Sport

Lumea sportului în haine de sărbătoare. Cele mai frumoase amintiri ale lui Dan Petrescu la națională. Video

Tehnicianul Laurențiu Reghecamp și fostul atacant al naționalei României, Ciprian Marica, sunt doar dintre persoanele care au transmis mesaje cu ocazia Zilei Naționale a României.
01.12.2021 | 19:00
Lumea sportului in haine de sarbatoare Cele mai frumoase amintiri ale lui Dan Petrescu la nationala Video
ADVERTISEMENT
01-12-2021
17:03

Bursucul vrea să se stabiliească la Cluj!

Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj, a transmis un mesaj românilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie. „România este țara unde m-am născut, unde am crescut, unde am învățat să joc fotbal, unde tatăl meu și mama mea m-au educat foarte bine și țara unde trăiesc.

Primul meci în care m-am simțit extraordinar a fost la debutul la națională, la Sibiu, cu Italia. Mi-a cântat și imnul atunci și a fost ceva extraordinar pentru mine, deoarece eram un jucător tânăr.

 

Nu mă așteptam să ajung la echipa națională așa de repede și chiar m-am simțit mândru. După care am avut aceeași stare la Campionatele Mondiale și Europene când cânta imnul. La fel și când marcam goluri decisive.

Când vedeam toată țara că ieșea pe străzi eram foarte mândru că sunt român și că am făcut și eu ceva pentru România.

Sunt foarte multe am intiri frumoase, pentru că am avut șansa să joc la Campionatul Mondial și la cel European. Dar este clar că momentele în care marchezi golul victoriei sunt cele mai frumoase.

Mă refer la golurile cu Statele Unite de la Campionatul Mondial din 1994 și la cel cu Anglia, la Campionatul Mondial din 1998. Am marcat de fiecare dată golurile victoriei și acelea au fost momentele cele mai frumoase.

De 96 de ori am jucat în naționala României și de 96 de ori am fost foarte mândru și mi se făcea pielea de găină când când imnul și eram foarte fericit că pot să joc pentru România”, s spus tehnicianul.

Întrebat ce părere și-au făcut străinii despre România, Dan Petrescu a precizat că mulți ți-au schimbat părerea în bine după ce au venit la noi în țară. „Depinde de străini. Am fost în foarte multe țări, și în Anglia, și în Italia, și în Golf. Am fost și în Polonia, în Rusia.

Nu toată lumea are aceeași părere, dar este foarte clar că mulți cred că dacă vin în România nu se regăsesc foarte bine.

Ultimul exemplu ar fi cu echipa olandeză Alkmaar. Când echipa a venit la hotel (n.r. – la Cluj-Napoca, înaintea meciului din UEFA Conference League), îmi spuneau cei de la hotel că olandezilor le-a fost frică să vină în România.

După ce au stat trei zile, toți au spus că sunt dornici să se întoarcă în România cu cea mai mare plăcere. Au crezut că vin aici și vor fi atacați, li se va fura ceva. Le-au plăcut și țara, le-au plăcut și Clujul, le-au plăcut oamenii, practic, le-au plăcut tot.

Foarte mulți străini care vin aici sunt surprinși în bine. Ambasadorul Angliei la București, de exemplu, nu a mai vrut să plece din România, așa de bine s-a simțit. România etse o țară care primește oamenii străini cu căldură și sigfur oamenii când vin în România își schimbă părerea în bine”, a mai declarat tehnicianul.

Dan Petrescu a făcut cunoscut că orașul lui preferat din România este Cluj-Napoca. „Mă simt ca acasă aici și sper ca într-o zi să rămân aici și să trăiesc până la finalul vieții. Asta este dorința mea.

Le transmit românilor să fie sănătoși, că asta este cel mai important, mai ales în ce vremuri trăim, să fie aproape de familie și să petreacă această zi împreună cu cei dragi. Noi, cei din fotbal, nu prea avem cum, că suntem la antrenament muncim, dar celorlați români, și în special fanilor lui CFR Cliuj, le urez multă sănătate. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a încheiat tehnicianul liderului Ligii 1.

01-12-2021
15:33

Mesajul lui David Popovici pentru români: „Să îţi doreşti să fii mai bun întotdeauna”

Înotătorul David Popovici, care pe 15 septembrie a împlinit 17 ani, a participat în vară, la Tokyo, la prima lui ediție a Jocurilor Olimpice. El a încheiat pe locul 4 în finala de la 200 m liber şi pe 7 la 100 m liber, dar a ratat calificarea în finală la 50 m liber.

Ideea de România mi-a întărit-o foarte tare şi cei din trupa Subcarpaţi, pentru că ei fac ceva foarte frumos. Iau folclorul, iau limba română, îl reintrepretează şi folclorul, şi limba română şi fac să iasă ceva chiar şi mai bine decât ceea ce era la început şi pentru asta îi apreciez foarte tare.

Ce înseamnă pentru mine România? Pentru mine România înseamnă acasă şi înseamnă mai mult oamenii, care de cele mai multe ori sunt oameni mişto.

Cred că românii trebuie să aibă în fiecare zi acelaşi sentiment de mândrie pe care îl au şi de 1 Decembrie. Sunt convins că avem greşelile noastre în sistem, în multiplele sisteme pe care le avem, însă ar trebui să fim mai buni.

Întotdeauna e valabil asta, nu numai că se schimbă anul, că vine Crăciunul, că vine 1 Decembrie. Să îţi doreşti să fii mai bun întotdeauna.

La mulţi ani, de Ziua Naţională, românilor de pretutindeni!”, a declarat sportivul într-un interviu pentru telekomsport.ro.

Mulți români au dovedit că suntem de neoprit, afirmă Marian Drăgulescu

La rândul lui, gimnastul Marian Drăgulescu a scris un mesaj pe contul personal de facebook. „Suntem binecuvântați, suntem talentați, muncitori, ambițioși, luptători…și de aceea suntem de neoprit…mulți români au dovedit asta.

 

Îndrăzniți să visați, luptați pentru visele voastre, și înconjurați-vă de oameni frumoși, care vă încurajează și vă susțin acolo unde vreți voi să reușiți!

La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni!”, este mesajul multiplului medaliat, care s-a retras din activitate după Jocurile Olimpice din vară.

Antrenorul Universității Craiova, Laurențiu Reghecampf, a transmis românilor un gând cu ocazia Zilei Naționale a României, printr-un mesaj postat pe contul personal de instagram. Îmbrăcat într-un costum popular, el a urat „La mulți ani!” României, mesajul adunând peste 2.000 de aprecieri în 4 ore.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Reghecampf Laurentiu (@r.laurentiu)

Ciprian Marica amintește că a câștigat și a plâns pentru România

La rândul lui, fostul atacant al naționalei, Ciprian Marica, a scris, pe contul personal de facebook, că, pentru el, România înseamnă acasă. „Înseamnă mândria de a putea cânta imnul românesc înainte fiecărui meci.

ADVERTISEMENT

Am fost norocos, am luptat cu tricolorul pe piept, am câștigat și am plâns pentru tine, dragă Românie, și m-am regăsit în fiecare român care te iubește! A fost cea mai mare onoare!

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, DRAGI ROMANI!”, a scris el, atașând mesajului un colaj de două fotografii din meciuri ale primei reprezentative ale României.

ADVERTISEMENT

Fiecare dintre noi poate ajuta România să performeze, susține Ana Maria Popescu

Și scrimera Ana Maria Popescu a avut de transmis un mesaj. Medaliată cu argint în proba de spadă individual la Jocurile Olimpice de la Tokyo care au avut loc în vară, sportiva a dezvăluit secretul coronițelor de Crăciun la care a lucrat zilele trecute.

La mulți ani, România!

Acum câteva zile, când vă scriam despre coronițele de Crăciun la care am muncit împreună cu DecorAktiva şi nAtelier şi pe care mi-aş dori tare mult să le achiziționați şi să donați pentru copiii de la Așezământul de copii Sf. Ierarh Leontie Rădăuți.

ADVERTISEMENT

Vă spuneam că există o coroniță cu o poveste aparte. Este vorba de aceasta… a cărei bază este reciclată şi care mi-a atras atenția de când am intrat în atelierul Decoraktiva.

Până să îi dăm o nouă viață, nu avea strop de strălucire. (…) Apoi, când am început să-i adăugăm pufurile acelea în culorile tricolorului, reciclate şi ele, steluțele şi celelalte accesorii, am simțit că începe să prindă viață… să capete strălucirea pe care podiumul o oferă campionului preț de câteva clipe.

ADVERTISEMENT

Aceasta este parte din ‘România Campioană’ pe care fiecare dintre noi o poate ajuta să performeze”, a scris multipla campioană olimpică, mondială și europeană.

Cadou de la Cătălina Ponor de 1 Decembrie

La rândul ei, fosta gimnastă Cătălina Ponor, a făcut un cadou românilor. „De ziua noastră, a tuturor românilor, vreau sa vă spun din suflet un ‘La mulți ani’ și oriunde vă duce drumul vieții in această lume, să nu uitați niciodată că sunteți români pentru că fiecare dintre noi reprezintă România și putem face ceva pentru a fi mândri de acest lucru”, a scris ea pe pagina de facebook.

Tripla campioană olimpică (pe echipe, la bârnă și sol, de fiecare dată la Atena, în 2004) a oferit și un mic cadou, mai precis un video, foarte drag ei, de pe canalul ei de Youtube.

Horia Tecău a mulțumit, de Ziua României, primei lui învățătoare

După ce duminică a anunțat că va mai juca pentru echipa de Cupa Davis a României, Horia Tecău a avut, și el, un mesaj de 1 Decembrie. „Am fost întrebat dacă ar fi să mulțumesc cuiva astăzi, cu aș face-o.

M-am gândit imediat la doamna învățătoare Vasile, care, atunci când am început această călătorie sportivă, m-a încurajat, m-a susținut și m-a ajutat să recuperez lecțiile pierdute. Vă mulțumesc, doamna învățătoare!

Noi suntem România, fiecare în parte”, a fost mesajul lui Horia pe pagina de facebook.

Cristina Pîrv a revenit în România după 27 de ani petrecuți în străinătate

Cristina Pîrv, cea mai valoroasă voleibalistă a României din ultimii 30 de ani, s-a îmbrăcat de 1 Decembrie în costum popular. „După 27 de ani petrecuți în afara țării, unde am petrecut cele mai provocatoare, dar și frumoase momente din cariera mea sportivă, am hotărât să mă întorc acasă, în România.

Sunt aici pentru că iubesc România, iubesc românii și îmi doresc să înapoiez voleiului românesc, ceea ce acesta mi-a oferit. Îmi doresc să ajut, să le ofer copiilor și tinerilor o șansă de a reuși aici, la noi acasă. (…)

Îmi doresc să se vorbească despre România!!! Nu în ultimul rând, mi-am dorit mult să revin în țară pentru copiii mei, Patrick și Nicoll, ca ei să aibă șansa să descopere România”, este mesajul celei care a jucat la echipe din Italia, Brazilia și Franța.

În România a evoluat la Dinamo, între 1986 și 1991, iar la prima reprezentativă a jucat între 1992 și 2002. S-a retras din activitate în 2006, la Asystel Novara, după care a locuit mai mulți ani în Brazilia.

Pentru Adrian Boitan, este un sentiment special să reprezinte România

Jucătorul de tenis Adrian Boitan, stabilit în SUA, a debutat cu victorie în Cupa Davis, săptămâna trecută, când România a învins Peru cu 4-0 la Cluj-Napoca, victorie în urma căreia România va juca barajul pentru accederea în Grupa Mondială.

România este locul în care am rădăcinile, locul în care m-am format, locul în care mă întorc cu plăcere pentru o perioadă scurtă în fiecare an!

Convocarea m-a luat puțin pe neașteptate, deoarece nu plănuiam să vin în Romania iarna asta, dar îi mulțumesc căpitanului Gabriel Trifu pentru șansa oferită. Am zis ‘Da’ imediat atunci când am fost întrebat!

Știam că am potențial să câștig cu oricine aș fi jucat acolo, iar tot ce puteam controla eu era să mă antrenez serios, așa cum o fac de fiecare dată, și să fiu pregătit în cazul în care mi se oferă o șansă.

Mă bucur că am reușit să debutez cu o victorie, pentru că prima convocare, primul meci, prima victorie la Cupa Davis este mereu o barieră de care orice jucător bun trebuie să treacă, iar lucrul ăsta nu poate decât să-mi dea încredere pentru viitor. E un sentiment special să îți reprezinți țara”, a declarat el pentru prosport.ro.

Mesaj în limba română de la Felipe Teixeira

Mesaje de Ziua României au avut și foști fotbaliști de la FCSB. „Sunt Federico Piovaccari și vreau să-i urez poporului român La mulți ani! Ați rămas în inima mea. Hai, roș-albaștrii! La mulți ani, România!”, a transmis Piovaccari prin intermediul paginii de facebook FCSB tv.

Italianul a fost împrumutat la Steaua în sezonul 2013-2014. A jucat pentru gruparea roș-albastră în 25 de meciuri, marcând de 10 ori.

Salut! Sunt Daniel Georgievski. Vreau să le urez tuturor românilor și fanilor FCSB o zi națională fericită. Am avut norocul să sărbătoresc cu voi, atunci când eram acolo, este o zi minunată. Bucurați-vă de ea și sărbătoriți.

Voi bea și eu un pahar, aici, în Australia. Distrați-vă! La mulți ani!”, a completat Daniel Giorgievski. Acesta a făcut parte din lotul Stelei între 2012 și 2014, perioadă în care a marcat un gol în cele 28 de meciuri bifate.

Bună, dragii mei! La mulți ani, tuturor românilor și roș-albaștrilor! V-am pupat, aveți grijă de corpurile voastre!”, a spus și Filipe Teixeira în limba română.

Acesta a venit în România în 2011, când a fost împrumutat la FC Brașov. Ulterior, a mai trecut pe la Rapid (2011-2013), Petrolul Ploiești (2013-2015), Astra Giurgiu (2015-2017) și FCSB (2017-2019).

În total, a jucat 209 meciuri pentru echipele românești (54 la FCSB), marcând 35 de goluri (dintre care 5 în tricoul roș-albastru).

ADVERTISEMENT