Life

Mesaje şi urări de Naşterea Maicii Domnului 2022. Cele mai frumoase şi emoţionante texte pentru cei care îşi serbează onomastica

Mesaje și urări frumoase pentru românii care își celebrează onomastica de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului 2022.
07.09.2022 | 16:15
Mesaje si urari de Nasterea Maicii Domnului 2022 Cele mai frumoase si emotionante texte pentru cei care isi serbeaza onomastica
Ce mesaje se pot transmite sarbatoriților de Nasterea Maicii Domnului 2022. Sursa foto: Ziarul Lumina
ADVERTISEMENT

În fiecare an, creștinii ortodocși celebrează pe data de 8 septembrie Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică. Este momentul când multor români cu nume precum: Maria, Marian, Mariana, Marinela, Marioara, li se spune ”La mulți ani!”.

Ce mesaje și urări poți transmite sărbătoriților de Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică

De altfel, unii consideră că data de 8 septembrie este cea mai potrivită pentru a-și sărbători onomastica, deoarece este vorba despre ziua când Maica Domnului a venit pe lume și nu a decedat, așa cum se întâmplă pe 15 august, când în calendar este menționată Adormirea Maicii Domnului.

ADVERTISEMENT

Peste 2 milioane de români poartă nume derivate din Maria. Dacă aveți printre cei dragi sărbătoriți, puteți veni în întâmpinarea lor nu doar cu cadouri, ci și cu mesaje emoționante.

Pe lângă tradiționalul ”La mulți ani, Maria!” mai puteți adăuga și:

”Astăzi este ziua numelui tău, un nume simplu și frumos la fel de pur și gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume!”,

ADVERTISEMENT

”La mulți ani, Maria! Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce îi transmit din adâncul sufletului numai bucurii și sănătate deplină”,

”În această zi specială îți transmit cele mai sincere urări. Să ai o viață plină de lucruri bune, iar Sfânta Maria, al cărei nume îl porți, să îți călăuzească fiecare pas”.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt, însă, urări care se pot face în mod general, dar pentru partenerul de cuplu, de exemplu, cuvintele trebuie puțin schimbate:

”Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasă din tot anul, căci este ziuta ta. La mulți ani, iubito/iubitule”,

ADVERTISEMENT

”Este minunat să știi că cineva te place, se gândește la tine și are nevoie de tine. E și mai minunat când știi că există cineva care nu-ți uită numele. La mulți ani dragul meu iubit/draga mea iubită”.

Mesajele de acest tip se pot scrie pe rețelele de socializare sărbătoriților sau într-o felicitare, la dăruirea unui cadou. De altfel, ele pot fi transmise și prin surprize la domiciliu. Astfel, cu siguranță cei dragi vor rămâne plăcuți surprinși.

Sfânta Marie Mică este cea mai importantă sărbătoare creștină din luna septembrie și semnifică începutul noului an bisericesc. Este trecută în calendar la un interval de 3 săptămâni de Adormirea Maicii Domnului.

Sunt zone în care în această zi unii creștini duc la biserică fructe specifice anotimpului de toamnă, pentru a fi sfințite. Ulterior, acestea se împart oamenilor sărmani, în memoria celor plecați din această lume.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Marie Mică

Există mai multe tradiții și obiceiuri de Sfânta Marie Mică. Se spune că de Nașterea Maicii Domnului fetele nu trebuie să își taie părul și să-l arunce la gunoi. În caz contrar, ele vor rămâne nemăritate.

Tot de Sfânta Maria Mică se mai spune că nu ai voie să mergi pe câmp și să faci munci agricole. Altfel, există posibilitatea ca efortul să fie unul în zadar, căci pământul nu ar putea da roade.

În alte zone ale țării, creștinii ortodocși evită să aprindă focul și să gătească, căci se supun riscului de a dezvolta boli grele.

ADVERTISEMENT