani”, pentru ca porţi acest nume, si fie ca Sfântul Alexandru, al cărui nume îl porţi, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iţi dăruiască fericirea dorita si liniştea interioara.

– Ne gândim cu toţii la tine si, pentru ca astăzi este o zi speciala, iţi uram un sincer „La mulţi ani”!

– Fie ca aceasta zi sa-ti deschidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zâmbet la fiecare lacrima, sănătate, împliniri si multa iubire! La mulţi ani!

– Sfântul Alexandru sa te ocrotească in fiecare zi, sa-ti aducă linişte si pace si sa nu lase ca speranţa sa se stingă din sufletul tău! La mulţi ani cu împliniri si momente frumoase in viitor!

– Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieţii dvs., sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa va aducă fericire si bucurie. Va doresc multa sănătate, sa aveţi sufletul curat si toate dorinţele sa vi se împlinească. La mulţi ani!

sursa: dcnews.ro