Sport

Mesaje emoționante pentru Mircea Lucescu din partea fraților Surkis. ”Ai dat o nouă viață echipei”

La împlinirea vârstei de 77 de ani, Mircea Lucescu a fost felicitat de Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, și fratele acestuia, Grigori, care au ținut să-i mulțumească pentru că n-a părăsit echipa în contextul actual.
29.07.2022 | 15:16
Mesaje emotionante pentru Mircea Lucescu din partea fratilor Surkis Ai dat o noua viata echipei
Mircea Lucescu a primit mesaje emoționante din partea fraților Surkis la aniversarea a 77 de ani. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a ajuns la vârsta de 77 de ani. Își celebrează aniversarea prin muncă, la numai două zile după ce a dus-o pe Dinamo Kiev în turul următor al Ligii Campionilor, după un succes obținut în deplasare, pe terenul lui Fenerbahce.

”Ai reuşit să insufli spiritul de învingători, redând Kievului strălucirea cupelor şi medaliilor”, i-a transmis Igor Surkis lui Mircea Lucescu

Firesc, dintre numeroasele mesaje de felicitare primite de tehnicianul român nu puteau lipsi cele ale proprietarului echipei, Igor Surkis. Căruia i s-a alăturat și fratele acestuia, fost președinte în perioada 1993-2002.

ADVERTISEMENT

După 8 ani petrecuți la conducerea lui Șahtior Donețk, Mircea Lucescu nu a fost primit cu brațele deschise de fanii lui Dinamo Kiev. Igor Surkis, proprietarul echipei, i-a fost însă alături. Convins că a făcut mutarea potrivită.

Iar Lucescu nu l-a dezamăgit. A câştigat cu Dinamo Kiev Supercupa Ucrainei în 2020, campionatul şi Cupa Ucrainei în 2021. Și, iată, nu a părăsit echipa nici în contextul conflictului declanșat pe 20 februarie.

ADVERTISEMENT

Lucruri pe care Igor Surkis le-a scos în evidență într-o scrisoare emoționantă publicată pe site-ul oficial al echipei.

”Dragă Mircea! În această zi festivă, te rog să primeşti felicitări cu ocazia zilei tale de naştere din partea mea personal şi a întregii familii Dinamo.

ADVERTISEMENT

Făcând parte din clubul nostru, ai dat imediat o nouă viaţa echipei, i-ai dat un nou impuls, ajutând jucătorii să dezvăluite toate faţetele talentului lor fotbalistic cât mai bine şi cât mai repede posibil.

Unind echipa ai creat un mecanism care funcţionează bine şi ai reuşit să insufli spiritul de învingători, redând Kievului strălucirea cupelor şi medaliilor.

ADVERTISEMENT

În fiecare zi, jucătorii învaţă de la tine. Nu eşti doar un antrenor pentru ei, eşti un adevărat mentor în lumea fotbalului.

Ai făcut multe pentru dezvoltarea fotbalului în Ucraina şi nu ne-ai părăsit într-o perioadă dificilă pentru ţară. În această zi festivă, permite-mi să îşi urez un cer liniştit, sănătate, ani lungi în fotbal şi, bineînţeles, noi victorii şi titluri la conducerea lui Dinamo Kiev”, se arată în scrisoarea semnată de Igor Surkis.

”Sunt cu adevărat 77?”

Și fratele lui Igor Surkis, Grigori, fost președinte al clubului în perioada 1993-2002, a ținut să-l felicite pe Mircea Lucescu. ”Dragă Mircea! Dragă Mister! Felicitându-vă de ziua dumneavoastră, îmi exprim sincera admiraţie pentru eforturile şi realizările patriarhului corpului de antrenori. Statisticienii spun că sunteţi cel mai vechi antrenor actual din fotbalul mondial.

Având în vedere înţelepciunea şi priceperea cu care vă folosiţi de bogata experienţă, acest lucru nu este greu de crezut.

Cu toate acestea, urmărindu-vă în viaţa de zi cu zi, în comunicarea cu jucătorii şi staff-ul lui Dinamo Kiev, în timpul antrenamentului şi în timpul jocurilor, de la marginea terenului de fotbal, vreau să întreb din nou: sunt cu adevărat 77?

Pentru faptul că, în ciuda războiului din statul nostru, rămâneţi la Dinamo, pregătind echipa pentru noi victorii şi furnizând un potenţial de personal pentru echipele naţionale ale Ucrainei, îţi doresc, dragă sărbătoritule, sănătate, fericire, mila lui Dumnezeu, armonie şi prosperitate”, a spus, printre altele, Grigori Surkis.

ADVERTISEMENT