Life

Mesaje emoționante ale artiștilor, după moartea Corneliei Catanga: “Vocea ta superbă îl va bucura pe Dumnezeu”

26.03.2021 | 13:51
Mesaje emotionante ale artistilor dupa moartea Corneliei Catanga Vocea ta superba il va bucura pe Dumnezeu
Mesaje impresionante de condoleanțe din partea artiștilor români după decesul Corneliei Catanga
ADVERTISEMENT

Mesaje impresionante de condoleanțe pentru Cornelia Catanga, după ce regina muzicii lăutărești s-a stins, în urma infecției cu Covid. Familia ei a încercat din răsputeri să o salveze, dar nu s-a mai putut face nimic pentru artistă.

Cântăreaţa Cornelia Catanga a decedat la vârsta de 63 de ani și, inițial, rudele sale au încercat să ia legătura cu un spital privat din Capitală, însă nu au găsit locuri disponibile.

ADVERTISEMENT

Ulterior, după ce starea ei de sănătate s-a agravat, a fost efectuat un apel la 112, iar o salvare a preluat-o pe cântăreață. A fost ulterior dusă la Spitalul Universitar de Urgență din București, dar a intrat într-un stop cardio-respirator și nu a mai putut fi ajutată de către cadrele medicale. Solista s-a stins în jurul orei 5:00, în dimineața de vineri, pe 26 martie.

Mesaje impresionante pentru Cornelia Catanga. Artiștii români o plâng pe regretata regină a muzicii lăutărești

Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu au marcat aproximativ două decenii de cântări pe scena românească. Îndrăgiții cântăreți au împreună și un băiat, pe Alex.

ADVERTISEMENT

Încă de când s-a aflat că solista a plecat la ceruri, pe pagina oficială de Facebook a acestuia au început să apară zeci de mesaje de condoleanțe, cât se poate de emoționante.

Mai mulţi artişti cunoscuţi şi-au exprimat regretul după moartea cântăreţei şi au transmis mesaje de condoleanţe familiei Corneliei Catanga. De asemenea, s-a aflat că a fost înființat un fond comun pentru ajutare în ceea ce privește înmormântarea, după ce Aurel Pădureanu a anunțat că nu va avea bani pentru această procesiune creștinească.

ADVERTISEMENT
Mesaje emoționante ale artiștilor, după moartea Corneliei Catanga Vocea ta superbă îl va bucura pe Dumnezeu
Cornelia Catanga s-a stins în dimineața de vineri, în jurul orei 5:00 și nu a mai putut fi resuscitată

Printre celebritățile care au fost efectiv marcate de moartea atât de bruscă a solistei s-au numărat și fiica regretatului Aurelian Preda, Cezar Ouatu, Marcel Pavel, dar și cântăreața Minodora.

Mesajele de condoleanțe au curs precum lacrimile de jale pe pagina oficială a fiului Corneliei Catanga.  Mai mulţi artiști români deplâng dispariția atât de bruscă a cântăreţei care a murit în urma complicaţiilor apărute după infectarea cu COVID+19.

ADVERTISEMENT

Cornelia Catanga a împlinit 63 de ani, pe 9 martie, iar pe atunci nu știa de diagnosticul de coronavirus. Artista s-a tratat o perioadă, de aproximativ 10 zile, acasă și a folosit un medicament ce se numește Ivermectină.

Mesaje emoționante ale artiștilor, după moartea Corneliei Catanga Vocea ta superbă îl va bucura pe Dumnezeu
Și Minodora a transmis un mesaj emoționant de condoleanțe

“Cornelia Catanga a plecat la stele! Lumea muzicii lăutărești a pierdut o artistă de o valoare autentică de necontestat! Regret profund dispariția prietenei noastre dragi! Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei!”, a fost mesajul lui Marcel Pavel.

“Drum lin printre stele, Cornelia! De-acum inainte, de vocea ta superba se vor bucura Dumnezeu, mamica mea si ingerii care vor veghea asupra lui Alex… .Multumesc pentru prietenia ta si clipele petrecute impreuna. Din pacate, in spitale se comit crimele perfecte in ultimii ani… Roaga-l pe Dumnezeu sa ne scape de satanistii care au distrus lumea, ne-au ingradit toate libertatile si ne omoara cu… masca pe figura…”, a scris și Carmen Pleșea.

“O veste tristă…o veste care a șocat pe toate lumea. Regina muzicii lăutărești a trecut în neființă in această dimineața! Este incredibil cum timpul trece și valorile cele mai mari ale României se pierd ușor. Îmi aduc aminte cu drag momentele frumoase alaturi de Cornelia Catanga și familia ei frumoasa. Cadouri primite din partea ei, iubire, admirație, sfaturi pe care nu le pot uita vreodata și care mi-au ajutat, chiar și în prezent. Ultima oara când ne-am întâlnit mi-a spus «Fata mea, ai grija la oamenii de langa tine că nu sunt sinceri și îți vor face rau»! Tot ce a spus, s-a adeverit la foarte scurt timp.

Și acum îmi pare rau căci m-a invitat sa fac Crăciunul alaturi de ea dar cum timpul este dușmanul nostru nu am reușit să ajung. Îi mulțumesc pentru prietenia cu tatăl meu dar și pentru ceea ce m-a lăsat să învăț de la ea și pentru tot ceea ce mi-a oferit. Dragul meu, Alex, deși cuvintele sunt de prisos sunt alaturi de tine cu sufletul, știu exact prin ce treci. Stiu că o divinizezi pe mama ta, știu că sa iți pierzi părintele cel mai iubit este cel mai groaznic lucru care ți se poate întâmpla dar dacă te vei uita o secunda in jurul tau vei vedea că mama ta este Intr-o lume mult mai buna, o lume fara falsitate, aroganta și rautate”, a transmis Anamaria Rosa Preda.

Doliu în lumea muzicală, după dispariția fulger a Corneliei Catanga

“Drum lin către stele unei adevărate doamne și unui om frumos pe care am avut onoarea să-l cunosc și să mă bucur de prețuirea domniei sale! M-a întristat foarte mult această veste! Alex, sunt alături de tine cu orice ai nevoie! Doamna muzicii lăutărești Cornelia Catanga, ne-a părăsit probabil pentru o lume mai bună! Dumnezeu să o ierte!”, a scris și Cezar Ouatu, în mediul online.

Mesaje emoționante ale artiștilor, după moartea Corneliei Catanga Vocea ta superbă îl va bucura pe Dumnezeu
Cântăreața Saveta Bogdan este și ea în doliu și a transmis un mesaj de condoleanțe în urma decesului Corneliei Catanga

“În această dimineață, ne-a părăsit colega și buna mea prietena Cornelia Catanga! Am cântat împreună mulți ani, unde s-a dovedit a fi o colegă extraordinară! Dumnezeu să te odihnească în pace, Regina muzicii lăutărești!”, a scris și Saveta Bogdan, pe Facebook.

“Dumnezeu să o odihnească pe Cornelia! (Petrecerile părinților mei se terminau întotdeauna cu muzică lăutarească. Îmi amintesc cu drag de acea perioadă a copilariei mele și am acceptat o asemenea provocare și sunt bucuroasă să cânt în duet cu Cornelia Catanga. Ne-am distrat și ne-am dorit să vă binedispunem! Pupici! Să ne bucurăm de fiecare zi de viață!)Am scris la momentul apariției noastre împreună, offff, foarte trist, condoleanțe, Alex Pădureanu. Dumnezeu să te întărească și pe tine și pe tatăl tău”, a menționat și Silvia Dumitrescu.

“Drum lin către stele, Cornelia Catanga! Lumea muzicii lăutărești a pierdut o mare stea. Dumnezeu să te odihnească-n pace. Sincere condoleanțe familiei!”, a scris Maria Dragomiroiu despre trecerea în neființă a Corneliei Catanga.

“S-a stins din viață Cornelia Catanga, o mare voce a muzicii lăutărești! Dumnezeu să o odihnească în pace! Alexandru, suntem alături de tine”, au transmis și soții Ioniță și Viorica din Clejani.

“La finele lui martie, anul trecut, eram în plină carantină națională. Am demarat un serial, pe Femeide10.ro – «În fața coronavirusului toți suntem egali» – în care marile noastre vedete își povesteau viața în izolare. Unul din primii mei intervievați a fost Cornelia Catanga, cu care aveam o frumoasă corespondență în mediul virtual, de ani buni. Deși nu a fost unul din invitații mei frecvenți (ne tot chinuiam să plănuim o întâlnire, în platou, dar ne-a tot dat pandemia planurile peste cap), am simpatizat-o și prețuit-o constant, descoperindu-i sufletul frumos din spatele vocii atât de speciale.

Prin urmare, vestea de azi s-a transformat și pentru mine într-un șoc. Iartă-mă, Cornelia, că nu am apucat să te aducem în galeria «Femeilor de 10», dar le-ai aparținut întru totul! Drum bun, spre tăcutele stele. Acum ești una din ele…”, a scris și Marina Almășan despre dispariția Corneliei Catanga, pe Facebook.

ADVERTISEMENT